Kristoffersen ønsker seg mer frihet i landslagshverdagen

Alpinkometen vil ikke utelukke at han etterhvert gjør som Petter Northug og satser på siden av landslaget.

Kristoffersen

VANSKELIG SAK: Henrik Kristoffersen ønsker å holde alle muligheter åpne.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er et vanskelig tema å snakke om, det skal jeg ærlig innrømme, sier Henrik Kristoffersen til NRK når Petter Northug og hans satsing utenfor landslaget tas opp.

Forrige uke gikk Kjetil Jansrud ut i Aftenposten og sa at det er helt uaktuelt for noen på alpinlandslaget å gjøre det samme som Northug har gjort. Så kategorisk ønsker ikke Kristoffersen å være.

– Alle skal få lov til å ha sine meninger og gjøre sin greie. Jeg vil ikke nekte noen noe, eller si at noe er feil. Vi er alle forskjellige, sier Kristoffersen.

Slovenia Alpine Skiing World Cup Adam Zampa

SEIER: Henrik Kristoffersen vant slalåmrennet i Kranjska Gora i mars.

Foto: Marco Trovati / Ap

Petter Northug har valgt å stå utenfor landslaget, og får langrennssatsingen finansiert av en privat sponsor. Det har ført til en lang konflikt med skiforbundet, som ikke ønsker å svekke landslagsmodellen.

– Må en endring til

Forrige uke bestemte skistyret imidlertid at Northug får muligheten til å få en spesialavtale nok en sesong, mens det nedsettes et utvalg for å se på hvordan fremtidens landslag skal se ut.

– En slik utredning vil føre til at fremtidige enkeltsaker ikke vil være like vanskelige som den med Petter har vært, sa skipresident Erik Røste da.

Pappa Lars Kristoffersen er sønnen Henriks nærmeste støttespiller, og han ser behovet for utredningen. Han kaller seg tilhenger av forbundslag, men mener tiden er i ferd med å løpe fra dagens organisering.

– Jeg har ikke noe konkret som jeg ønsker å si om det, men det må en endring til for å unngå konflikter som de som har vært nå. Det drar mye energi, så det er ikke heldig at det blir sånn, sier Lars Kristoffersen.

Sønnen Henrik Kristoffersen har i likhet med Petter Northug ikke signert utøveravtale for kommende vinter, og NRK vet at han sitter i forhandlinger med forbundet mandag.

Holder mulighetene åpne

Henrik Kristoffersen sier at alpinister ikke kan sammenlignes med en lagidrett, siden alle på laget til syvende og sist er konkurrenter. Dermed er det hans egne individuelle behov som veier tyngst.

– Du vil ha et lag rundt deg, men du vil også ha det beste rundt deg selv. Det er ikke alltid det er sånn på et lag, du kan ikke bare ta hensyn til deg selv hele tiden. Det kan du om du er alene, forklarer han.

Kristoffersen ser for seg å kjøre på ski i minst ti-femten år til, og ønsker å holde alle muligheter åpne. Det inkluderer en satsing utenfor landslaget.

– Det er ikke umulig, men per dags dato er det ikke noe tema for min del, sier han før han tar noen sekunders pause.

– Og da mener jeg per dags dato, akkurat i dag. Men man skal aldri utelukke noe, man skal være åpen for flere muligheter, sier han.

Siste nytt

 • Vil gå rett til sluttspillet

  Etter en sesong der mange kamper i Basketligaen Norge (BLNO) er blitt strøket på grunn av koronarestriksjonene, har basketballpresident Jan Hendrick Parmann gjort det klart at man håper å få avviklet de resterende kampene i grunnserien, men at det ikke vil bli prioritert.

  – Vi vil prioritere sluttspillet, sier Parmann.

  Det bekrefter sportssjef Hackman. Han sier at om ikke regjeringen åpner for kamper i toppidretten veldig snart, går BLNO rett på sluttspill.

  – Mest sannsynlig vil ikke regjeringen åpne før sesongslutt, så da går vi rett på sluttspill, sier han til NTB.

  President i basketforbundet Jan Hendrik Parmann
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Bolsjunov straff klar

  Aleksandr Bolsjunov er ilagt prøvetid etter at han taklet og slo etter Joni Mäki på stafetten i Lahti. Ved et nytt regelbrudd blir russeren utestengt i to renn.

  Prøvetiden gjelder for de fem kommende VM-konkurransene, opplyser presidenten i Russlands skiforbund, Jelena Välbe, til Sport.ru, ifølge Nettavisen.

  Straffen kom nå, som følge av at det finske skiforbundet sendte en formell henvendelse til FIS for å få klargjort om skitoppene ville straffe ham.

  Det ville de. I tillegg til prøvetiden er Bolsjunov ilagt 2.000 sveitserfranc, i underkant av 20.000 kroner, i bot.

  Bolsjunov
  Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB
 • Mari Eide legger opp

  Mari Eide, som vant VM-bronse på sprinten i Seefeld, har bestemt seg for å legge opp. Det avslørte hun på direkten fra NRKs VM-studio i dag. 31-åringen venter en datter sammen med samboer Anders Gløersen, og har bestemt seg for at toppidrettslivet er historie.

  – Nå har jeg bestemt meg. Nå er jeg helt ferdig, sier Eide.

  – Jeg har begynt å jobbe. Jeg og Anders skal ha en liten jente til sommeren, og livet er veldig annereldes nå, forklarer hun.

  Eide rørte hele nasjonen da hun vant bronse kort tid etter at søsteren Ida Eide fikk hjertestans under et mosjonsløp høsten 2018.

  Mari Eide
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal