Kristoffersen om pallplassen: – En revansje

Henrik Kristoffersen (20) er endelig tilbake: Lørdag kjørte han inn til en tredjeplass i storslalåmrennet i Adelboden.

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp til en tredjeplass under dagens slalåm.

Kristoffersen

Henrik Kristoffersen var strålende fornøyd med tredjeplassen.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

– Dette er absolutt en liten revansje. Jeg viser at jeg faktisk har farta og at jeg kan stå på ski, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

Nordmannen har slitt litt med å få fart på skiene i slalåm og storslalåm i de siste rennene, men lørdag klaffet det virkelig.

Kristoffersen lå på fjerdeplass etter førsteomganen, men kjørte seg opp èn plass i den andre omgangen. Dette er hans andre pallplass i storslalåm i karrieren.

– Jeg har hele tiden visst at skikjøringen er på plass, men selvtilliten har gått ned etter noen dårlige resultater. Dette er et stort steg i riktig retning, sier han.

Suveren Hirscher

Kristoffersen tapte tid nesten hele veien i kampen mot ledertiden, men avsluttet godt og kunne juble for bestetid før de tre neste skulle sette utenfor.

Og da tyske Felix Neureuther kjørte inn til en femteplass, som nest sistemann ut, kunne Kristoffersen juble for sikret pallplass.

Det var derimot lite han kunne gjøre med suverene Marcel Hirscher. Østerrikeren var overlegen og knuste resten da han kjørte inn til førsteplass, 1,13 sekund foran franske Alexis Pinturault.

Kristoffersen havnet hele 1,64 sekund bak overlegne Hirscher.

Kjetil Jansrud klarte ikke å fullføre andreomgang under dagens slalåm.

Jansrud kjørte ut

Kjetil Jansrud lå på ellevteplass etter den første omgangen, men kjørte ut i den andre. Halvveis ned i løypa havnet nordmannen i ubalanse. I forsøket på å hente seg inn, kjørte han ut.

Dette betyr at Jansrud taper 100 viktige poeng mot seirende Hirscher i kampen om den totale verdenscupen.

Leif Kristian Haugen kjørte to brukbare omganger, og ble til slutt nummer åtte.

Sportsnyheter

Lukaku gret og var redd for korleis det gjekk med lagkameraten: – Be strong, I love you

Romelu Lukaku scora. Så sprang han bort til TV-kameraet for å helse til klubbkamerat Christian Eriksen, som kollapsa i sin kamp tidlegare i kveld.

Siste nytt

 • Sikret seg finaleplass

  Barcelona til finalen i håndballens mesterliga, da de vant 31–26 over Nantes i semifinalen.

  Etter en god åpning på kampen av Barcelona, ble det en tung kamp frem til 50. minutt, etter at de økte ledelsen fra 20–18 til 27–21, var kampen avgjort og sikret seg sin 13. finaleplass i mesterligaen.

  Barcelona møter Aalborg i finalen som spilles søndag.

  Germany Handball Champions League
  Foto: Marius Becker / AP
 • Klarte ikke OL-kravet

  Narve Gilje Nordås ble nummer sju på 5000-meteren i lørdagens OL-kvalifiseringsstevne i franske Nice på13.22,15. Dermed klarte han ikke OL-kravet på 13.13,50.

  Det var det faktisk heller ingen av de andre startende som gjorde. Nordås har forsatt mulighet til å komme til OL, enten ved å klare kravet eller ved å styrke sin posisjon på verdensrankingen. I øyeblikket ligger han helt på vippen på rankingen. 42 får delta på distansen i OL.

  Per Svela ble nummer 14 i løpet på 13.57,05. Svela har ikke vist en form i det siste som gjorde det sannsynlig at han skulle klare OL-kravet.

  Jacob Boutera ble nummer sju på 3000 meter hinder i stevnet på 8.26,60, som er ny personlig rekord. OL-kravet er på 8,22. Boutera er med andre ord svært nær.

  AcvDxWPxxnM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal