NRK Meny
Normal

Sparket etter Norge-tapet

Niko Kovac er ikke lenger landslagssjef for Kroatia. 43-åringen mistet jobben etter flausen mot Norge.

Niko Kovac

SPARKET: Niko Kovac under kampen mot Norge.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Styret i det kroatiske fotballforbundet har bestemt, med full enighet, å terminere kontrakten med Niko Kovac og hele hans stab, sa fotballpresident Davor Suker under en pressekonferanse onsdag.

Suker fortalte at jakten på en etterfølger er i gang, og at forbundet satser på å finne en ny trener for det kroatiske landslaget i løpet av ti dager.

Misfornøyd med hele laget

berget

Innsatsen til Jo Inge Berget kostet Kovac jobben som kroatisk landslagssjef.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kovac var ikke en fornøyd mann etter 2-0-tapet mot Norge på Ullevaal, og sa blant annet at spillerne ikke gjorde sitt ytterste.

– Jeg spilte selv 83 landskamper, og det var min karakter å spille med hjertet fra første til siste minutt. I dag spilte ikke laget mitt slik. At du har laget med større navn, som tjener mer penger, betyr ikke at du vinner, sa den nå sparkede landslagssjefen til NRK.

Stjernespilleren Luca Modric var imidlertid ikke enig med treneren, og det ble klart at forholdet mellom de to ikke var det beste.

– Det er trenerens mening, men jeg er helt sikker på at alle spillerne gjorde det de kunne på banen, sa Modric ifølge Daily Mail.

Modric ble også byttet ut etter 71 minutter av Kroatias 0-0-kamp mot Aserbajdsjan, noe som er uvant kost for stjernespilleren på Real Madrid.

Kroatia ligger i øyeblikket på tredjeplass i Norges gruppe, ett poeng bak Norge, men er store favoritter i sine to gjenstående kamper mot Bulgaria og Malta.

Kroatia møter Bulgaria allerede 10. oktober, og dermed haster det med å få på plass en ny trener.

Dersom Norge avgir poeng kan dermed Kroatia gå forbi Norge på tabellen og dermed kvalifisere seg direkte for EM.

Senket av skjegget

Jo Inge Berget ble Norges store helt i kampen, med ett mål og et skudd som etterhvert ble omgjort til et selvmål.

Det var hadelendingens første landslagsmål noensinne, og han var glad for endelig å få vist det norske folk hva han er god for.

– Jeg har alltid visst at jeg var god, men jeg spilte ikke mye fotball, og da er det vanskelig å vise hva man er god for, sa Berget til NRK etter Kroatia-kampen.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal