NRK Meny
Normal

Må bruke mindre sko – fryser og har vondt

Henrik Kristoffersen stiller til start i Sölden med nye supersko. Det har ikke vært helt smertefritt.

ALPINE-SKIING/MEN Kristoffersen of Norway clears a gate during the second run of the men's slalom race at the Alpine Skiing World Cup Finals in Meribel

SKODD FOR FART: Med nye støvler skal Henrik Kristoffersen få bedre kontakt med underlaget.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Henrik Kristoffersen

GLEDER SEG: Kristoffersen ser frem mot sesongstart.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / Afp

Kristoffersen har kuttet hele to skonummer foran årets sesong for å oppnå mindre dødgang og tettere kontakt med skoene og skiene. Det gjør man ikke uten å få vondt i beina.

– Jeg har hatt veldig mye vondt i beina i vår og på starten av høsten, men det begynner å gå seg til, forteller vår fremste slalåmkjører.

Den smertefulle skoreduksjonen har også ført til at slalåmesset har begynt å fryse på beina.

– Det er blitt veldig mye kaldere, jeg er vant til god plass og ha det godt og varmt. Jeg fryser på beina hele tida, jo, ler han.

Tettere og bedre

Kristoffersens skoprodusent har brukt store summer på å utvikle den nye skoen, som altså er mindre enn hans tidligere alpinsko.

De nye skoene er ikke bare smertefulle og kalde – de har gitt gode resultater i slalåmløypa.

– Alt sitter tettere. Jeg kan gjøre mye mer med dem nå enn det jeg kunne gjøre før. Jeg slet litt i starten, men nå fungerer det veldig bra, forteller han.

Har kjørt bra

Tilbakemeldingene lover bra med tanke på helgens sesongstart i alpint i Sölden. Henrik Kristoffersen har i tillegg hatt en god sesongoppkjøring.

– Jeg har aldri kjørt fortere på ski på denne tiden av året, forteller Kristoffersen som fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2013-sesongen som 19-åring.

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud er imidlertid usikre på om de stiller til start til verdenscupstarten søndag.

NRK sender verdenscupåpningen på NRK1 fra lørdag kl 09.15. Kvinnene kjører storslalåm lørdag, mens mennene kjører sitt renn søndag.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal