Kritikken hagler mot Solskjær: – Dette ville aldri skjedd under Ferguson

Paul Pogba er tidenes sjuende verste straffeskytter i Premier League-historien. Likevel lot Solskjær han ta den avgjørende straffen mot Wolverhampton. Det skaper reaksjoner.

Solskjær og Pogba

STRAFFEVERSTING: Ifølge Sky Sports har Paul Pogba tatt 11 straffespark for Manchester United i Premier League, men bare scoret på sju av dem. Her er han sammen med Ole Gunnar Solskjær etter 1–1 mot Wolverhampton.

Foto: Andrew Yates / Reuters

– Det er managerens jobb å bestemme hvem som skal ta straffespark. Det var et veldig avgjørende øyeblikk, og manageren kan ikke si «jeg lar det være opp til spillerne». Jeg liker Ole, men det var svak ledelse, sier tidligere stjernespiss Chris Sutton til BBC.

– Noe slikt ville aldri skjedd under Alex Ferguson, legger han til.

Alex Ferguson

Tidligere Manchester United-sjef Alex Ferguson på tribunen under Uniteds bortekamp mot Wolverhampton mandag.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Ole Gunnar Solskjær forsvarte sin stjernespiller Paul Pogba etter at franskmannen så ut til å overtale Marcus Rashford til å la ham ta straffesparket på stillingen 1–1 mot Wolverhampton mandag.

Rashford scoret på straffe i serieåpningen, men lot Pogba skyte mot Wolverhampton. Wolves-keeper Rui Patrício reddet, og dermed har Pogba misset fire straffespark på et drøyt år.

Og mandagens kamp endte 1–1.

Ifølge statistikkleverandøren Opta er dét dårligst av samtlige i Premier League siden forrige sesong startet.

Laster Twitter-innhold

– Begge har status som straffeskyttere, og det er opp til dem der og da hvem som skal ta den. Jeg liker det når spillere har selvtillit og føler «dette greier jeg». Paul har scoret mange straffespark for oss, forklarte Solskjær etter kampen.

– Normalt skulle straffesparket gitt oss to ekstra poeng, men denne gang gjorde keeperen en god redning, sa han.

Se straffmissen til Paul Pogba mot Wolverhampton (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sport Premium).

– Det er en Manchester United-straffe, ingen tombola

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville er en av dem som mener Solskjær viste svak ledelse da det gjaldt som mest.

– Avgjørelsen burde vært tatt i garderoben. Dette var flaut. Det er en Manchester United-straffe, ingen tombola (lotteri, journ.anm.). Det er ikke femåringer som spiller i skolegården, sa Neville til Sky Sport, der han er ekspertkommentator.

– Rashford scoret forrige uke, og han burde tatt straffen. Men det var ingen leder utpå der. Det var noe som ikke stemte.

Neville og Carragher

Gary Neville (t.h.) er nå ekspert for Sky Sports. Her er han sammen med Jamie Carragher under en kamp forrige sesong.

Foto: David Klein / Reuters

En av de verste

Straffemissen skjedde i det 68. minutt.

Rashford sier at Pogba sa til ham at han hadde lyst til å ta straffesparket, og at det var greit for ham.

– Paul hadde lyst til å ta den, så enkelt er det. Alle kan misse et straffespark. Han har scoret utallige straffer for oss, så da er det normalt at det kommer en miss, sa Rashford.

– Jeg tok straffe forrige uke, og da var det problemfritt at han fikk skyte denne gangen. Det var synd at han ikke scoret, men det er ikke hans skyld. Vi er et lag, og vi ser fram til neste kamp.

Ifølge Sky Sport har Pogba tatt 11 straffespark for Manchester United i Premier League, men kun scoret på sju av dem. 64 prosent er den sjuende laveste uttelling blant spillere som har tatt minst ti straffespark i den engelske eliteserien.

De eneste med lavere uttelling er Juan Pablo Angel (50), Riyad Mahrez (42), Steed Malbranque (40), Dwight Yorke (40) og Kevin Phillips (39).

Rashford har scoret på fire av fire straffespark.

– Solskjær vil være medmenneskelig

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener dette tydelig viser hvilken filosofi Solskjær ønsker å ha som manager.

– Det er en måte å inkludere spillerne på som jeg tror Solskjær er bevisst på. Han ønsker å være en tydelig leder, men også å spille litt på det medmenneskelige. Derfor lar han spillerne ta del i noen avgjørelser, sier Torp.

Men også han mener Rashford burde tatt straffen.

– Når du har en som er så god på straffer synes jeg det er rart at ikke Rashford tar den. Jeg tenker at det kan være litt feigt lederskap når du ikke ønsker å sette et hierarki. Kanskje i frykt for at han som blir nummer til vil reagere, sier Torp.

United: Rasistiske meldinger mot Pogba

Ifølge Manchester United er det sendt flere rasistiske meldinger til Pogba på sosiale medier etter straffemissen.

– Det vekker avsky hos oss og vi fordømmer det, sier United i en uttalelse, ifølge BBC.

– Klubben har nulltoleranse for rasisme og vil nå jobbe for å identifisere de få som er involvert i dette og reagere mot dem med de sterkeste midlene vi har til rådighet, sier klubben.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Brann - Haugesund.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • LSK tok nytt steg mot ligagull

  LSK vann toppkampen mot Sandviken med 2-0 etter to mål av Elise Thorsnes.

  Andre resultat laurdag: Arna-Bjørnar - Avaldsnes 0-2, Fart - Røa 1-1, Kolbotn - Stabæk 3-2, Lyn - Klepp 2-1, Vålerenga - Trondheims-Ørn 3-1.

  Elise Thorsnes
  Foto: David Catry / NTB scanpix
 • Narvik-tap mot Vålerenga

  Lillehammer tok sin andre siger på to dagar i ishockeyens eliteserie med 4-2 over Stjernen og klatra til 2.-plass på tabellen med sju poeng, to bak Stavanger.

  I går slo Lillehammer Grüner 8-2.

  Vålernenga to også tre poeng i dag, med 3-1 over Narvik.

Sendeplan

Kl. Program Kanal