Hopp til innhold

Kritikken hagler mot Solskjær: – Dette ville aldri skjedd under Ferguson

Paul Pogba er tidenes sjuende verste straffeskytter i Premier League-historien. Likevel lot Solskjær han ta den avgjørende straffen mot Wolverhampton. Det skaper reaksjoner.

Solskjær og Pogba

STRAFFEVERSTING: Ifølge Sky Sports har Paul Pogba tatt 11 straffespark for Manchester United i Premier League, men bare scoret på sju av dem. Her er han sammen med Ole Gunnar Solskjær etter 1–1 mot Wolverhampton.

Foto: Andrew Yates / Reuters

– Det er managerens jobb å bestemme hvem som skal ta straffespark. Det var et veldig avgjørende øyeblikk, og manageren kan ikke si «jeg lar det være opp til spillerne». Jeg liker Ole, men det var svak ledelse, sier tidligere stjernespiss Chris Sutton til BBC.

– Noe slikt ville aldri skjedd under Alex Ferguson, legger han til.

Alex Ferguson

Tidligere Manchester United-sjef Alex Ferguson på tribunen under Uniteds bortekamp mot Wolverhampton mandag.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Ole Gunnar Solskjær forsvarte sin stjernespiller Paul Pogba etter at franskmannen så ut til å overtale Marcus Rashford til å la ham ta straffesparket på stillingen 1–1 mot Wolverhampton mandag.

Rashford scoret på straffe i serieåpningen, men lot Pogba skyte mot Wolverhampton. Wolves-keeper Rui Patrício reddet, og dermed har Pogba misset fire straffespark på et drøyt år.

Og mandagens kamp endte 1–1.

Ifølge statistikkleverandøren Opta er dét dårligst av samtlige i Premier League siden forrige sesong startet.

Laster Twitter-innhold

– Begge har status som straffeskyttere, og det er opp til dem der og da hvem som skal ta den. Jeg liker det når spillere har selvtillit og føler «dette greier jeg». Paul har scoret mange straffespark for oss, forklarte Solskjær etter kampen.

– Normalt skulle straffesparket gitt oss to ekstra poeng, men denne gang gjorde keeperen en god redning, sa han.

Se straffmissen til Paul Pogba mot Wolverhampton (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sport Premium).

– Det er en Manchester United-straffe, ingen tombola

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville er en av dem som mener Solskjær viste svak ledelse da det gjaldt som mest.

– Avgjørelsen burde vært tatt i garderoben. Dette var flaut. Det er en Manchester United-straffe, ingen tombola (lotteri, journ.anm.). Det er ikke femåringer som spiller i skolegården, sa Neville til Sky Sport, der han er ekspertkommentator.

– Rashford scoret forrige uke, og han burde tatt straffen. Men det var ingen leder utpå der. Det var noe som ikke stemte.

Neville og Carragher

Gary Neville (t.h.) er nå ekspert for Sky Sports. Her er han sammen med Jamie Carragher under en kamp forrige sesong.

Foto: David Klein / Reuters

En av de verste

Straffemissen skjedde i det 68. minutt.

Rashford sier at Pogba sa til ham at han hadde lyst til å ta straffesparket, og at det var greit for ham.

– Paul hadde lyst til å ta den, så enkelt er det. Alle kan misse et straffespark. Han har scoret utallige straffer for oss, så da er det normalt at det kommer en miss, sa Rashford.

– Jeg tok straffe forrige uke, og da var det problemfritt at han fikk skyte denne gangen. Det var synd at han ikke scoret, men det er ikke hans skyld. Vi er et lag, og vi ser fram til neste kamp.

Ifølge Sky Sport har Pogba tatt 11 straffespark for Manchester United i Premier League, men kun scoret på sju av dem. 64 prosent er den sjuende laveste uttelling blant spillere som har tatt minst ti straffespark i den engelske eliteserien.

De eneste med lavere uttelling er Juan Pablo Angel (50), Riyad Mahrez (42), Steed Malbranque (40), Dwight Yorke (40) og Kevin Phillips (39).

Rashford har scoret på fire av fire straffespark.

– Solskjær vil være medmenneskelig

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener dette tydelig viser hvilken filosofi Solskjær ønsker å ha som manager.

– Det er en måte å inkludere spillerne på som jeg tror Solskjær er bevisst på. Han ønsker å være en tydelig leder, men også å spille litt på det medmenneskelige. Derfor lar han spillerne ta del i noen avgjørelser, sier Torp.

Men også han mener Rashford burde tatt straffen.

– Når du har en som er så god på straffer synes jeg det er rart at ikke Rashford tar den. Jeg tenker at det kan være litt feigt lederskap når du ikke ønsker å sette et hierarki. Kanskje i frykt for at han som blir nummer til vil reagere, sier Torp.

United: Rasistiske meldinger mot Pogba

Ifølge Manchester United er det sendt flere rasistiske meldinger til Pogba på sosiale medier etter straffemissen.

– Det vekker avsky hos oss og vi fordømmer det, sier United i en uttalelse, ifølge BBC.

– Klubben har nulltoleranse for rasisme og vil nå jobbe for å identifisere de få som er involvert i dette og reagere mot dem med de sterkeste midlene vi har til rådighet, sier klubben.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Finsk sjokkseier: – Et sportslig eventyr

  Finske Wilma Murto gikk sensasjonelt helt til topps i kvinnenes stavsprang-finale og tok EM-gullet foran Katerina Stefanidi og Tina Sutej.

  – Et sportslig eventyr, kommenterte Jann Post og fikk samme reaksjon hos kollega Christina Vukicevic.

  – Et sjokk, beskrev hun gullet.

  Murto tok gullet med et hopp på 4,85, hele 10 centimeter foran Stefanidi på andreplass.

  Norske Lene Retzius (26) kom til EM-finalen i stav som medaljekandidat, men svingte seg aldri over 4,40 meter og endte sist.

  2022 European Championships
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Casper Ruud utspilt av 19-åring

  Casper Ruud tapte overraskende i strake sett for amerikanske Ben Shelton i 2. runde av ATP1000-turneringen i Cincinnati.

  De ble sviende 3-6 og 3-6 mot amerikaneren som er på 229.-plass på ATP-rankingen

  De to hadde aldri møttes tidligere og skulle ble en hard nøtt som den femteseedede 23-åringen ikke klarte å knekke. Casper Ruud ble til tider direkte utspilt av den offensive motstanderen.

  Casper Ruud ble brutt tidlig og brukte litt tid med å komme i gang med det gode spillet sitt. Den 19 år gamle amerikaneren var svært offensiv i spillet sitt og hadde ingen problemer med å ta det første settet med 6-3 etter to servebrudd.

  I det andre settet klarte Shelton å bryte i nordmannen første serve. Han spilte tennis som om han aldri har gjort annet og på et nivå som Casper Ruud ikke klarte å matche denne gangen.

  Det var betydelig varmere i Cincinnati enn det var i Montreal i forrige uke og Ruud virket plaget av varmen. (NTB)

  Canada Montreal Tennis
  Foto: Paul Chiasson / AP
 • Tromsø videre i cupen etter straffer mot HamKam

  Tromsø er klar for 4. runde i NM etter å ha slått HamKam etter straffer på hjemmebane. HamKam hadde de største sjansene, men kampen var langt fra velspilt. Etter 120 minutter var det fortsatt 0–0.

  Det måtte 14 straffer til for å kåre en vinner. Hamkams keeper Lars Jendal gikk fram, men trillet ballen utenfor og Tromsø er klar for 4. runde med 6-5-seier i straffekonken.

  – Det er surt, det er ikke så mye mer å si. Samtidig reddet jeg en, og de satte en i tverrliggeren. Så jeg gjorde jobben min som keeper, men som avslutter var det tynt, sier Jendal til NRK.

  – Jeg er veldig fornøyd. I cupen er det alt eller ingenting. Det er herlig å ha denne gulrota å se fram mot i mars, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til NRK.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga (1-1)
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste