NRK Meny
Normal

Kristoffersen om Pinturault: – Skjønner ikke hvordan man kan kjøre så fort

Henrik Kristoffersen var tilbake på pallen da Alixis Pinturault nok en gang rystet konkurrentene i storslalåm.

Alexis Pinturault kjørte fra alt og alle og tok en overlegen seier i søndagens storslalåm. Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen fulgte på henholdsvis 2. og 3. plass

SE VIDEO: Her knuser Pinturault konkurrentene.

Henrik Kristoffersen har ikke vært på pallen de fire siste verdenscuprennene, noe som faktisk er ganske uvant med tanke på nordmannens meget sterke sesong.

Den rystende franskmannen

Etter søndagens første omgang lå Kristoffersen på en tredjeplass. Rett før han satte utfor så han konkurrenten Marcel Hirscher kjøre inn til en imponerende ledelse.

Kristoffersen satte fart fra start, men i mål er han 12 hundredeler bak Hirscher. Han bare ristet på hodet og ga tegn til at han ikke skjønte noen ting.

Hnerik Kristoffersen kjørte strålende i andreomgangen, men måtte se seg slått av Marcel Hirshcer. Det holdt allikevel til en plass på pallen

SE VIDEO: Se Kristoffersens andre omgang.

– Jeg tror han peker bort på Hirscher bare for å si; hvordan i all ver den har du kjørt?, sier NRKs kommentator etter Krostoffersens målgang.

Men enda mindre skjønte hverken Kristoffersen, eller noen andre i Hinterstider, etter at franskmannen Alixis Pinturault passerte mållinjen.

Han var hele 1,14 raskere enn østerrikeren, altså tok han nye 58 hundredeler på den suverene lederen i storslalåmcupen og tok sin andre seier på tre dager.

– Pinturault kjører jo alt for fort, jeg skjønner ikke hvordan han klarer å kjøre så fort, sier Kristoffersen rett etter rennet.

– Har nådd en milepæl

Etter søndagens renn ligger 21-åringen på en tredjeplassen i storslalåm-cupen. Selv om hovedmålet er å vinne slalåmcupen syntes han det var stort å hevde seg i flere disipliner.

– Det er en liten milepæl og mål å sikre den tredjeplassn. Og ta Pinturault og Hirscher tror jeg blir tøft, men jeg skal nok knekke dem i slalåmen. I sammenlagtcupen blir det vanskelig, jeg tenker ikke så mye på det. Det er mye morsommere å kjøre et renn om gangen og vinne dem enn å tenke på den fordømte store kula, sier han.

Mesterlig kjøring av Haugen

Etter første omgang lå Leif Kristian Haugen på en 20.-plass. I det berømte henget mistet skien grepet, han nærmest sklei nedover på siden og tapte mye tid.

Leif Kristian Haugen lå halvsekundet bak lederen midt i løpya, men klarte allikevel å kjøre inn til foreløpig ledelse.

SE VIDEO: Se Haugens mesterlige andre omgang.

Underveis i sin andre omgang viste klokka hele 55 hundredeler opp til teten. Men så satte nordmannen opp farten.

I mål tok han ledelsen med 33 hundredeler etter en mesterlig avslutning. Det holdt til en 12.-plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Killi med prestisjefylt seier

  Johanne Killi stakk av med seieren i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge. Killi ble eneste kvinne som fikk se 90-tallet, og vant med 90 blank. Tess Ledeux tok andreplassen med 89 poeng, mens Sarah Höfflin fra Sveits ble nummer tre med 84, skriver NTB.

  Killi
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Zucca sikret seieren på overtid

  Mats Zuccarello tok saken i egne hender på overtid og sørget for en 3-2-seier over Boston Bruins. Zuccarello scoret sitt åttende mål for sesongen da han avgjorde kampen 1.56 minutter inn i overtiden, skriver NTB.

  Zucc
  Foto: Michael Dwyer / AP
 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner