Kristoff om dopavsløringen: – Et sjokk for alle

RENNES/OSLO (NRK): Alexander Kristoff (28) er klar på at Tour de France blir langt vanskeligere uten doptatte Luca Paolini (38) på laget.

Paolini

DOPINGTATT: Luca Paolini.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

 • Følg og hør den 8. etappen fra Tour de France på radio og nett fra klokken 13.00 her.
Vjatsjeslav Jekimov

MØTTE PRESSEN: Katjusja-sjef Vjatsjeslav Jekimov.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er et sjokk for alle på laget, sier Kristoff før den 8. etappen.

– Det er et slag for meg, fordi han gjør en viktig jobb inn mot spurtene. Uten ham blir ting mye vanskeligere. Det er et slag sportslig sett, men du kan ikke ha en på kokain på laget, fortsetter han.

Nordmannen forteller at han ikke har rukket å snakke med Paolini, som umiddelbart ble sendt hjem fra Tour de France.

På spørsmål fra NRK om Kristoff har mistet tilliten til italineren, svarer 28-åringen:

– Jeg vil vite hvordan har fått det i seg. Kokain er prestasjonsfremmende ved at du kjenner mindre til smerter, så hvis han har gjort det i forbindelse med løp, har jeg ikke tillit til ham. Men hvis han har gjort det på fest, trenger han mer hjelp eller livsstilsendring, sier Kristoff.

Beklager

38-åringen selv stiller seg uforstående til den positive testen, og i natt henvendte han seg til lagkameratene via sosiale medier.

– Jeg beklager overfor mine fantastiske lagkamerater i Katjusja, og jeg håper at mitt fravær ikke bidrar til et dårlig resultat. Nå må jeg bruke disse dagene på å forstå hvordan det var mulig, skriver han på Twitter og Facebook, ifølge Cycling News.

Italieneren er Kristoffs viktigste hjelperytter, og veteranen er blitt trukket frem som nøkkelen i Katjusja-laget.

Laster Twitter-innhold

Tror han får sparken

Kristoff

OVERRASKET: Alexander Kristoff.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Katusjas pressesjef Phillippe Martens fortalte fredag hvordan dopingprøven kom som «et sjokk» på Paolini. Martens fortalte også at laget avventer B-prøven før skjebnen til Paolini bestemmes.

– Jeg vil ta fullt ansvar og forklare hva som skjedde. Jeg beklager til mine kolleger i feltet, og spesielt til touren og ASO. Jeg innser at timingen er dårlig, særlig med tanke på den store medieoppmerksomheten, skriver Paolini.

Kristoff tror italieneren er ferdig hvis B-prøven er positiv.

– Da regner jeg med han får sparken. Det blir opp til UCI og laget å sette utestengelse. Og han begynner å bli noen år, så det er kanskje på tide å takke for seg hvis dommen blir lang nok, svarer Kristoff.

Laster Twitter-innhold

– Skader laget

Paolinis lagkamerater fikk ikke lov av Katjusja til å kommentere saken fredag. Kristoff-trener og stefar Stein Ørn mener saken er trist og svekker laget.

Katjusja-sjef Vjatsjeslav Jekimov forteller til NRK lørdag at ledelsen holdt et møte med rytterne da testen ble kjent.

– Vi holdt et kort møte for å holde laget sammen og moralen oppe. Vi skilte problemene, Tour de France er Tour de France og Luca Paolini-saken er Luca Paolini-saken, sier Jekimov, som ikke ønsker å spekulere i straff før B-prøven er klar.

Han påpeker likevel – i likhet med Kristoff – at saken skader Katjusjas rykte.

– Det er mest skuffende at han kan sette seg selv i den situasjonen, men det går jo utover lagkameratene også, sier nordmannen.

Siste nytt

 • Medier: Kan være ferdig i Molde

  Eurosport og Romsdals Budstikke melder at Vegard Forren kan være ferdig som Molde-spiller, halvannet år før kontrakten går ut. Eurosport skriver at Molde vurderer å avbryte Forrens kontrakt grunnet «disiplinære årsaker av utenomsportslig karakter». Molde-ledelsen ønsker ikke å kommentere saken overfor lokalavisen, og heller ikke Forrens advokat Odd Arne Nilsen ønsker å gi en kommentar til Eurosport.

  Forren
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Johaug stiller på Bislett

  Therese Johaug står på startstreken under Bislett Games, som har fått navnet «Impossible Games», 11. juni. Tirsdag møter Johaug pressen sammen med Amalie Iuel og Ingebrigtsen-brødrene.

  Hverken stevnesjef Steinar Hoen eller Johaug-manager Jørn Ernst ønsker å kommentere Johaug-deltakelsen før tirsdagens pressekonferanse, men etter det NRK kjenner til så skal langrennsstjernen løpe 10.000 meter alene under stevnet. Hun vil få hjelp av lys som fartsmålere for å nå en planlagt tid.

  Johaug
  Foto: Berit Roald / NTB scan
 • Stabæk henter Soton-talent

  Kornelius Normann Hansen (19) har vært en del av Southampton-akademiet de tre siste årene, men nå vender han hjem til Norge og Stabæk, melder klubben på sine nettsider. 19-åringen har signert en avtale ut 2022-sesongen.

  Kornelius Normann Hansen
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal