NRK Meny
Normal

Kristoffersen vant igjen etter nervedrama: – Det er galskap

WENGEN/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen (22) er fullstendig overlegen om dagen: Søndag vant slalåmspesialisten igjen foran rivalen Marcel Hirscher etter en thrilleravslutning i Wengen.

Henrik Kristoffersen vinner igjen!

SE VIDEO: Her vinner Henrik Kristoffersen igjen foran rivalen Marcel Hirscher. Bilder med tillatelse fra TV 2.

– Dette føles veldig bra. Det er utrolig stort, sier Kristoffersen til NRK.

22-åringen hadde et forsprang på lagkompisen Leif Kristian Haugen på 0.23 sekunder før andreomgangen, men taklet det enorme presset – og kjørte inn til en ny seier.

Henrik Kristoffersen

VANT IGJEN: Henrik Kristoffersen kunne smile for sin 13 slalåmseier i karrieren.

Foto: FRANCOIS-XAVIER MARIT / AFP

Kristoffersen skrek ut i glede og løftet armene over hodet da han kikket opp på resultattavla som viste tiden 1.43,31.

Dette var alpinstjernens 13. slalåmseier i karrieren. Bare svenske Ingemar Stenmark hadde flere seire før han var 23 år.

– Det er galskap. Jeg vet ikke hva jeg skal si, egentlig, sier Kristoffersen i et intervju med arrangøren.

Fikk grønt lys etter thrilleravslutning

Det ble en veldig spennende avslutning på finaleomgangen: Mellomtidene lyste rødt på TV-skjermen da Kristoffersen var midtveis i bakken og det så ut som om han måtte ta til takke med den sure andreplassen.

Men nordmannen leverte en fantastisk avslutning og i mål var det grønne lyset tilbake. Han var 0.15 sekunder foran Hirscher, som ble nummer to.

– Det er alltid kult med grønt lys. Der og da tenker du ikke så mye mer over at det er noe annet enn grønt lys. Det er utrolig kult, sier Kristoffersen til NRK.

I kjempeslag

Da Kristoffersen jublet i målområdet, viste en småskuffet Hirscher med fingrene hvor lite nordmannen var foran.

– Hvor viktig er det å slå Hirscher?

– Det er alltid viktig å vinne. Det er kanskje ikke det viktigste, men det er alltid viktig. Han er en utrolig god alpinist, og en av de største gjennom tidene. Det er kult, svarer Kristoffersen.

Den norske stjernen hadde en tøff sesongstart med sponsorbråk og krangel med Skiforbundet, men har den siste tiden vist at dette ikke har påvirket han nevneverdig.

Nordmannen var også helt suveren under slalåmen i Adelboden forrige helg. Da kjørte alpinstjernen inn til den største seiersmarginen på 15 år.

Haugen kjørte ut

Leif Kristian Haugen, som sjokkerte med en råsterk andreplass etter førsteomgangen, var uheldig og kjørte ut da det gjaldt som mest.

Nordmannen sto lenge midt i løypa og kikket tomt ut i lufta etter at han hadde kjørt ut.

Det var vanskelig å se hva som skjedde, og det så ut som om hovedpersonen selv heller ikke forsto hva som hadde gått galt.

– To hekt i år. Det er lite å gjøre med det. Kjedelig, men jeg kjører godt på ski. Jeg angriper videre, sier Leif Kristian Haugen til TV 2.

Jonathan Nordbotten endte på 31.-plass, og var kun to små hundredeler fra å ta seg videre til finalen. Sebastian Foss Solevåg måtte også se andre omgang fra tribunen etter å ha kjørt inn til en 46.-plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • VG: Northug vraka til v-cupen

  Petter Northug blir ikkje tatt ut til verdscup-opninga i langrenn i finske Ruka komande helg, melder VG.

  Fem løparar er førehandsuttekne, fem andre skal takast ut i morgon. Northug er ikkje blant desse, etter det avisa erfarer.

  Northug var småsjuk og stilte ikkje på Beitostølen i helga. Men no har meldt han seg frisk.

  Northug
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

Sendeplan

Kl. Program Kanal