Kristoffersen: – Normalt er godt nok

WENGEN/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen (20) har trua før lørdagens slalåm i Wengen.

Henrik Kristoffersen

HÅPER PÅ NY OPPTUR: Henrik Kristoffersen kjørte bra i Adelboden forrige helg.

Foto: Pier Marco Tacca / Ap

 • Se slalåm direkte fra kl 10.25

– Normalt er godt nok. Det nytter ikke å gjøre noe annet i renn enn på trening, sier han til NRK.

20-åringen er på plass i sveitsiske Wengen, der han skal kjøre slalåm lørdag. Det er Kristoffersens spesialgren, og etter noen litt rufsete slalåmrenn har nordmannen fått selvtilliten tilbake før lørdagens renn.

– Jeg vil ikke si at jeg er selvsikker eller for selvsikker, men man må ha trua. Hvis ikke hadde det ikke vært noen vits i å starte, sier Kristoffersen til NRK.

Opptur i Adelboden

Nordmannen åpnet med en 1.-plass i slalåm i finske Levi, men har slitt litt med formen innledningsvis i sesongen.

Forrige helg ble det imidlertid nesten fulklaff for nordmannen.

Han endte på 5.-plass i verdenscuprennet i slalåm i Adelboden, og kom på pallen (tredjeplass) i storslalåmrennet dagen i forveien. Hans andre pallplassering i storslalåm.

Et stort steg i riktig retning, mente han selv.

– Har hatt gode plasseringer før

Lørdag er ambisjonen å fikse det tekniske. Å kjøre bra på ski.

– Gjør jeg det, er jeg fornøyd. Jeg har jo forsåvidt vist tidligere at når jeg kjører bra, så er jeg med å kjempe om gode plasseringer. Vi får se hvordan det ender, forteller bronsevinneren i slalåm fra OL i Sotsji.

Norge har seks påmeldte i lørdagens slalåmrenn.

Foruten Henrik Kristoffersen (4) starter også Sebastian Foss-Solevåg (15), Jonathan Nordbotten (32), Espen Lysdahl (41), Leif Kristian Haugen (49) og Truls Johansen (52).

Siste nytt

 • Fulham rykker ned

  Med 0-2-tap for Burnley er det klart at Fulham blir det tredje laget som rykker ned fra Premier League denne sesongen. Det er tre kamper igjen, men London-laget har 10 poeng opp til Southampton, og følger dermed West Bromwich og Sheffield United ned til Championship. Det er første gang nedrykksstriden avgjøres med så mange som tre kamper igjen, skriver OptaJoe på Twitter.

  Ashley Westwood sendte gjestene i ledelsen etter 35 minutter, før Chris Wood doblet like før pause.

  – Det har kommet nærmere og nærmere, men det gjør ikke skuffelsen mindre. Jeg føler smerte og tristhet i kveld. Det er uunngåelig nå, sier Fulham-manager Scott Parker til BBC.

 • Negative tester i Odd

  Mandag fikk Odd svar på koronatestene som ble tatt etter at en spiller testet positivt i forkant av seriepremieren mot Sandefjord. Alle de andre spillerne og støtteapparatet hadde negative prøvesvar, opplyser klubben på egne nettsider. Spillerne er fortsatt likevel i karantene og klubben vet ikke om de kan spille kampen mot Stabæk den 16. mai.

  Teningskamp i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Reginiussen legger opp

  Forsvarsspiller Tore Reginussen (35) annonserer på sin Instagram-konto at han legger fotballskoene på hylla etter denne sesongen. Etter å ha spilt i Rosenborg siden 2012, signerte han for den tyske klubben FC St. Pauli i januar. Siste seriekamp er 23. mai.

  – Det har vært en utrolig reise, med endeløse høydepunkter og opplevelser, skriver han.

  Reginiussen har 31 landskamper og ble blant annet kåret til årets spiller i eliteserien i 2017.

  – Tiden er inne for å ta fatt på et nytt kapittel i livet mitt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal