Kristoffersen: – Normalt er godt nok

WENGEN/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen (20) har trua før lørdagens slalåm i Wengen.

Henrik Kristoffersen

HÅPER PÅ NY OPPTUR: Henrik Kristoffersen kjørte bra i Adelboden forrige helg.

Foto: Pier Marco Tacca / Ap

 • Se slalåm direkte fra kl 10.25

– Normalt er godt nok. Det nytter ikke å gjøre noe annet i renn enn på trening, sier han til NRK.

20-åringen er på plass i sveitsiske Wengen, der han skal kjøre slalåm lørdag. Det er Kristoffersens spesialgren, og etter noen litt rufsete slalåmrenn har nordmannen fått selvtilliten tilbake før lørdagens renn.

– Jeg vil ikke si at jeg er selvsikker eller for selvsikker, men man må ha trua. Hvis ikke hadde det ikke vært noen vits i å starte, sier Kristoffersen til NRK.

Opptur i Adelboden

Nordmannen åpnet med en 1.-plass i slalåm i finske Levi, men har slitt litt med formen innledningsvis i sesongen.

Forrige helg ble det imidlertid nesten fulklaff for nordmannen.

Han endte på 5.-plass i verdenscuprennet i slalåm i Adelboden, og kom på pallen (tredjeplass) i storslalåmrennet dagen i forveien. Hans andre pallplassering i storslalåm.

Et stort steg i riktig retning, mente han selv.

– Har hatt gode plasseringer før

Lørdag er ambisjonen å fikse det tekniske. Å kjøre bra på ski.

– Gjør jeg det, er jeg fornøyd. Jeg har jo forsåvidt vist tidligere at når jeg kjører bra, så er jeg med å kjempe om gode plasseringer. Vi får se hvordan det ender, forteller bronsevinneren i slalåm fra OL i Sotsji.

Norge har seks påmeldte i lørdagens slalåmrenn.

Foruten Henrik Kristoffersen (4) starter også Sebastian Foss-Solevåg (15), Jonathan Nordbotten (32), Espen Lysdahl (41), Leif Kristian Haugen (49) og Truls Johansen (52).

Siste nytt

 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

 • Polen-stjerne avbildet med EM-røyk

  Før møtet med Spania skal den polske målvakten Wojciech Szczesny ha blitt avbildet med røyk i hånden – midt under EM.

  Bildet, som viser Juventus-målvakten ta en blås utenfor spillerhotellet i Sopot, er blitt publisert av den engelske avisen Daily Star.

  Ifølge den svenske avisen Expressen skal den polske landslagstreneren Paulo Sousa forsvare målvakten.

  Han kritiserer i stedet paparazziene.

  – Det verste for meg er paparazziene som tar bilder. Vi må hjelpe de yngre spillerne å lære seg de riktige tingene, og det er ikke bra at de tar bilder av slike ting. Det er ikke bra å vise den yngre generasjonen spillere som røyker. Det er ikke bra for modellen vi skal følge, man skal ikke gjøre slikt foran alle. Jeg synes det paparazzien gjør er verre enn det spilleren gjør, sier Sousa.

  _15DHtemflA
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Keane irritert på England-spillere

  Roy Keane er blitt velkjent for sin misnøye med at spillere på to lag er hyggelige med hverandre før eller etter kamper.

  Det er derfor kanskje ikke noen stor overraskelse at Keane rister på hodet av nyheten om at England-spillerne Mason Mount og Ben Chilwell har havnet i karantene etter å ha blitt kategorisert som nærkontakter av korona-smittede Billy Gilmour.

  Skotske Gilmour og den engelske duoen, som alle tre spiller for Chelsea, skal ifølge ITV ha snakket sammen i 20 minutter i tunellen i etterkant av Englands 0-0-kamp mot Skottland.

  – Hvorfor skal du snakke med en motspiller, og jeg bryr meg ikke om at de spiller på samme klubblag, i over 20 minutter? Selv snakker jeg sjelden med noen i mer enn fem minutter, sier Keane på sedvanlig vis.

  Karantenen gjorde at de to engelske spillerne ikke var på banen mot Tsjekkia tirsdag.

  – Etter en kamp, når du nettopp har vært i krig mot noen, hvorfor vil du snakke med noen så lenge? De burde brukt sunn fornuft, sier Keane.

  Championship - Stoke City v Nottingham Forest
  Foto: Ed Sykes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal