NRK Meny
Normal

- Norge trenger en tydelig leder

Den tidligere landslagspilleren Preben Vildalen er svært kritisk til hvordan landslagssjef Robert Hedin leder det norske laget i VM i Sverige.

Preben Vildalen har meninger om Robert Hedin

Preben Vildalen er kritisk til hvordan Robert Hedin leder landslaget.

Foto: Scanpix/NRK

Preben Vildalen

Preben Vildalen under EM-landskampen mellom Norge og Kroatia i 2006.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Vildalen med 201 landskamper å se tilbake på, har fulgt det norske landslagets spill i mesterskapet i Sverige og han har ikke blitt overbevist over det han har sett så langt.

Han mener blant annet at landslagssjef Robert Hedin må bli en mer tydelig leder hvis Norge skal ha noen sjanse til å hevde seg videre i VM.

- Norge trenger en tydelig leder, synes jeg. De trenger en som sier klart ifra at nå gjør vi det og det, og da spesielt i trengte situasjoner mot slutten av kampene. Han må være mer konkret i stilen sin, sier Preben Vildalen til NRK.

Les mer om håndball-VM her!

Han får støtte av NRKs håndballekspert Øystein Havang.

- Jeg tror guttene kunne trenge noe mer konstruktive beskjeder slik at man kunne få satt spillet tydeligere, sier Havang.

Uenig

Landslagssjef Robert Hedin mener derimot at han leder laget på riktig måte og at spillerne får de beskjedene de skal ha.

- Dette er gjennomgått og trent på siden 2008 da vi traff hverandre for første gang, og det er det spillet vårt bygger på, sier Robert Hedin til NRK.

Les også:

For stor innflytelse

Ole Ervik, Norge

Norge måtte slite mot Brasil i VM.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

NRK har tatt en titt på landslagets kamper under EM i 2010 og funnet ut at de bare klarte å være best de siste fem minuttene i én av seks kamper.

Det kom til gjengjeld i ettmålstapet for Island. Vildalen tror en av grunnene til dette er at spillerne har fått for stor innflytelse på taktikken.

- Det har vært et ønske fra flere spillere i lengre tid at de skulle ha mer innflytelse. Helt fra Gunnar Pettersens tid mente spillere som Kristian Kjelling og Håvard Tvedten at han var for styrende, men nå er det snart tid for spillerne å bevise at de er ansvaret bevisst. Så langt er det ingen ting som tyder på det, mener Vildalen.

Les også: Skal stoppe spøkelset Strand

- Ikke sterke nok

Den tidligere landslagspilleren mener at mye av Norges problem ligger mellom ørene til spilleren, men han tror ikke at det kommer til å snu i dette mesterskapet.

- Vi er ikke sterke nok i hodet i trengte situasjoner, vi mangler det lille ekstra for å ta steget videre, sier han og legger til:

- Hvis Norge starter med det individuelle spillet sitt mot Island tror jeg at de kommer til å tape stort. Jeg håper at jeg tar skammelig feil og ønsker de alt godt, men samtidig er det mye å rette på. Sånn som de spiller nå er de i alle fall milevis unna en semifinaleplass, avslutter Preben Vildalen.

Tema på møter

Spillerne innrømmer at taktikken spesielt rundt time-outer i sluttminuttene har vært tema på møter i VM.

- Vi har savnet at vi tar vare på det minuttet vi har til rådighet, sier Børge Lund.

Landslagsveteran Steinar Ege gir et litt uklart svar når han blir spurt om Hedin er en sterk nok leder til å lede det norske laget.

- Det håper jeg, sier Steinar Ege.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning