NRK Meny
Normal

Kristoffersen vurderer å bytte ski til andre omgang

Det isete føret i Kitzbühel gjør at Henrik Kristoffersen er villig til å gamble for å sikre sin tredje strake slalåm-seier.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN

TAR EN SJANSJ: Henrik Kristoffersen må gamble litt for å

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Det store samtaleemnet etter dagens første omgang i Kitzbühel er det vanskelige føret. Hardpakka snø og is gjør det vanskelig for løperne i få grep i den teknisk krevende løypa.

– Hva skal man si. Alle vet at det er slik, men de kulene var skarpe. Da jeg kom i mål tenkte jeg at jeg bare kunne pakke sammen og dra hjem. Jeg har tydeligvis kjørt greit på slutten. Men beina var ikke på bakken i det hele tatt over kanten der, sier Kristoffersen etter første omgang.

– Må gamble

Dette føret at Kristoffersen vurderer å bytte ski etter første omgang.

Der ødedla to store feil for Kristoffersen (Se video under). Han ligger 0,83 sekunder bak tyskeren Fritz Dopfer som leder etter første omgang.

Henrik Kristoffersen hadde to kostbare feil i den første omgangen av slalåmrennet i Kitzbühel, men har fortsatt sjansen til en god plassering.

SE VIDEO: Her kjører Kristoffersen i første omgang.

– Jeg må se på skivalget til andre omgang. Jeg har flere modeller, noen som funker bedre på is. Jeg tok et valg før første omgang men nå må jeg se om vi skal endre på det. Jeg har lyst på det ekstra grepet, forklarer Kristoffersen.

De fleste slalåm-kjørere velger å kjøre med samme ski både i første og andre omgang, men Kristoffersen er villig til å ta sjansen.

– Gambler du ved å gjøre dette?

– Ja, jeg gjør det. Men man må gamble litt også, svarer han.

Kan fremdeles vinne

Som nevnt var det to store feil som ødela for «Spjælingen fra Rælingen» i dagens første omgang. Men NRKs ekspertkommentator, Marius Arnesen, synes det derfor er svært imponerende at Kristoffersen ikke er lengre bak teten.

– Med to så store feil skal det ikke være mulig å kun ligge åtte tiendedler bak, sier han.

Arnesen mener Kristoffersen fremdeles kan stikke av med seieren om han kjører en feilfri andre omgang.

Bare hundredelet bak Kristoffersen på resultatlista ligger Sebastian Foss Solevåg.

Siste nytt

 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein som stod hele kampen for bortelaget, mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP
 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal