NRK Meny
Normal

Kritikk mot juryen etter stygt fall

Ledelsen for kombinertlandslaget er kritisk til juryen etter at norske Jarl Riiber falt stygt i hoppkvalifiseringen på Lillehammer fredag.

Jarl Riiber falt stygt under hoppkvalifiseringen i kombinert fredag kveld og ble sendt til sykehuset etter fallet.

– Vi reagerer på at ikke juryen gikk ned på farten tidligere. Det var ujevne forhold. Men før Jarl hoppet, ble det bedre, og vi vet han kan hoppe langt. Derfor burde juryen ha latt ham hoppe med lavere fart, sier sportssjef i kombineert Sverre Rotevatn til NRK.

Riiber var fredag kveld på sykehus for undersøkelse. – Vi mistenker at det dreier seg om en hjernerystelse, og han kommer ikke til å konkurrere denne helga, sier Rotevatn.

Jarl Riiber

STYGT FALL: Jarl Riiber ble sendt til sykehus etter fallet på Lillehammer

Foto: Anders Engeland / NRK

Rotevatn synes synd på Riiber som nå ikke får vise seg fram på hjemmebane.

– Det er selvfølgelig veldig synd. Han var vi meget god form, og kunne gjort en god konkurranse her på Lillehammer. Det får han ikke sjansen til nå, sier Rotevatn. Riiber ble norgensmester for et par uker siden.

Juryleder Lasse Ottesen vil ikke helt ta inn over seg kritikken.

– Vi som er jury og rennledelse må selvfølgelig ta kritikken til oss. Men slik vi ser det, hopper Jarl en meter lenger enn bakkestørrelsen, kommer for langt frampå og faller.

– En trener har mulighet til å gi signal om at en hopper ønsker å gå ned på farten. Noen slik beskjed fikk ikke juryen. Likevel bestemte vi oss for å gå ned to bommer før han hoppet, fordi vi vet han er en god hopper. Forholdene har også skiftet mye, og det var veldig vanskelig å forutse forholdene. Vi føler at det har gått bra, men vi skal selvfølgelig eveluere det som skjedde når vi har fått denne kritikken, sier Ottesen.

Siste nytt

 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT
 • Østerbø vant i Kina

  Øystein Kvaal Østerbø løp fredag inn til seier på mellomdistansen under siste runde av parkverdenstouren i orientering i Kina. Etter 5.-plass på onsdagens sprint, ble det fredag fulltreff for Østerbø. Han løp inn til seier et halvminutt foran Frederic Tranchand.

  østerbø
  Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming
VM håndball kvinner: Oppvarming til semifinale
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge