Kristoffersen: – Jeg spyr før start

Henrik Kristoffersen sliter med å takle presset før han setter utfor alpinbakken.

ALPINE SKIING-MEN/VAL D'ISERE Winner Norway's Kristoffersen holds his trophy on the podium of the men's slalom race at the Alpine Skiing World Cup in Val d'Isere

UBEHAGELIG VANE: Henrik Kristoffersen lot seg ikke prege av oppkast hverken søndag, eller forrige helg - da han vant slalåmrennet i Val d'Isere.

Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

– Jeg spyr før start. Det skulle jeg kanskje ikke sagt, men. Det er ganske ubehagelig, sier Kristoffersen til NRK.

21-åringen vet ikke hva det kommer av.

– Jeg er egentlig ikke nervøs. Jeg er mer nervøs dagen før, ikke når jeg står på start.

Sterk i hodet

ALPINE SKIING-MEN/ALTA BADIA Kristoffersen of Norway reacts in the finish line after the second run in the men's giant slalom at the Alpine Skiing World Cup in Alta Badia

VELLYKKET: Henrik Kristoffersen jublet da han kjørte inn til andreplass i storslalåmrennet i Alta Badia søndag.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

I dag ble han nummer to i storslalåmrennet. 21-åringen mener han, til tross for å kaste opp før han setter utfor, er flink til å holde hodet kaldt.

– Jeg er ikke nervøs i hodet. Jeg tror bare det er kroppen som ikke takler presset. Jeg begynner å hoste. Dritten skal vel ut, som Sebastian (Foss Solevåg red. anm.) sa til meg. Men så kommer alt ut, forklarer Kristoffersen.

– Man må være sterk i hodet for å klare å konkurrere i det her. Skulle jeg valgt en lett vei, ville jeg ikke drevet med dette. Man må bare bite det i seg og tåle presset til tider, legger han til.

– Vanlig reaksjon

NRKs ekspertkommentator Kjetil André Aamodt uttalte under Kristoffersens første omgang at unggutten ofte sliter med brekninger før start.

– Men det er en ganske vanlig reaksjon når man kjenner presset, mener det tidligere storalpinsten.

Kristoffersen innrømmer at han håper han får bukt med problemet.

– Første gang det skjedde, skjedde det to nummer før jeg skulle starte. Det kom gjennom nesa og det var ikke måte på, men det funker tydeligvis. Men hadde jeg kunne slippe det, skulle jeg gjerne gjort det, sier han.

Hirscher uenig

ALPINE SKIING-MEN/ALTA BADIA Winner Hirscher of Austria is congratulated by second placed Kristoffersen of Norway after the men's giant slalom at the Alpine Skiing World Cup in Alta Badia

GRATTIS: Henrik Kristoffersen gratulerer Marcel Hirscher med ny seier.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Rælingen-gutten ble første nordmann på pallen i et storslalåmrenn i Alta Badia søndag. Han var bare 19 hundredeler bak Marcel Hirscher, som han utklasset i slalåmrennet forrige helg.

– Det er mulig å slå ham, men man må jobbe hardt for å gjøre det. Han oser av selvtillit og kjører ekstremt bra på ski. Jeg kommer nærmere og nærmere da. sier Kristoffersen.

Det er ikke østerrikeren helt enig i.

– Han kommer ikke nærmere og nærmere. Han er så nær som han var i fjor. Men det er superkult å ha Henrik med i dette sirkuset. Vi er ganske like, sier Hirscher.

Siste nytt

 • Leicester-smell mot bunnlag

  Leicester hadde en alle tiders mulighet til å komme seg opp på lik poengsum som serielederne Tottenham og Liverpool da de møtte bunnlaget Fulham mandag kveld.

  En skrekkelig førsteomgang, gjorde derimot at Brendan Rodgers menn gjorde ting vanskelig for seg selv.

  Først sendte Ademola Lookman gjestene i ledelsen, før Ivan Cavaleiro økte ledelsen på straffe. Harvey Barnes reduserte på tampen for Leicester, men Fulham holdt unna.

  Dermed klatret Fulham over nedrykksstreken, mens Leicester forblir på en fjerdeplass med 18 poeng.

  DjRDDyD50ik
  Foto: MICHAEL REGAN / Reuters
 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lundby får likevel hoppe før jul

  Det så lenge ut til at Maren Lundby og resten av hoppsirkuset for kvinner ikke fikk starte verdenscupen før etter nyttår.

  Onsdag bekreftet derimot Det internasjonale Skiforbundet (FIS) og Det østerrikske Skiforbundet at verdenscupåpningen skal finne sted i Ramsau 18. desember.

  Fra før av skal også kombinertsirkuset konkurrere i Ramsau den samme helgen – både herrene og kvinnene.

  Det kommer til å bli første gang i historien at kombinertkvinnene går verdenscuprenn.

  Maren Lundby
  Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal