Kristoffersen tror Hirscher bløffer om superduellen

LEVI/OSLO (NRK): Marcel Hirscher sier det ikke blir en like tøff duell mellom han og Henrik Kristoffersen som tidligere år. Den spådommen kjøper ikke nordmannen.

ALPINE-WORLD/

PALLEN: Svenske André Myhrer (t.v.) ble nummer tre, Kristoffersen (t.h.) nummer to, men igjen var Hirscher på toppen av pallen.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

I sesongens første slalåmduell mellom Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen var det kun ni hundredeler som skilte, og igjen var hundredelene i østerrikerens favør.

– Vi er jo nesten jevngode, han er bare bittelitt bedre. Nå blir det et kappløp uten like, sa Kristoffersen etter rennet i finske Levi.

Det tror riktignok ikke Marcel Hirscher. På spørsmål om man kan forvente seg en like hard kamp mellom de to slalåmstjernene i år, svarer østerrikeren nei.

– Det tror jeg ikke, fordi dette blir ingen typisk sesong for meg. Skiskjøring er ikke lenger førsteprioritet, sier han og referer til det nye tilskuddet til familien.

– Alt presset på Hirscher

Hirscher forteller at han sannsynligvis ikke kommer til å kjøre alle konkurranser i år, men det tviler erkerival Kristoffersen på.

– Hva tenker du om at Hirscher sier det ikke blir den samme «kampen» i år?

– Det blir akkurat det samme! Jeg hadde nok sagt som han hvis jeg hadde vunnet verdenscupen sammenlagt sju ganger på rad. Alt presset er jo på han, sier Kristoffersen.

Slalåmkjøreren fra Rælingen ser ingen grunn til at Hirscher plutselig skal gjøre noe annerledes enn tidligere sesonger.

– Han har jo vært hjemme stort sett hele sesongen og trent hjemme de siste fem-seks årene uansett, så det blir vel ingen stor forskjell for han.

JEVNT: Igjen var Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher i en klasse for seg.

– I en egen liga

I sesongåpningen for slalåmherrene var Hirscher og Kristoffersen, ikke uventet, i en klasse for seg. Men duellen dem imellom ble uhyre spennende. Fattige syv hundredeler skilte de to etter første omgang, og etter finalen skilte ytterligere to hundredeler.

– Det er to fenomenalt gode slalåmkjørere som ligger flere hakk foran resten av verdenseliten. Sånn har det vært de foregående sesongene, sånn er det også i år, mente NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

ALPINE-WORLD/

DUELLKLAR: Henrik Kristoffersen tror Marcel Hirscher bløffer om prioriteringene sine fremover.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Svenske André Myhrer kapret tredjeplassen, men var hele 1.32 sekund bak nordmannen.

– I dag er vi i en egen liga. Det er en bra start og dte ser lovende ut, sa Kristoffersen etter målgang.

Tre nordmenn kjørte ut

Med startnummer 64. klarte Simen Ramberg Christensen å kjøre inn til en råsterk 21. plass i sin verdenscupdebut. Slalåmkjøreren som vant NM foran barndomskompis Kristoffersen i år, endte bare 1.64 sekund bak Marcel Hirscher i første omgang.

I finaleomgangen gikk det ikke like bra. Både han og Timon Haugan kjørte med stor risiko, men på isete underlag mistet de kontrollen og kjørte ut.

– Men vi får håpe de får sjansen igjen, fordi jeg har virkelig tro på at disse to unggutta kan levere og klatre på verdensrankingen, mente NRKs ekpsert Kjetil André Aamodt.

Sebastian Foss-Solevåg kjørte ut allerede i første omgang, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 24.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

 • Hør Ruud i 1. runde av French Open

  Casper Ruud starter straks kampen mot Ernests Gulbis på det røde dekket i 1. runde av French Open. Du kan høre hele kampen på NRK Sport eller i dette videovinduet.

  Direkte fra den første runden i Rolan Garros. 
Komm.: Carl Andreas Wold.
 • Idretten vil kriminalisere doping

  Norges Idrettsforbund vedtok søndag at de skal jobbe for å kriminalisere doping og dopernes bakmenn. NIF ønsker at den økonomiske gevinsten ved doping skal bli sett på som bedrageri.

  Det var Oslo Idrettskrets som foreslo dette for idrettstinget.

  Sveinung Oftedal
  Foto: Nina Didriksen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal