Kristoffersen-rival rasende etter renn: – Føler jeg er blitt lurt

Henrik Kristoffersens utfordrer i verdenscupen, Alexis Pinturault, føler seg «ranet» etter søndagens parallellstorslalåm.

Alexis Pinturault

OPPGITT OG SINT: Alexis Pinturault liker ikke parallellstorslalåm.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Alexis Pinturault, som har vært blant de aller beste alpinistene i flere år, kjemper sammen med Henrik Kristoffersen og Aleksander Aamodt Kilde om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Men han var alt annet enn fornøyd etter søndagens konkurranse.

– I dag er det ingenting jeg kan gjøre med det, jeg føler at jeg blir ranet. Denne disiplinen er veldig frustrerende, sier han, ifølge franske Eurosport.

I søndagens parallellstorslalåm endte han på en skuffende 13.-plass, mens Kristoffersen kjørte inn til en 10.-plass.

Dermed er forholdet mellom de to nesten uforandret. I øyeblikket leder Kristoffersen verdenscupen med totalt 903 poeng foran Kilde med 856 poeng. Alexis Pinturault på tredjeplass har 842 poeng.

1br_WKFj0nc Henrik Kristoffersen.

Også Henrik Kristoffersen er svært kritisk til disiplinen.

Foto: MARTTI KAINULAINEN

– Skal være «fair play»

Pinturault er rasende på det han mener er en urettferdig konkurranseform.

– Flere utøvere røk ut (utøverne møter hverandre i dueller i paralellslalåm) selv om de hadde vært blant de aller raskeste, hva er meningen med det, spør franskmannen, som selv hadde en av de beste tidene i slalåmløypen.

– Sport skal alltid være «fair play», men med slike resultater er det helt motsatt. Det er ekstremt irriterende, og vi føler oss hjelpeløse, forteller han.

Franskmannen har også gitt uttrykk for frustrasjonen på Twitter, der han får mye støtte.

«I dag føler jeg at jeg er blitt lurt , skriver han der. ... Når ble flaks viktigere enn prestasjoner i sport? Og hvor farlig er formatet? Men viktigst av alt @fisalpine når skal utøvernes ord bli tatt med i betraktningen?»

Laster Twitter-innhold

Også Kristoffersen har vært kritisk

Han får støtte av Henrik Kristoffersen, som i mange år har vært svært kritisk til disiplinen parallellslalåm.

– Fullstendig enig, Alex Pinturault, er hans hans svar på Twitter.

Kristoffersen reagerer sterkt på at parallellrenn teller i verdenscupen totalt.

– Det har ikke noe med slalåm å gjøre, har han sagt til NRK.

Da hadde slalåmkjøreren blitt slått ut av utforspesialisten Kjetil Jansrud i åttedelsfinalen i et parallellslalåmrenn i Stockholm.

Det ble ellers en mager poengfangst for både Henrik Kristoffersen og Alex Pinturault i Chamonix.

Under lørdagens slalåmrenn i Chamonix hadde franskmannen en gullkantet mulighet til å ta innpå Kristoffersen da nordmannen kjørte ut i førsteomgangen. Pinturault greide imidlertid ikke å følge opp i finaleomgangen og gjorde som Kristoffersen: Kjørte ut før han kom til mål.

Under verdenscuprennet i slalåm i Schladming tirsdag endte franskmannen på andreplass - bak Henrik Kristoffersen, som leverte en fantastisk andreomgang.

Siste nytt

 • Granerud tilbake i verdscupen

  Halvor Egner Granerud har hatt ein blytung sesong, men i Rasnov får Asker-hopparen sjansen i verdscupen for første gong i vinter. I tillegg drar Johann Forfang, Anders Håre, Marius Lindvik, Robin Pedersen og Daniel-André Tande til Romania kommande helg. Robert Johansson står over rennet.

  Hopplandslagets take off
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Reiten matchvinnar

  Guro Reiten scora vinnarmålet då Chelsea slo Liverpool 1–0 i den engelske FA-cupen måndag. Reiten og Maren Mjelde opererte på kvar sin kant av Chelsea sin midtbanefirar. Sigeren betyr at Chelsea spelar borte mot Everton i kvartfinalen.

  Guro Reiten
  Foto: Marit Sofie Strand / NRK
 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

Sendeplan

Kl. Program Kanal