Hopp til innhold

Kristoffersen: – Jeg spyr før start

Henrik Kristoffersen sliter med å takle presset før han setter utfor alpinbakken.

ALPINE SKIING-MEN/VAL D'ISERE Winner Norway's Kristoffersen holds his trophy on the podium of the men's slalom race at the Alpine Skiing World Cup in Val d'Isere

UBEHAGELIG VANE: Henrik Kristoffersen lot seg ikke prege av oppkast hverken søndag, eller forrige helg - da han vant slalåmrennet i Val d'Isere.

Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

– Jeg spyr før start. Det skulle jeg kanskje ikke sagt, men. Det er ganske ubehagelig, sier Kristoffersen til NRK.

21-åringen vet ikke hva det kommer av.

– Jeg er egentlig ikke nervøs. Jeg er mer nervøs dagen før, ikke når jeg står på start.

Sterk i hodet

ALPINE SKIING-MEN/ALTA BADIA Kristoffersen of Norway reacts in the finish line after the second run in the men's giant slalom at the Alpine Skiing World Cup in Alta Badia

VELLYKKET: Henrik Kristoffersen jublet da han kjørte inn til andreplass i storslalåmrennet i Alta Badia søndag.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

I dag ble han nummer to i storslalåmrennet. 21-åringen mener han, til tross for å kaste opp før han setter utfor, er flink til å holde hodet kaldt.

– Jeg er ikke nervøs i hodet. Jeg tror bare det er kroppen som ikke takler presset. Jeg begynner å hoste. Dritten skal vel ut, som Sebastian (Foss Solevåg red. anm.) sa til meg. Men så kommer alt ut, forklarer Kristoffersen.

– Man må være sterk i hodet for å klare å konkurrere i det her. Skulle jeg valgt en lett vei, ville jeg ikke drevet med dette. Man må bare bite det i seg og tåle presset til tider, legger han til.

– Vanlig reaksjon

NRKs ekspertkommentator Kjetil André Aamodt uttalte under Kristoffersens første omgang at unggutten ofte sliter med brekninger før start.

– Men det er en ganske vanlig reaksjon når man kjenner presset, mener det tidligere storalpinsten.

Kristoffersen innrømmer at han håper han får bukt med problemet.

– Første gang det skjedde, skjedde det to nummer før jeg skulle starte. Det kom gjennom nesa og det var ikke måte på, men det funker tydeligvis. Men hadde jeg kunne slippe det, skulle jeg gjerne gjort det, sier han.

Hirscher uenig

ALPINE SKIING-MEN/ALTA BADIA Winner Hirscher of Austria is congratulated by second placed Kristoffersen of Norway after the men's giant slalom at the Alpine Skiing World Cup in Alta Badia

GRATTIS: Henrik Kristoffersen gratulerer Marcel Hirscher med ny seier.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Rælingen-gutten ble første nordmann på pallen i et storslalåmrenn i Alta Badia søndag. Han var bare 19 hundredeler bak Marcel Hirscher, som han utklasset i slalåmrennet forrige helg.

– Det er mulig å slå ham, men man må jobbe hardt for å gjøre det. Han oser av selvtillit og kjører ekstremt bra på ski. Jeg kommer nærmere og nærmere da. sier Kristoffersen.

Det er ikke østerrikeren helt enig i.

– Han kommer ikke nærmere og nærmere. Han er så nær som han var i fjor. Men det er superkult å ha Henrik med i dette sirkuset. Vi er ganske like, sier Hirscher.

Siste nytt

 • Bøtelagt etter hotellbråket

  Mathieu van der Poel er ilagt bøter på til sammen 10.500 kroner etter klammeriet med to tenåringsjenter utenfor hotellrommet før siste ritt i sykkel-VM.

  Han fikk to bøter. Den ene på 7000 kr for å skubbe til en jente, mens den andre boten på 3500 kroner for å dytte til en annen. Det melder NOS.

  Vam der Poel erkjente straffskyld i rettsmøtet og godtok bøtene.

  Arctic Race of Norway 2019: 2. Etappe: Henningsvær - Svolvær (164 km)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Boksing kan bli vraket fra OL-programmet

  Boksesportens framtid som OL-gren er høyst usikker som følge av at presidenten i Det internasjonale bokseforbundet (IBA), russiske Umar Kremlyov, fikk fortsette i vervet søndag.

  106 delegater gav sin støtte til Kremlyov under den ekstraordinære IBA-kongressen søndag. Kun 36 hadde motsatt syn.

  Den internasjonale olympiske komité sa i en uttalelse etter avstemningen at den er «ekstremt bekymret» for omstendighetene rundt søndagens kongress, og i særdeleshet prosedyrene som ble valgt for den viktige avstemningen.

  IOC uttrykte også bekymring rundt at Det ukrainske bokseforbundet er suspendert som følge av det som omtales som myndighetsrelaterte årsaker.

  «Som følge av denne bekymringsfulle utviklingen vil IOC-styret gjøre en helhetlig vurdering av situasjonen på sitt neste møte», het det også.

  Mange forventer at boksing nå vil bli fjernet fra OL-programmet.

  Boxing Leadership
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Nordmann med assist i NHL-oppkjøring

  Mathias Emilio Pettersen hadde en målassist da Calgary Flames slo Vancouver Canucks 3-2 i en treningskamp foran NHL-sesongen søndag.

  Pettersen var nest sist på pucken da Mitchell McLain gjorde 1-0 for Flames med 1. periodens eneste scoring.

  Mathias Emilio Pettersen (78), Flames Canucks Hockey
  Foto: DARRYL DYCK / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste