NRK Meny
Normal

Buraas: – Var kun et spørsmål om tid før han skulle slå igjennom i storslalåm

Henrik Kristoffersen (19) leverte sitt beste storslalåm-renn i verdenscupen noensinne og endte på tredjeplass bak Ted Ligety som vant. Benjamin Raich ble nummer to.

Henrik Kristoffersen endte på tredjeplass, og kom dermed på pallen for første gang i et verdenscupløp i storslalåm.

Henrik Kristoffersen tok sin første pallplass i storslalåm lørdag.

Hans Petter Buraas

Hans Petter Buraas vant OL-gull i Nagano 2008.

Foto: RUNE PETTER NESS / NTB scanpix

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal leder fortsatt verdenscupen sammenlagt etter lørdagens storslalåm.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Når man er så suveren og overlegen er det kun et spørsmål om tid før han skulle slå igjennom, også i storslalåm, sier Hans Petter Buraas til NRK.no.

Den tidligere OL-vinneren i slalåm forklarer Kristoffers opptur denne sesongen med hans solide grunnmur, allsidighet og at den unge alpinisten er like god på alle typer underlag.

– Han er en teknisk finslepet alpinist. Ikke minst etter junior-VM der han opplevde en skikkelig opptur har han dratt med seg mye selvtillit. Dette var synlig i dag, sier Buraas.

På søndag er det slalåm på programmet for Kristoffersen og co.

– Klart han er favoritt, det er en teknisk krevende bakke i Kranjska Gora, noe som passer han bra, sier Buraas.

Første pallplass i storslalåm

Henrik Kristoffersen kjørte en knallsterk førsteomgang i lørdagens storslalåmrenn og var kun slått av Ted Ligety.

Da Kristoffersen skulle ut i sin andre omgang i slovenske Kranjska Gora hadde han over et sekunds forsprang på lederen Banjamin Raich som ledet i mål.

Men nedover løypa tapte Kristoffersen til østerrikeren ved hver passering, og endte til slutt 0,07 bak Raich i mål på en foreløpig andreplass.

Dermed var det duket for nok en pallplassering for den unge nordmannen, som for aller første gang stod på pallen i et storslalåmrenn.

Vant gull i junior VM

Tidligere i uken utklasset Kristoffersen konkurrentene i junior-VM i slovakiske Jasna der han vant gull i både storslalåm og slalåm.

Under OL i Sotsji ble 19-åringen historisk da han tok bronse i slalåm og med det ble den yngste mannlige alpinisten til å vinne en medalje i OL.

0,25 bak Ligety

Ted Ligety var den eneste som kunne hamle opp med Raichs fantastiske andre omgang under lørdagens renn. Amerikaneren gjorde som han har gjort fire ganger tidligere i storslalåm denne sesongen og vant rennet.

I mål var Ligety 0,18 foran Raich og 0,25 foran Kristoffersen.

Raich kjørte opp fra en 17.-plass til en andreplass i den siste omgangen.

Svindal leder fortsatt verdenscupen

Foran dagens konkurranse hadde Aksel Lund Svindal en ledelse på 77 poeng ned til nummer to Marcel Hirscher.

Svindal endte på en 17.-plass under lørdagens storslalåm, mens Hirscher ble nummer fire. Med det resultatet tok østerrikeren innpå, men fortsatt leder Svindal cupen med 41 poeng når det gjenstår fem renn.

De siste to årene har Hirscher vunnet sammenlagtseieren, mens Svindal ikke har vunnet cupen siden 2008/2009 sesongen.

Jansrud kjørte ut

Kjetil Jansrud som forrige helg vant både super-G og utforen på Kvitfjell var hele 2,60 sekunder bak Ligety nede på en 25.-plass etter første omgang.

I andre omgang kjørt den formsterke nordmannen ut.

Leif Kristian Haugen falt over målstreken i første omgang. Selv etter fallet valgte Haugen å gjennomføre konkurransen. Han ble til slutt nummer 15.

Marcus Monsen og Ola Buer Johansen klarte ikke å ta seg til finaleomgangen. Den norske duoen ble henholdsvis nummer 44 og 47. Rasmus Windingstad kjørte ut i første omgang.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street