– Jeg må ha kjørt helt sjukt i bånn

Henrik Kristoffersen kjørte fantastisk i avslutningen og sikret sin tredje verdenscupseier i slalåm for sesongen i Adelboden søndag.

Henrikl Kristoffersen

NY SEIER: Henrik Kristoffersen vant i Adelboden.

– Dette var sjukt stort. Adelboden er en klassiker. Jeg må ha kjørt helt sjukt i bånn her, altså, sier Kristoffersen til SVTs reporter.

Seieren betyr at Henrik Kristoffersen nå har hele seks verdenscupseirer i slalåm. Ifølge NTB er det bare Finn Christian Jagge som har flere verdenscupseirer i slalåm av norske alpinister.

Finken avsluttet med sju seirer.

– Utrolig stort

Marcel Hirscher måtte denne gangen nøye seg med å komme på plassen bak nordmannen, mens russiske Aleksandr Khorosjilov endte på 3.-plass.

Verken han eller Hirscher greide å matche Kristoffersens sterke avslutning.

Verdenscupen i slalåm har denne sesongen blitt et oppgjør mellom veteranen og 21 år gamle Kristoffersen.

I Santa Caterina for fire dager siden var det Hirscher som vant, mens Kristoffersen vant de to forrige slalåmrennene.

– Han (Hirscher, red. anm.) har vel vunnet her tre ganger tidligere, så han er ikke lett å slå her. Det er utrolig stort, sier Kristoffersen, som leder slalåmcupen med 40 poengs forsprang på østerrikeren.

Henrik Kristoffersens andre omgang fra Adelboden.

Trives under vanskelige forhold

Kristoffersen lå på tredjeplass etter første omgang, 32 hundredeler bak 21 år gamle Khorosjilov. Marcel Hirscher lå på 2.-plass - 24 hundredeler bak russeren.

Kristoffersen har tidligere uttalt at han trives med dårlige forhold, og det så ikke ut som om verken snø eller tåke var noen hindring for nordmannen.

21-åringen leverte en sterk omgang under dårlige forhold i Adelboden, og verken Hirscher eller Khorosjilov greide å ta fra Kristoffersen ledelsen.

– Det var vanskelig (å kjøre), men det var likevel ganske gode forhold i den nederste delen.

Greide ikke å følge opp

Hirscher var seks hundredeler for sent ute over målstreken etter at han ledet tidligere i finaleomgangen.

Sebastian Foss Solevåg endte på 12.-plass. Han lå som nummer sju etter første omgang, men klarte ikke å følge opp i 2. omgang.

Fra Adelboden

Siste nytt

 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag