NRK Meny

Kristoffersen vurderer å bytte ski til andre omgang

Det isete føret i Kitzbühel gjør at Henrik Kristoffersen er villig til å gamble for å sikre sin tredje strake slalåm-seier.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN

TAR EN SJANSJ: Henrik Kristoffersen må gamble litt for å

Foto: OLIVIER MORIN / Afp
Marte bylinebilde
Journalist i Kitzbühel

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det store samtaleemnet etter dagens første omgang i Kitzbühel er det vanskelige føret. Hardpakka snø og is gjør det vanskelig for løperne i få grep i den teknisk krevende løypa.

– Hva skal man si. Alle vet at det er slik, men de kulene var skarpe. Da jeg kom i mål tenkte jeg at jeg bare kunne pakke sammen og dra hjem. Jeg har tydeligvis kjørt greit på slutten. Men beina var ikke på bakken i det hele tatt over kanten der, sier Kristoffersen etter første omgang.

– Må gamble

Dette føret at Kristoffersen vurderer å bytte ski etter første omgang.

Der ødedla to store feil for Kristoffersen (Se video under). Han ligger 0,83 sekunder bak tyskeren Fritz Dopfer som leder etter første omgang.

Henrik Kristoffersen hadde to kostbare feil i den første omgangen av slalåmrennet i Kitzbühel, men har fortsatt sjansen til en god plassering.

SE VIDEO: Her kjører Kristoffersen i første omgang.

– Jeg må se på skivalget til andre omgang. Jeg har flere modeller, noen som funker bedre på is. Jeg tok et valg før første omgang men nå må jeg se om vi skal endre på det. Jeg har lyst på det ekstra grepet, forklarer Kristoffersen.

De fleste slalåm-kjørere velger å kjøre med samme ski både i første og andre omgang, men Kristoffersen er villig til å ta sjansen.

– Gambler du ved å gjøre dette?

– Ja, jeg gjør det. Men man må gamble litt også, svarer han.

Kan fremdeles vinne

Som nevnt var det to store feil som ødela for «Spjælingen fra Rælingen» i dagens første omgang. Men NRKs ekspertkommentator, Marius Arnesen, synes det derfor er svært imponerende at Kristoffersen ikke er lengre bak teten.

– Med to så store feil skal det ikke være mulig å kun ligge åtte tiendedler bak, sier han.

Arnesen mener Kristoffersen fremdeles kan stikke av med seieren om han kjører en feilfri andre omgang.

Bare hundredelet bak Kristoffersen på resultatlista ligger Sebastian Foss Solevåg.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal