Hopp til innhold

Kristoffersen forteller om utstyrstrøbbel: – Denne sesongen har vært skikkelig vanskelig

Henrik Kristoffersen taklet de tøffe forholdene i finaleomgangen og slo tilbake etter en vanskelig sesong. Riktig utstyr ble en avgjørende faktor, forteller 26-åringen.

TAKLET FORHOLDENE: Da de sterkeste konkurrentene feilet, taklet Kristoffersen de vanskelige forholdene.

Laster innhold, vennligst vent..

Som regel står han på toppen av pallen med jevne mellomrom, men før søndag hadde Henrik Kristoffersen kun to pallplasseringer å se tilbake på denne sesongen.

Men i søndagens første omgang i Chamonix var han igjen raskest.

Forholdene ble mer og mer utfordrende i finaleomgangen. Mange av de store kanonene slet, men det gjorde ikke Kristoffersen.

Igjen var han raskest av alle, og tok seieren foran Ramon Zenhäusern. Det var forløsende for 26-åringen, som har hatt en noe trøblete sesong.

– Denne sesongen har vært skikkelig vanskelig, til nå. Vi har strebet med «setupen» på isete snø i hele januar. I dag hadde jeg riktig «setup», og det samme i går, men vi vet hvordan det gikk. I dag kunne jeg bare kjøre på, sier Kristoffersen til FIS etter rennet.

Forventet vanskeligere forhold

Selv om forholdene forverret seg fra første til andre omgang, så forventet Kristoffersen at det skulle være mer utfordrende enn det ble.

Henrik Kristoffersen

For første gang siden desember kunne han strekke hendene i været for seier.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

– Jeg hadde egentlig trodd at forholdene skulle være dårligere i andre omgang. Her funker utstyret, materialet funker, da kan jeg bare kjøre, sier han.

Og Kristoffersen kjørte på. Det imponerte NRKs alpinekspert.

– Det er gåsehud her nå, sier Kjetil André Aamodt.

– Det er en seiersmaskin inni den kroppen. Nå er det VM neste og han er absolutt én av dem som kan vinne.

Det var ord som falt i god jord hos søndagens seiersherre.

– Kjetil har alltid vært mitt store forbilde, så det er kult. Jeg tror egentlig han hadde ganske troa i går også, når han så hvordan forholdene var. Så veldig synd med en hekt i andre porten i går, forteller Kristoffersen, og fortsetter:

– Hadde jeg vært på pallen de fire rennene før i går og hekta, så hadde det vært litt sånn «ja, ja, sånt skjer». Når du har hatt fire dårlige renn og hekter i andre port, så blir det mye frustrasjon.

En mental utfordring

Og det har vært mye frustrasjon denne sesongen. Selv forklarer han grunnen til at mye fungerte i Chamonix, men ikke i tidligere renn.

Henrik Kristoffersen, Flachau, januar 2021.

26-åringen har hengt mer med hodet enn vanlig denne sesongen. Her fra Flachau 16. januar.

Foto: Joe Klamar / AFP

– Det var vel 19. slalåmseieren i verdenscupen, så da er det bare tre igjennom historien som er bedre enn meg. Så jeg er jo ikke dårlig på ski. Utstyret funker og det kunne vært samme i går, forteller Kristoffersen.

Saltet bidrar til å binde våte snøen, og det er altså forhold som passer Kristoffersen og utstyret hans. Men problemene på is har ikke bare vært lett å håndtere.

– Det er mentalt slitsomt når du egentlig føler at du kjører ganske bra på ski, men utstyret funker ikke. Da blir teknikken dårlig også når utstyret ikke funker, sier 26-åringen.

Gikk for sakte

Mens for Sebastian Foss Solevåg, som tok sin første verdenscupseier i Flachau tidligere i januar, så gikk det ikke like bra.

Han endte som nummer ni etter første omgang, og i finaleomgangen gikk det også alt for sakte for nordmannen. I mål var han 1.30 sekunder bak Ramon Zenhäusern som ledet på det tidspunktet.

– Det var tøft. Jeg treffer ikke på timingen og skikjøringen er for dårlig rett og slett, sier 29-åringen, som i motsetning til Kristoffersen ikke klarte seg like bra i forholdene i Chamonix.

– Jeg må trene mer på sånne forhold. Når man tenker verdenscup så tenker man is og hardt, sier Solevåg.

Siste nytt

  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Stavkongen Duplantis dropper Bislett Games

    Stavhopp for menn er Diamond League-øvelse under årets Bislett Games, men øvelsens store stjerne uteblir fra det tradisjonsrike stevnet i hovedstaden.

    Armand Duplantis har satt verdensrekord flere ganger de siste sesongene, og svenskamerikaneren har også vært fast gjest på Bislett. Slik blir det imidlertid ikke i år.

    Det opplyser Duplantis selv og agenten Stina Funke til nyhetsbyrået TT.

    Årets Bislett Games går av stabelen allerede 30. mai. Agent Funke sier at det påfølgende Diamond League-stevnet i Stockholm er viktigere for Duplantis.

    – Han har valgt å stå over Oslo fordi det stevnet kommer for nær konkurransen i Stockholm. Han vil ha noen flere hviledager, sier hun.

    Lørdag er Duplantis med når Diamond League-sesongen starter i kinesiske Xiamen, et stevne som sendes på NRK1 fra kl. 13:00.

    Han konkurrerer to ganger i Kina før turen går til tsjekkiske Ostrava 28. mai og Diamond League i Stockholm 2. juni. (NTB)

    Armand Duplantis på Bislett Games 2023
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal