Kristoffersen på skuddhold i Wengen

Henrik Kristoffersen ligger på 3.-plass før finaleomgangen i den tradisjonsrike Wengen-slalåmen. Igjen blir Marcel Hirscher en tøff nøtt å knekke.

Henrik Kristoffersen

TREDJEPLASS: Henrik Kristoffersen kjørte solid på isete føre, men er 59 hundredeler bak suverene Marcel Hirscher.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Alpinstjernen fra Rælingen kjørte en solid 1. omgang uten store feil. Han er 59 hundredels sekund bak Hirscher, som står med fire strake slalåmseirer i verdenscupen.

Det irriterer Kristoffersen, som følte han hadde en god dag.

– Jeg kjører litegrann "seift". Det er lenge siden jeg har kjørt på sånn is, men det er ganske godt grep. Det er bare Hirscher som er innmari god, sier han til NRK.

Han har likevel en slags oppskrift på seier.

– Om vi kjører like fort som i Adelboden (der Kristoffersen vant, journ.anm.), tar jeg ham med ett hundredel, sier Kristoffersen.

Seks andreplasser denne sesongen

Østerrikeren har vært dominerende i slalåm og storslalåm i mange år, men i vinter har han vært plagsomt god sett med norske øyne. Kristoffersen har denne sesongen vært på verdenscuppallen hele ni ganger uten å vinne. Seks av dem har vært 2.-plasser.

Selv om det er nesten seks tideler opp til Hirscher, kan nordmannen håpe på at marginene er på hans side i finaleomgangen. Kristoffersen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden triumfen i Schladming 24. januar i fjor.

Trives best uten rytme

Det var flere nordmenn som kjørte godt i den sveitsiske traseen. Leif Kristian Nestvold-Haugen la seg inn på fjerdeplassen. Han er 76/100 sekund bak Hirscher, mens det skiller 17 hundredeler opp til Kristoffersen før finaleomgangen.

Han fant ikke rytmen helt, men lot ikke det ødelegge humøret.

– Det var ikke så gærnt det her. Jeg hadde en tilsvarende opplevelse i fjor. Da ble jeg to, og nå er jeg fire. Det er samme følelse, egentlig.

– Samboeren min sier jeg ikke har noen rytme, så når det blir urytmisk, passer det meg best, sier han.

Jonathan Nordbotten ligger på en foreløpig 11.-plass etter at 25 alpinister har kjørt, mens Sebastian Foss Solevåg er på plassen rett bak.

Siste nytt

 • Sterk spurt gav Everton-siger

  Everton slo Crystal Palace og tok sin tredje strake siger i Premier League. Begge måla kom i kampens tre siste ordinære minutt, ved innbytarane Dominic Calvert-Lewin og Cenk Tosun.

  Tidleg i andre omgang redda keeper Jordan Pickford straffe.

  Jordan Pickford
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Ti mål på ni kamper for Hegerberg

  Ada Hegerberg fastsatte sluttresultatet til 3-0 mot Bordeaux søndag. Seieren er Lyons sjuende strake i serien. Hegerberg har spilt seks av kampene og scoret sju mål. I tillegg har den norske spissen tre scoringer på tre kamper i mesterligaen.

  SOCCER-CHAMPIONS/WOMEN
  Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters
 • Ciljan-assist i poengdeling

  Per Ciljan Skjelbred var nest sist på ballen då Hertha Berlin tok leiinga mot Freiburg i kampen i ettermiddag. Ondrej Duda scora. Men Freiburg utlikna, og det enda 1-1.

  Hertha er nr 5 på tabellen. Både Skjelbred og keeper Rune Almenning Skarstein spela heile kampen.

  Hertha Berlin
  Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Stabæk - Brann