NRK Meny
Normal

Kristoffersen om pallplassen: – En revansje

Henrik Kristoffersen (20) er endelig tilbake: Lørdag kjørte han inn til en tredjeplass i storslalåmrennet i Adelboden.

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp til en tredjeplass under dagens slalåm.

Kristoffersen

Henrik Kristoffersen var strålende fornøyd med tredjeplassen.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

– Dette er absolutt en liten revansje. Jeg viser at jeg faktisk har farta og at jeg kan stå på ski, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

Nordmannen har slitt litt med å få fart på skiene i slalåm og storslalåm i de siste rennene, men lørdag klaffet det virkelig.

Kristoffersen lå på fjerdeplass etter førsteomganen, men kjørte seg opp èn plass i den andre omgangen. Dette er hans andre pallplass i storslalåm i karrieren.

– Jeg har hele tiden visst at skikjøringen er på plass, men selvtilliten har gått ned etter noen dårlige resultater. Dette er et stort steg i riktig retning, sier han.

Suveren Hirscher

Kristoffersen tapte tid nesten hele veien i kampen mot ledertiden, men avsluttet godt og kunne juble for bestetid før de tre neste skulle sette utenfor.

Og da tyske Felix Neureuther kjørte inn til en femteplass, som nest sistemann ut, kunne Kristoffersen juble for sikret pallplass.

Det var derimot lite han kunne gjøre med suverene Marcel Hirscher. Østerrikeren var overlegen og knuste resten da han kjørte inn til førsteplass, 1,13 sekund foran franske Alexis Pinturault.

Kristoffersen havnet hele 1,64 sekund bak overlegne Hirscher.

Jansrud kjørte ut

Kjetil Jansrud lå på ellevteplass etter den første omgangen, men kjørte ut i den andre. Halvveis ned i løypa havnet nordmannen i ubalanse. I forsøket på å hente seg inn, kjørte han ut.

Dette betyr at Jansrud taper 100 viktige poeng mot seirende Hirscher i kampen om den totale verdenscupen.

Leif Kristian Haugen kjørte to brukbare omganger, og ble til slutt nummer åtte.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal