Kristoffersen forteller om utstyrstrøbbel: – Denne sesongen har vært skikkelig vanskelig

Henrik Kristoffersen taklet de tøffe forholdene i finaleomgangen og slo tilbake etter en vanskelig sesong. Riktig utstyr ble en avgjørende faktor, forteller 26-åringen.

TAKLET FORHOLDENE: Da de sterkeste konkurrentene feilet, taklet Kristoffersen de vanskelige forholdene.

Laster innhold, vennligst vent..

Som regel står han på toppen av pallen med jevne mellomrom, men før søndag hadde Henrik Kristoffersen kun to pallplasseringer å se tilbake på denne sesongen.

Men i søndagens første omgang i Chamonix var han igjen raskest.

Forholdene ble mer og mer utfordrende i finaleomgangen. Mange av de store kanonene slet, men det gjorde ikke Kristoffersen.

Igjen var han raskest av alle, og tok seieren foran Ramon Zenhäusern. Det var forløsende for 26-åringen, som har hatt en noe trøblete sesong.

– Denne sesongen har vært skikkelig vanskelig, til nå. Vi har strebet med «setupen» på isete snø i hele januar. I dag hadde jeg riktig «setup», og det samme i går, men vi vet hvordan det gikk. I dag kunne jeg bare kjøre på, sier Kristoffersen til FIS etter rennet.

Forventet vanskeligere forhold

Selv om forholdene forverret seg fra første til andre omgang, så forventet Kristoffersen at det skulle være mer utfordrende enn det ble.

Henrik Kristoffersen

For første gang siden desember kunne han strekke hendene i været for seier.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

– Jeg hadde egentlig trodd at forholdene skulle være dårligere i andre omgang. Her funker utstyret, materialet funker, da kan jeg bare kjøre, sier han.

Og Kristoffersen kjørte på. Det imponerte NRKs alpinekspert.

– Det er gåsehud her nå, sier Kjetil André Aamodt.

– Det er en seiersmaskin inni den kroppen. Nå er det VM neste og han er absolutt én av dem som kan vinne.

Det var ord som falt i god jord hos søndagens seiersherre.

– Kjetil har alltid vært mitt store forbilde, så det er kult. Jeg tror egentlig han hadde ganske troa i går også, når han så hvordan forholdene var. Så veldig synd med en hekt i andre porten i går, forteller Kristoffersen, og fortsetter:

– Hadde jeg vært på pallen de fire rennene før i går og hekta, så hadde det vært litt sånn «ja, ja, sånt skjer». Når du har hatt fire dårlige renn og hekter i andre port, så blir det mye frustrasjon.

En mental utfordring

Og det har vært mye frustrasjon denne sesongen. Selv forklarer han grunnen til at mye fungerte i Chamonix, men ikke i tidligere renn.

Henrik Kristoffersen, Flachau, januar 2021.

26-åringen har hengt mer med hodet enn vanlig denne sesongen. Her fra Flachau 16. januar.

Foto: Joe Klamar / AFP

– Det var vel 19. slalåmseieren i verdenscupen, så da er det bare tre igjennom historien som er bedre enn meg. Så jeg er jo ikke dårlig på ski. Utstyret funker og det kunne vært samme i går, forteller Kristoffersen.

Saltet bidrar til å binde våte snøen, og det er altså forhold som passer Kristoffersen og utstyret hans. Men problemene på is har ikke bare vært lett å håndtere.

– Det er mentalt slitsomt når du egentlig føler at du kjører ganske bra på ski, men utstyret funker ikke. Da blir teknikken dårlig også når utstyret ikke funker, sier 26-åringen.

Gikk for sakte

Mens for Sebastian Foss Solevåg, som tok sin første verdenscupseier i Flachau tidligere i januar, så gikk det ikke like bra.

Han endte som nummer ni etter første omgang, og i finaleomgangen gikk det også alt for sakte for nordmannen. I mål var han 1.30 sekunder bak Ramon Zenhäusern som ledet på det tidspunktet.

– Det var tøft. Jeg treffer ikke på timingen og skikjøringen er for dårlig rett og slett, sier 29-åringen, som i motsetning til Kristoffersen ikke klarte seg like bra i forholdene i Chamonix.

– Jeg må trene mer på sånne forhold. Når man tenker verdenscup så tenker man is og hardt, sier Solevåg.

Siste nytt

 • Sverige til OL-finalen

  Sveriges fotballkvinner får en ny sjanse til å ta et etterlengtet OL-gull etter at Australia ble slått 1–0 i semifinalen i Yokohama mandag.

  Fridolina Rolfö scoret målet som til slutt skilte lagene. Det kom helt i starten av 2. omgang.

  Australia har aldri kommet lenger enn til kvartfinale i olympisk sammenheng. Semifinalen var således et historisk øyeblikk for Sam Kerr og lagvenninnene. Det var imidlertid svenskene som kunne juble.

  Sverige spilte seg også fram til finale under sommerlekene i Rio for fem år siden. Der ble det tap for Tyskland. Nå kommer sjansen til å revansjere seg.

  Finalemotstander blir Canada, som overraskende slo USA 1-0 i sin semifinale mandag. (NTB)

  Soccer Football - Women - Semifinal - Australia v Sweden
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Bodø/Glimt henter talent fra Åsane

  Bodø/Glimt har sikret seg 18 år gamle Joel Mvuka Mugisha fra 1.-divisjonsklubben Åsane. Unggutten har signert en fireårsavtale med bodøværingene.

  Det melder klubben selv på egne nettsider mandag.

  Kantspilleren har av flere blitt beskrevet som et av de største talentene i Norges nest øverste divisjon, og spilte mer eller mindre fast for Åsane forrige sesong.

  – Jeg vil gripe muligheten med en gang, men det kommer helt sikkert til å ta tid. Jeg er forberedt på å være tålmodig, sier fotballtalentet om overgangen til Glimt.

  – Jeg er god én mot én, både defensivt og offensivt. Jeg tror det blir mye show på sidene, sier Mvuka, legger han til.

  Joel Mugisha
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Ber om 20 000 tilskuere på Ullevaal

  Norges Fotballforbund håper å kunne utnytte 75 prosent av tilskuerkapasiteten på Ullevaal når Norge spiller VM-kvalifiseringskamp mot Nederland 1. september.

  Det melder TV 2, som refererer til et brev NFF sendte Kulturdepartementet i starten av juli. Der fremgår ønsket om å få bruke 75 prosent av kapasiteten på landskamparenaen til kampen mot Nederland.

  75 prosent av kapasiteten tilsier litt i overkant av 20.000 mennesker på arenaen som har maks kapasitet på 27.200.

  Fotball, treningskamp Norge - Luxembourg (1-0)
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal