NRK Meny
Normal

Kristoffersen på skuddhold i Wengen

Henrik Kristoffersen ligger på 3.-plass før finaleomgangen i den tradisjonsrike Wengen-slalåmen. Igjen blir Marcel Hirscher en tøff nøtt å knekke.

Henrik Kristoffersen

TREDJEPLASS: Henrik Kristoffersen kjørte solid på isete føre, men er 59 hundredeler bak suverene Marcel Hirscher.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Alpinstjernen fra Rælingen kjørte en solid 1. omgang uten store feil. Han er 59 hundredels sekund bak Hirscher, som står med fire strake slalåmseirer i verdenscupen.

Det irriterer Kristoffersen, som følte han hadde en god dag.

– Jeg kjører litegrann "seift". Det er lenge siden jeg har kjørt på sånn is, men det er ganske godt grep. Det er bare Hirscher som er innmari god, sier han til NRK.

Han har likevel en slags oppskrift på seier.

– Om vi kjører like fort som i Adelboden (der Kristoffersen vant, journ.anm.), tar jeg ham med ett hundredel, sier Kristoffersen.

Seks andreplasser denne sesongen

Østerrikeren har vært dominerende i slalåm og storslalåm i mange år, men i vinter har han vært plagsomt god sett med norske øyne. Kristoffersen har denne sesongen vært på verdenscuppallen hele ni ganger uten å vinne. Seks av dem har vært 2.-plasser.

Selv om det er nesten seks tideler opp til Hirscher, kan nordmannen håpe på at marginene er på hans side i finaleomgangen. Kristoffersen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden triumfen i Schladming 24. januar i fjor.

Trives best uten rytme

Det var flere nordmenn som kjørte godt i den sveitsiske traseen. Leif Kristian Nestvold-Haugen la seg inn på fjerdeplassen. Han er 76/100 sekund bak Hirscher, mens det skiller 17 hundredeler opp til Kristoffersen før finaleomgangen.

Han fant ikke rytmen helt, men lot ikke det ødelegge humøret.

– Det var ikke så gærnt det her. Jeg hadde en tilsvarende opplevelse i fjor. Da ble jeg to, og nå er jeg fire. Det er samme følelse, egentlig.

– Samboeren min sier jeg ikke har noen rytme, så når det blir urytmisk, passer det meg best, sier han.

Jonathan Nordbotten ligger på en foreløpig 11.-plass etter at 25 alpinister har kjørt, mens Sebastian Foss Solevåg er på plassen rett bak.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street