Hopp til innhold

Hareide: – Akkurat nå er vi tomme, alle sammen

Åge Hareide og det danske landslaget lyktes nesten, men ble slått ut av VM etter en svært dramatisk straffesparkkonkurranse.

Åge HAreide

SKUFFELSEN: Åge Hareide var nær en kvartfinale, men måtte ende VM-eventyret i åttendedelsfinalen.

Foto: Johannes Eisele / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Akkurat nå er vi tomme, alle sammen. Vi leverer en god lagprestasjon og jeg synes vi er best, i alle fall i andre omgang, sier Åge Hareide til DR1.

– Det blir ren bingo når det er straffespark, men her tok det slutt for oss, selv om Kasper Schmeichel leverte noen fantastiske redninger.

Tidligere søndag måtte Spania takke for seg etter straffesparkkonkurranse i sin åttendedelsfinale mot Russland. Og heller ikke mellom Danmark og Kroatia greide man å avgjøre kampen i løpet av ordinær spilletid.

Etter 90 spilte minutter og 1-1, gikk derfor kampen til ekstraomganger.

Etter 114 minutter kunne og burde Kroatia avgjort kampen da Mathias Jørgensen valgte å takle Rebic foran et åpent mål.

World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark

Kasper Schmeichel spilte en god kamp for Danmark, men det holdt ikke til å berge kvartfinaleplass.

Foto: Darren Staples / Reuters

Dommer blåste helt korrekt straffe, en straffe som Luka Modric vanligvis ville ha satt i mål. Men denne gangen satte han en usedvanlig svak straffe, og Kasper Schmeichel kunne holde trygt om ballen (se den utrolige redningen under).

Dermed måtte oppgjøret avgjøres ved hjelp av straffesparkkonkurranse. Der vant kroatene vant til slutt 3-2 etter en svært spennende avslutning på kampen.

VM-eventyret er dermed over for Åge Hareide og hans menn.

– Jeg er litt tom for ord nå. Vi har lagt inn en massiv innsats og sitter ikke igjen med noen ting. Vi er klart best i denne kampen, men er likevel ute av VM. Sånn er fotballen, sier Danmarks keeperhelt Kasper Schmeichel, som reddet totalt tre straffer.

Sjokkåpning på kampen

Åge Hareide hadde før kampen lovet at man skulle få se et mer offensivt Danmark.

Om det var Hareides ord som satte fart i de danske spillerne er vanskelig å si, men kampen var knapt ett minutt gammel da Mathias Jørgensen sendte sjokkbølger gjennom det kroatiske laget og førte Danmark i ledelsen.

Scoringen kom etter et langt innkast, som først endte i beina på Thomas Delaney før Jørgensen fikk foten på ballen og kunne sende den i mål.

– På grensen til selvmål. Det er en fryktelig tabbe, mente Aleksander Schau i NRKs studio.

En jublende Åge Hareide hadde knapt rukket å sette seg etter målfeiringen før utligningen kom.

Det danske forsvaret var på ingen måte på høyde med situasjonen i forkant av utligningen. Dalsgaard sendte ballen i hodet på Christensen foran det danske målet, og returen gikk rett i beina på Mario Mandzukic som ikke lot en slik mulighet gå fra seg.

For en åpning av kampen. To scoringer i løpet av fire minutter.

Danmark scorer mot Kroatia
Mario Mandzukic

Mer offensivt Danmark

Flere mål ble det imidlertid ikke i første omgang.

Sjokkåpningen ebbet ut i en relativt udramatisk omgang, der Kroatia hadde de største sjansene og festet et lite grep om kampen. Danmark kom imidlertid til avslutninger, og ved pause var det fortsatt et åpent oppgjør.

Etter pausen fikk vi se et mer offensivt Danmark.

Kroatia beholdt grepet om kampen, men danskene økte presset og vant etter hvert flere av situasjonene - riktignok uten å skape de store målsjansene.

De siste minuttene av omgangen fikk likevel Hareides menn mer enn nok med å forsvare seg mot et Kroatia som jaget en avgjørelse innenfor ordinær spilletid.

Det lyktes de ikke med, og dermed gikk altså kampen til ekstraomganger og straffer.

Kroatia møter Russland i sin kvartfinale.

Se oversikt over kampene i sluttspillet her

1 av 12
673 visninger

Eriksen treffer oppsiden av krysstanga

 • Eriksen treffer oppsiden av krysstanga

  0:18
 • Kroatia videre etter straffer mot Danmark

  0:50
 • Kroatia utligner øyeblikkelig

  0:06
 • Braithwaite med stor sjanse for Danmark

  0:04
 • Stor sjanse til Kroatia

  0:07
 • Kjempesjanse til Kroatia og Dejan Lovren

  0:04
 • Danmark i ledelsen

  0:13
 • Sjanse til Kroatia

  0:04
 • Sjanse til Danmark

  0:05
 • Kroatia med heading mot mål

  0:05
 • Braithwaite med stor sjanse på tampen

  0:06
 • Kasper Schmeichel redder straffen

  0:11

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Hauger-rival sparket etter rasistisk uttalelse

  Formel 2-kjører Juri Vips er sparket fra Red Bull Racing-laget. Den estiske kjøreren ble etterforsket for rasisme etter at et videoklipp med rasistiske uttalelser fra Vips gikk viralt på Twitter.

  Red Bull Racing skriver på Twitter at de tar avstand fra all form for rasisme og har derfor valgt å sparke kjøreren.

  Esteren kjører for Hitech-laget, men er en del av det samme juniorprogrammet som norske Dennis Hauger i Red Bull. De to har dessuten kjempet om å rykke oppover i Red Bull-systemet og få prøve seg i Formel 1.

  Vips ble i forrige uke suspendert for å ha uttalt seg rasistisk under en strømmesending mens han spilte TV-spill. En uke senere har Red Bull altså bestemt seg for å kutte samarbeidet med Vips.

  FILE PHOTO: Spanish Grand Prix
  Foto: NACHO DOCE / Reuters
 • Minamino klar for Monaco

  Takumi Minamino forlater Liverpool etter 2,5 år og er klar for fransk fotball og Monaco. Japaneren fikk i alt 55 kamper for de rødkledde.

  Minamino var svært viktig på Liverpools ferd mot både FA- og ligacuptittelen sist sesong, men 27-åringen har slitt med å spille seg fast på laget. Han kom fra Salzburg i januar 2020 og var med på å vinne Premier League etter bare et halvt år i klubben.

  Han flytter heretter til Monaco for å spille i den franske ligaen framover, opplyser klubben tirsdag. Minamino har undertegnet en fireårskontrakt med klubben fra fyrstedømmet. (NTB)

  FA Cup Fifth Round - Liverpool v Norwich City
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Streng koronaregel fjernes foran Tour de France

  Tour de France-arrangøren har fjernet regelen som gjør at lag kan bli kastet ut av rittet dersom minst to ryttere avgir positive koronatester innen sju dager.

  Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) publiserte en oppdatert versjon av koronareglene tirsdag. Det har vært svært mye smitte i diverse lag foran det prestisjetunge rittet, og UCI har tatt valget om å lempe på reglene slik at flest mulig skal få delta.

  Feltet skal likevel testes tett under rittet, som skal starte med at alle ryttere og støtteapparat skal levere en negativ hurtigtest to dager før løpet starter. Det vil si onsdag. En slik test skal også tas under hviledagene.

  Er hurtigtesten positiv, skal den deretter bli bekreftet med en PCR-test. Det fremkommer ikke i reglene hva som skjer med den koronapositive rytteren og om lag kan sende inn reserver. (NTB)

  Tour de France
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste