Hopp til innhold

Kristoffersen tror Hirscher bløffer om superduellen

LEVI/OSLO (NRK): Marcel Hirscher sier det ikke blir en like tøff duell mellom han og Henrik Kristoffersen som tidligere år. Den spådommen kjøper ikke nordmannen.

ALPINE-WORLD/

PALLEN: Svenske André Myhrer (t.v.) ble nummer tre, Kristoffersen (t.h.) nummer to, men igjen var Hirscher på toppen av pallen.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

I sesongens første slalåmduell mellom Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen var det kun ni hundredeler som skilte, og igjen var hundredelene i østerrikerens favør.

– Vi er jo nesten jevngode, han er bare bittelitt bedre. Nå blir det et kappløp uten like, sa Kristoffersen etter rennet i finske Levi.

Det tror riktignok ikke Marcel Hirscher. På spørsmål om man kan forvente seg en like hard kamp mellom de to slalåmstjernene i år, svarer østerrikeren nei.

– Det tror jeg ikke, fordi dette blir ingen typisk sesong for meg. Skiskjøring er ikke lenger førsteprioritet, sier han og referer til det nye tilskuddet til familien.

– Alt presset på Hirscher

Hirscher forteller at han sannsynligvis ikke kommer til å kjøre alle konkurranser i år, men det tviler erkerival Kristoffersen på.

– Hva tenker du om at Hirscher sier det ikke blir den samme «kampen» i år?

– Det blir akkurat det samme! Jeg hadde nok sagt som han hvis jeg hadde vunnet verdenscupen sammenlagt sju ganger på rad. Alt presset er jo på han, sier Kristoffersen.

Slalåmkjøreren fra Rælingen ser ingen grunn til at Hirscher plutselig skal gjøre noe annerledes enn tidligere sesonger.

– Han har jo vært hjemme stort sett hele sesongen og trent hjemme de siste fem-seks årene uansett, så det blir vel ingen stor forskjell for han.

JEVNT: Igjen var Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher i en klasse for seg.

– I en egen liga

I sesongåpningen for slalåmherrene var Hirscher og Kristoffersen, ikke uventet, i en klasse for seg. Men duellen dem imellom ble uhyre spennende. Fattige syv hundredeler skilte de to etter første omgang, og etter finalen skilte ytterligere to hundredeler.

– Det er to fenomenalt gode slalåmkjørere som ligger flere hakk foran resten av verdenseliten. Sånn har det vært de foregående sesongene, sånn er det også i år, mente NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

ALPINE-WORLD/

DUELLKLAR: Henrik Kristoffersen tror Marcel Hirscher bløffer om prioriteringene sine fremover.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Svenske André Myhrer kapret tredjeplassen, men var hele 1.32 sekund bak nordmannen.

– I dag er vi i en egen liga. Det er en bra start og dte ser lovende ut, sa Kristoffersen etter målgang.

Tre nordmenn kjørte ut

Med startnummer 64. klarte Simen Ramberg Christensen å kjøre inn til en råsterk 21. plass i sin verdenscupdebut. Slalåmkjøreren som vant NM foran barndomskompis Kristoffersen i år, endte bare 1.64 sekund bak Marcel Hirscher i første omgang.

I finaleomgangen gikk det ikke like bra. Både han og Timon Haugan kjørte med stor risiko, men på isete underlag mistet de kontrollen og kjørte ut.

– Men vi får håpe de får sjansen igjen, fordi jeg har virkelig tro på at disse to unggutta kan levere og klatre på verdensrankingen, mente NRKs ekpsert Kjetil André Aamodt.

Sebastian Foss-Solevåg kjørte ut allerede i første omgang, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 24.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal