Hopp til innhold

Kristoffersen ønsker seg mer frihet i landslagshverdagen

Alpinkometen vil ikke utelukke at han etterhvert gjør som Petter Northug og satser på siden av landslaget.

Kristoffersen

VANSKELIG SAK: Henrik Kristoffersen ønsker å holde alle muligheter åpne.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er et vanskelig tema å snakke om, det skal jeg ærlig innrømme, sier Henrik Kristoffersen til NRK når Petter Northug og hans satsing utenfor landslaget tas opp.

Forrige uke gikk Kjetil Jansrud ut i Aftenposten og sa at det er helt uaktuelt for noen på alpinlandslaget å gjøre det samme som Northug har gjort. Så kategorisk ønsker ikke Kristoffersen å være.

– Alle skal få lov til å ha sine meninger og gjøre sin greie. Jeg vil ikke nekte noen noe, eller si at noe er feil. Vi er alle forskjellige, sier Kristoffersen.

Slovenia Alpine Skiing World Cup Adam Zampa

SEIER: Henrik Kristoffersen vant slalåmrennet i Kranjska Gora i mars.

Foto: Marco Trovati / Ap

Petter Northug har valgt å stå utenfor landslaget, og får langrennssatsingen finansiert av en privat sponsor. Det har ført til en lang konflikt med skiforbundet, som ikke ønsker å svekke landslagsmodellen.

– Må en endring til

Forrige uke bestemte skistyret imidlertid at Northug får muligheten til å få en spesialavtale nok en sesong, mens det nedsettes et utvalg for å se på hvordan fremtidens landslag skal se ut.

– En slik utredning vil føre til at fremtidige enkeltsaker ikke vil være like vanskelige som den med Petter har vært, sa skipresident Erik Røste da.

Pappa Lars Kristoffersen er sønnen Henriks nærmeste støttespiller, og han ser behovet for utredningen. Han kaller seg tilhenger av forbundslag, men mener tiden er i ferd med å løpe fra dagens organisering.

– Jeg har ikke noe konkret som jeg ønsker å si om det, men det må en endring til for å unngå konflikter som de som har vært nå. Det drar mye energi, så det er ikke heldig at det blir sånn, sier Lars Kristoffersen.

Sønnen Henrik Kristoffersen har i likhet med Petter Northug ikke signert utøveravtale for kommende vinter, og NRK vet at han sitter i forhandlinger med forbundet mandag.

Holder mulighetene åpne

Henrik Kristoffersen sier at alpinister ikke kan sammenlignes med en lagidrett, siden alle på laget til syvende og sist er konkurrenter. Dermed er det hans egne individuelle behov som veier tyngst.

– Du vil ha et lag rundt deg, men du vil også ha det beste rundt deg selv. Det er ikke alltid det er sånn på et lag, du kan ikke bare ta hensyn til deg selv hele tiden. Det kan du om du er alene, forklarer han.

Kristoffersen ser for seg å kjøre på ski i minst ti-femten år til, og ønsker å holde alle muligheter åpne. Det inkluderer en satsing utenfor landslaget.

– Det er ikke umulig, men per dags dato er det ikke noe tema for min del, sier han før han tar noen sekunders pause.

– Og da mener jeg per dags dato, akkurat i dag. Men man skal aldri utelukke noe, man skal være åpen for flere muligheter, sier han.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal