NRK Meny
Normal

Kristoffersen ønsker seg mer frihet i landslagshverdagen

Alpinkometen vil ikke utelukke at han etterhvert gjør som Petter Northug og satser på siden av landslaget.

Kristoffersen

VANSKELIG SAK: Henrik Kristoffersen ønsker å holde alle muligheter åpne.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er et vanskelig tema å snakke om, det skal jeg ærlig innrømme, sier Henrik Kristoffersen til NRK når Petter Northug og hans satsing utenfor landslaget tas opp.

Forrige uke gikk Kjetil Jansrud ut i Aftenposten og sa at det er helt uaktuelt for noen på alpinlandslaget å gjøre det samme som Northug har gjort. Så kategorisk ønsker ikke Kristoffersen å være.

– Alle skal få lov til å ha sine meninger og gjøre sin greie. Jeg vil ikke nekte noen noe, eller si at noe er feil. Vi er alle forskjellige, sier Kristoffersen.

Slovenia Alpine Skiing World Cup Adam Zampa

SEIER: Henrik Kristoffersen vant slalåmrennet i Kranjska Gora i mars.

Foto: Marco Trovati / Ap

Petter Northug har valgt å stå utenfor landslaget, og får langrennssatsingen finansiert av en privat sponsor. Det har ført til en lang konflikt med skiforbundet, som ikke ønsker å svekke landslagsmodellen.

– Må en endring til

Forrige uke bestemte skistyret imidlertid at Northug får muligheten til å få en spesialavtale nok en sesong, mens det nedsettes et utvalg for å se på hvordan fremtidens landslag skal se ut.

– En slik utredning vil føre til at fremtidige enkeltsaker ikke vil være like vanskelige som den med Petter har vært, sa skipresident Erik Røste da.

Pappa Lars Kristoffersen er sønnen Henriks nærmeste støttespiller, og han ser behovet for utredningen. Han kaller seg tilhenger av forbundslag, men mener tiden er i ferd med å løpe fra dagens organisering.

– Jeg har ikke noe konkret som jeg ønsker å si om det, men det må en endring til for å unngå konflikter som de som har vært nå. Det drar mye energi, så det er ikke heldig at det blir sånn, sier Lars Kristoffersen.

Sønnen Henrik Kristoffersen har i likhet med Petter Northug ikke signert utøveravtale for kommende vinter, og NRK vet at han sitter i forhandlinger med forbundet mandag.

Holder mulighetene åpne

Henrik Kristoffersen sier at alpinister ikke kan sammenlignes med en lagidrett, siden alle på laget til syvende og sist er konkurrenter. Dermed er det hans egne individuelle behov som veier tyngst.

– Du vil ha et lag rundt deg, men du vil også ha det beste rundt deg selv. Det er ikke alltid det er sånn på et lag, du kan ikke bare ta hensyn til deg selv hele tiden. Det kan du om du er alene, forklarer han.

Kristoffersen ser for seg å kjøre på ski i minst ti-femten år til, og ønsker å holde alle muligheter åpne. Det inkluderer en satsing utenfor landslaget.

– Det er ikke umulig, men per dags dato er det ikke noe tema for min del, sier han før han tar noen sekunders pause.

– Og da mener jeg per dags dato, akkurat i dag. Men man skal aldri utelukke noe, man skal være åpen for flere muligheter, sier han.

Siste nytt

 • Knudtzon til Molde

  Molde har hentet Erling Knudtzon fra Lillestrøm, det melder Molde på sine nettsider. Knudtzon har fått en treårskontrakt med de blåkledde fra Romsdal. Kontrakten gjelder fra 1. januar 2019.

  Ërling Knudtzon
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • KIL henter spiller fra Brasil

  Lucas Morais (21) har signert for 1.-divisjonsklubben Kongsvinger. Han har signert en avtale over tre og et halvt år.

  Morais blir den andre brasilianeren i stallen, fra før har de tidligere Aalesund-spiller Marlinho.

  Mark Dempsey og Espen Nystuen
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
 • Maradona blir styreleder

  Diego Maradona er ansatt som ny styreleder i den hviterussiske fotballklubben Dinamo Brest.

  – Jeg har gode minner om Castro, Chavez og Gaddafi. Jeg kjenner også Putin. Nå vil jeg gjerne ta et bilde med Lukasjenko, sa Maradona med henvisning til Hviterusslands president da han ble presentert mandag kveld.

  Maradona
  Foto: Sergei Gapon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag