NRK Meny
Normal

Kristoffs lagkamerat utestengt i 18 måneder etter kokainbruk

Luca Paolini (38) fikk lang utestengelse etter å ha testet positivt på kokain.

CYCLING-TOUR/PAOLINI Katusha rider Paolini of Italy poses during the Tour de France cycling race presentation in Utrecht

Luca Paolini fikk lang utestengelse for å ha brukt kokain.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Det bekrefter Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en pressemelding. TV 2 omtalte saken først.

Alexander Kristoffs lagkamerat i Katjusja ble sendt hjem fra Tour de France i fjor etter å ha testet positivt for bruk av kokain.

Var en av Kristoffs viktigste

Han har forklart at han brukte stoffet fordi han slet med å få sove, og derfor begynte å ta sovetabletter og deretter kokain.

Kristoff har slått hardt ned på lagkameratens narkotikabruk. Han var tidligere en av nordmannens viktigste hjelperyttere.

– Det var et sjokk for alle på laget. Han er tatt for kokain, det er jo ikke noe man vil ha på laget, så klart. Det er slag for laget. Han er en viktig støttespiller for meg inn mot spurtene. Uten ham blir ting mye vanskeligere. Sånn sett er det et slag sportslig sett, men det er klart at man kan ikke ha en på kokain på laget, sa han like etter at lagkameraten ble tatt.

– Kan ikke tilgi meg selv

Paolini har hevdet at han kun tok kokain en gang, som følge av at han var avhengig av sovepillene benzodiazepine.

– Verst var det på natten, når benzodiazepinene fikk styrke. Du mister klarheten. Og da kommer det ned til kokain. For meg var uunngåelig, jeg tok det nesten uten å være klar over det, sa Paolini ifølge Cyclingnews.

– Jeg var alene den natten da jeg tok kokain. Jeg kan ikke tilgi meg selv. Jeg er en ektemann og far, en ledende idrettsutøver. Jeg var et eksempel for så mange. Jeg har sviktet en generasjon som trodde på meg. Det er det som gjør vondt.

Misbruket av sovepillene skal ha startet helt tilbake i 2004. Pillene er ikke forbudt, men han ble frarådet av Katjusjas leger å bruke dem.

– Det startet i 2004 da min bror døde. Det virkelig problemet er hverdagslivet, store og små problemer. Alt det kommer på toppen av idretten, sa Paolini.

NRK kommer tilbake med mer

Siste nytt

 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin