NRK Meny
Normal

Kristoffs lagkamerat utestengt i 18 måneder etter kokainbruk

Luca Paolini (38) fikk lang utestengelse etter å ha testet positivt på kokain.

CYCLING-TOUR/PAOLINI Katusha rider Paolini of Italy poses during the Tour de France cycling race presentation in Utrecht

Luca Paolini fikk lang utestengelse for å ha brukt kokain.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Det bekrefter Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en pressemelding. TV 2 omtalte saken først.

Alexander Kristoffs lagkamerat i Katjusja ble sendt hjem fra Tour de France i fjor etter å ha testet positivt for bruk av kokain.

Var en av Kristoffs viktigste

Han har forklart at han brukte stoffet fordi han slet med å få sove, og derfor begynte å ta sovetabletter og deretter kokain.

Kristoff har slått hardt ned på lagkameratens narkotikabruk. Han var tidligere en av nordmannens viktigste hjelperyttere.

– Det var et sjokk for alle på laget. Han er tatt for kokain, det er jo ikke noe man vil ha på laget, så klart. Det er slag for laget. Han er en viktig støttespiller for meg inn mot spurtene. Uten ham blir ting mye vanskeligere. Sånn sett er det et slag sportslig sett, men det er klart at man kan ikke ha en på kokain på laget, sa han like etter at lagkameraten ble tatt.

– Kan ikke tilgi meg selv

Paolini har hevdet at han kun tok kokain en gang, som følge av at han var avhengig av sovepillene benzodiazepine.

– Verst var det på natten, når benzodiazepinene fikk styrke. Du mister klarheten. Og da kommer det ned til kokain. For meg var uunngåelig, jeg tok det nesten uten å være klar over det, sa Paolini ifølge Cyclingnews.

– Jeg var alene den natten da jeg tok kokain. Jeg kan ikke tilgi meg selv. Jeg er en ektemann og far, en ledende idrettsutøver. Jeg var et eksempel for så mange. Jeg har sviktet en generasjon som trodde på meg. Det er det som gjør vondt.

Misbruket av sovepillene skal ha startet helt tilbake i 2004. Pillene er ikke forbudt, men han ble frarådet av Katjusjas leger å bruke dem.

– Det startet i 2004 da min bror døde. Det virkelig problemet er hverdagslivet, store og små problemer. Alt det kommer på toppen av idretten, sa Paolini.

NRK kommer tilbake med mer

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag