Sparket etter Norge-tapet

Niko Kovac er ikke lenger landslagssjef for Kroatia. 43-åringen mistet jobben etter flausen mot Norge.

Niko Kovac

SPARKET: Niko Kovac under kampen mot Norge.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Styret i det kroatiske fotballforbundet har bestemt, med full enighet, å terminere kontrakten med Niko Kovac og hele hans stab, sa fotballpresident Davor Suker under en pressekonferanse onsdag.

Suker fortalte at jakten på en etterfølger er i gang, og at forbundet satser på å finne en ny trener for det kroatiske landslaget i løpet av ti dager.

Misfornøyd med hele laget

berget

Innsatsen til Jo Inge Berget kostet Kovac jobben som kroatisk landslagssjef.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kovac var ikke en fornøyd mann etter 2-0-tapet mot Norge på Ullevaal, og sa blant annet at spillerne ikke gjorde sitt ytterste.

– Jeg spilte selv 83 landskamper, og det var min karakter å spille med hjertet fra første til siste minutt. I dag spilte ikke laget mitt slik. At du har laget med større navn, som tjener mer penger, betyr ikke at du vinner, sa den nå sparkede landslagssjefen til NRK.

Stjernespilleren Luca Modric var imidlertid ikke enig med treneren, og det ble klart at forholdet mellom de to ikke var det beste.

– Det er trenerens mening, men jeg er helt sikker på at alle spillerne gjorde det de kunne på banen, sa Modric ifølge Daily Mail.

Modric ble også byttet ut etter 71 minutter av Kroatias 0-0-kamp mot Aserbajdsjan, noe som er uvant kost for stjernespilleren på Real Madrid.

Kroatia ligger i øyeblikket på tredjeplass i Norges gruppe, ett poeng bak Norge, men er store favoritter i sine to gjenstående kamper mot Bulgaria og Malta.

Kroatia møter Bulgaria allerede 10. oktober, og dermed haster det med å få på plass en ny trener.

Dersom Norge avgir poeng kan dermed Kroatia gå forbi Norge på tabellen og dermed kvalifisere seg direkte for EM.

Senket av skjegget

Jo Inge Berget ble Norges store helt i kampen, med ett mål og et skudd som etterhvert ble omgjort til et selvmål.

Det var hadelendingens første landslagsmål noensinne, og han var glad for endelig å få vist det norske folk hva han er god for.

– Jeg har alltid visst at jeg var god, men jeg spilte ikke mye fotball, og da er det vanskelig å vise hva man er god for, sa Berget til NRK etter Kroatia-kampen.

Siste nytt

 • Åtvaring etter Haaland-kopi

  Paris Saint-Germain har fått ei åtvaring av UEFA etter upassande oppførsel mot Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland i meisterligakampen 9. mars, melder bold.dk.

  Etter 2-0-sigeren, og 3-2 samanlagt, kopierte fleire PSG-spelarar Haalands meditasjons-stilling. Haaland scora begge Dortmunds mål i første kamp.

  UEFA meinte det var kritikkverdig av PSG, men meinte det var nok med åtvaring, ikkje bot.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal