Hareide: – Akkurat nå er vi tomme, alle sammen

Åge Hareide og det danske landslaget lyktes nesten, men ble slått ut av VM etter en svært dramatisk straffesparkkonkurranse.

Åge HAreide

SKUFFELSEN: Åge Hareide var nær en kvartfinale, men måtte ende VM-eventyret i åttendedelsfinalen.

– Akkurat nå er vi tomme, alle sammen. Vi leverer en god lagprestasjon og jeg synes vi er best, i alle fall i andre omgang, sier Åge Hareide til DR1.

– Det blir ren bingo når det er straffespark, men her tok det slutt for oss, selv om Kasper Schmeichel leverte noen fantastiske redninger.

Tidligere søndag måtte Spania takke for seg etter straffesparkkonkurranse i sin åttendedelsfinale mot Russland. Og heller ikke mellom Danmark og Kroatia greide man å avgjøre kampen i løpet av ordinær spilletid.

Etter 90 spilte minutter og 1-1, gikk derfor kampen til ekstraomganger.

Etter 114 minutter kunne og burde Kroatia avgjort kampen da Mathias Jørgensen valgte å takle Rebic foran et åpent mål.

World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark

Kasper Schmeichel spilte en god kamp for Danmark, men det holdt ikke til å berge kvartfinaleplass.

Dommer blåste helt korrekt straffe, en straffe som Luka Modric vanligvis ville ha satt i mål. Men denne gangen satte han en usedvanlig svak straffe, og Kasper Schmeichel kunne holde trygt om ballen (se den utrolige redningen under).

Dermed måtte oppgjøret avgjøres ved hjelp av straffesparkkonkurranse. Der vant kroatene vant til slutt 3-2 etter en svært spennende avslutning på kampen.

VM-eventyret er dermed over for Åge Hareide og hans menn.

– Jeg er litt tom for ord nå. Vi har lagt inn en massiv innsats og sitter ikke igjen med noen ting. Vi er klart best i denne kampen, men er likevel ute av VM. Sånn er fotballen, sier Danmarks keeperhelt Kasper Schmeichel, som reddet totalt tre straffer.

Sjokkåpning på kampen

Åge Hareide hadde før kampen lovet at man skulle få se et mer offensivt Danmark.

Om det var Hareides ord som satte fart i de danske spillerne er vanskelig å si, men kampen var knapt ett minutt gammel da Mathias Jørgensen sendte sjokkbølger gjennom det kroatiske laget og førte Danmark i ledelsen.

Scoringen kom etter et langt innkast, som først endte i beina på Thomas Delaney før Jørgensen fikk foten på ballen og kunne sende den i mål.

– På grensen til selvmål. Det er en fryktelig tabbe, mente Aleksander Schau i NRKs studio.

En jublende Åge Hareide hadde knapt rukket å sette seg etter målfeiringen før utligningen kom.

Det danske forsvaret var på ingen måte på høyde med situasjonen i forkant av utligningen. Dalsgaard sendte ballen i hodet på Christensen foran det danske målet, og returen gikk rett i beina på Mario Mandzukic som ikke lot en slik mulighet gå fra seg.

For en åpning av kampen. To scoringer i løpet av fire minutter.

Danmark scorer mot Kroatia
Mario Mandzukic

Mer offensivt Danmark

Flere mål ble det imidlertid ikke i første omgang.

Sjokkåpningen ebbet ut i en relativt udramatisk omgang, der Kroatia hadde de største sjansene og festet et lite grep om kampen. Danmark kom imidlertid til avslutninger, og ved pause var det fortsatt et åpent oppgjør.

Etter pausen fikk vi se et mer offensivt Danmark.

Kroatia beholdt grepet om kampen, men danskene økte presset og vant etter hvert flere av situasjonene - riktignok uten å skape de store målsjansene.

De siste minuttene av omgangen fikk likevel Hareides menn mer enn nok med å forsvare seg mot et Kroatia som jaget en avgjørelse innenfor ordinær spilletid.

Det lyktes de ikke med, og dermed gikk altså kampen til ekstraomganger og straffer.

Kroatia møter Russland i sin kvartfinale.