NRK Meny

– Det blir nok litt «payback-time»

Suksessen i slalåmbakken bringer med seg ekstra penger på kontoen for Henrik Kristoffersen (19). Etter mange gode plasseringer i verdenscupen kan han kalle seg millionær.

Henrik Kristoffersen sin suksess i slalåm-bakken har begynt å synes på konto. 3 pall-plasser har sørget for at han denne sesongen er på listene over de best betalte alpinistene. Men det vet han lite om selv.

VIDEO: Henrik Kristoffersens suksess fører også til økte inntekter.

Artikkelen er flere år gammel.

– Jeg har ikke kontroll på penger. Jeg bor fremdeles hjemme på det samme gamle rommet, og der har jeg bodd så lenge jeg kan huske, sier Kristoffersen til NRK.no.

Årets komet i slalåmbakken har imponert både nordmenn og internasjonale eksperter.

I Kitzbühel slo han like godt til med karrierebeste da han sikret seg en 2.-plass i slalåmrennet der.

Suksessen i verdenscupen har en økonomisk gunstig side.

Kristoffersen har nemlig kjørt inn over 500.000 kroner i premiepenger denne sesongen. Etter det NRK erfarer mottar han også minst den samme summen fra skiprodusenten sin og andre sponsorer.

– Det tenker jeg ikke noe på, sier Norges største slalåmtalent på mange år.

– Har ikke kontroll

Foreldrene har spilt en viktig rolle i Henrik Kristoffersens karriere. Begge har ofret mye tid og ressurser for å hjelpe sønnen med karrieren.

Nå som pengene begynner å komme inn på kontoen til 19-åringen, synes han det er rett og rimelig at de får noe tilbake.

– Det blir nok litt «payback-time». De har gjort ekstremt mye for meg, forteller han.

Slalåmyndlingen har imidlertid ikke noe forhold til penger, ifølge ham selv. Økonomien er det fremdeles foreldrene som styrer med.

– Jeg har ikke kontroll på pengene mine selv, jeg har ikke kontroll for fem, flate øre. Det høres kanskje sjukt barnslig ut, men dette er det mamma og pappa som styrer med, sier han.

Kan bli topplassering

Kristoffersen har to 3.-plasser og en 2.-plass i verdenscupen så langt. Det er langt over forventningene til både Kristoffersen selv og landslagssjef Håvard Tjørhom.

Tirsdag kan han sikre seg en ny pallplassering når han deltar i slalåmrennet i Scladming - slalåmkjørernes høydepunkt i verdenscupen.

19-åringen har aldri kjørt kveldsrennet der, han deltok i VM (som var i Scladming) men var uheldig og kjørte ut i 2. omgang.

Nå er det tid for revansj for nordmannen, som har dratt med seg mye god selvtillit fra 2.-plassen i Kitzbühel.

Kristoffersen er førstemann ut i 1. omgang.

Du kan se slalåmrennet i Schladming på NRK.no og NRK1 tirsdag fra 17.45.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal