NRK Meny
Normal

– Jeg må ha kjørt helt sjukt i bånn

Henrik Kristoffersen kjørte fantastisk i avslutningen og sikret sin tredje verdenscupseier i slalåm for sesongen i Adelboden søndag.

Henrikl Kristoffersen

NY SEIER: Henrik Kristoffersen vant i Adelboden.

– Dette var sjukt stort. Adelboden er en klassiker. Jeg må ha kjørt helt sjukt i bånn her, altså, sier Kristoffersen til SVTs reporter.

Seieren betyr at Henrik Kristoffersen nå har hele seks verdenscupseirer i slalåm. Ifølge NTB er det bare Finn Christian Jagge som har flere verdenscupseirer i slalåm av norske alpinister.

Finken avsluttet med sju seirer.

– Utrolig stort

Marcel Hirscher måtte denne gangen nøye seg med å komme på plassen bak nordmannen, mens russiske Aleksandr Khorosjilov endte på 3.-plass.

Verken han eller Hirscher greide å matche Kristoffersens sterke avslutning.

Verdenscupen i slalåm har denne sesongen blitt et oppgjør mellom veteranen og 21 år gamle Kristoffersen.

I Santa Caterina for fire dager siden var det Hirscher som vant, mens Kristoffersen vant de to forrige slalåmrennene.

– Han (Hirscher, red. anm.) har vel vunnet her tre ganger tidligere, så han er ikke lett å slå her. Det er utrolig stort, sier Kristoffersen, som leder slalåmcupen med 40 poengs forsprang på østerrikeren.

Henrik Kristoffersens andre omgang fra Adelboden.

Trives under vanskelige forhold

Kristoffersen lå på tredjeplass etter første omgang, 32 hundredeler bak 21 år gamle Khorosjilov. Marcel Hirscher lå på 2.-plass - 24 hundredeler bak russeren.

Kristoffersen har tidligere uttalt at han trives med dårlige forhold, og det så ikke ut som om verken snø eller tåke var noen hindring for nordmannen.

21-åringen leverte en sterk omgang under dårlige forhold i Adelboden, og verken Hirscher eller Khorosjilov greide å ta fra Kristoffersen ledelsen.

– Det var vanskelig (å kjøre), men det var likevel ganske gode forhold i den nederste delen.

Greide ikke å følge opp

Hirscher var seks hundredeler for sent ute over målstreken etter at han ledet tidligere i finaleomgangen.

Sebastian Foss Solevåg endte på 12.-plass. Han lå som nummer sju etter første omgang, men klarte ikke å følge opp i 2. omgang.

Fra Adelboden

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang