Kristoffersen om konflikten: – Det blir veldig svart-hvitt

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen svarte for første gang på spørsmål om konflikten som gjør at han skal trene utenfor landslaget ut sesongen.

VM alpint 2019 Åre storslalåm

Henrik Kristoffersen har vært i konflikt med skiforbundet i flere år. I januar trakk landslagstrener Stefan Kornberger som følge av en konflikt.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Alt som er utenomsportslig blir veldig svart-hvitt fremstilt med syndebukker og helter. Det kan vi ta en annen gang. Akkurat nå er det viktigere med sporten, sier Henrik Kristoffersen i sitt første intervju etter at det ble klart at landslagstrener Stefan Kornberger trakk seg etter en konflikt med det norske slalåmesset.

Han understrekte enda en gang at han først og fremst ønsket å snakke om sportslige ting etter parallellslalåmrennet i Stockholm. Likevel svarte han videre på NRKs spørsmål.

– Ønsket du selv å trene utenfor landslaget?

– For å være helt ærlig, så har ikke jeg vært i så mange samtaler om det. Akkurat nå så har jeg ikke så mye mer å si. Jeg vet ikke så mye mer enn det som har stått i media, sier Kristoffersen.

– Må optimalisere treningen

I rennet røk Kristoffersen ut mot en annen nordmann, Sebastian Foss-Solevåg, allerede i åttedelsfinalen.

De to er pr. dags dato kun lagkamerater i renn. De skal altså ikke trene noe mer sammen denne sesongen. Det bekreftet Norges Skiforbund tidligere tirsdag. Men om Kristoffersen vil ikke si noe om hvem som tok initiativ til en slik løsning.

VM alpint 2019 Åre storslalåm

Henrik Kristoffersen sammen med pappa Lars Kristoffersen under VM i Åre tidligere i februar. Faren har vært en viktig brikke i teamet rundt Kristoffersen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det kan jeg faktisk ikke svare på. Jeg prøver å konsentrere meg om sporten, å stå på ski, så er det andre som tar seg av det. Det viktigste er å optimalisere treningen for alle sammen. Ikke bare for meg, men for alle, sier Kristoffersen.

– Hva vil det ha å si for deg?

– Det gjenstår å se. Jeg har dessverre ikke noe mer å svare. Det var slalåm på søndag, og parallellslalåm i dag. Jeg har prøvd å konsentrere meg om det. Nå må jeg konsentrere meg om super-G-debuten min om noen dager. Det blir uvant og tøft.

Se Kristoffersen og Foss-Solevågs duell her (artikkelen fortsetter):

Påvirket landslagsløperne

Tidligere tirsdag ble det altså klart at Kristoffersen ikke skal trene med landslaget resten av sesongen.

– Med bakgrunn i konflikten og alt som er vært, er det greit for alle parter å ha fokus på treningsarbeidet og gjennomføring av sesongen. Det er den beste løsningen, sa sportssjef i alpint, Claus J. Ryste, til NRK tirsdag formiddag.

Flere av landslagsløperne har gått ut og sagt at konflikten har påvirket dem i forberedelsene til VM. Landslagstrener Stefan Kornberger trakk seg altså på dagen etter en konflikt med Kristoffersen i januar.

– Det er problematisk og synd når vi mister teknikktreneren for hele laget. Han er en bra mann, og det påvirket oss selvsagt inn mot VM i Åre. Da ble det mindre individualisering i oppkjøringen, sa lagkamerat Rasmus Windingstad mandag.

Sportsnyheter

På vei til suverent VM-gull: Gikk to kilometer for langt

Italieneren Giuseppe Romele lå an til å ta sitt første gull i VM, men gikk feil da han skulle inn til mål. Han endte med å gå hele runden.

Skarstein rakk ikke starten i VM: – Dette skjer ikke ofte

Birgit Skarstein fikk en dramatisk åpning på tirsdagens 15-kilometer da hun ikke greide å møte tidsnok til start.

Siste nytt

 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Smitteutbrudd i Storhamar håndball

  Seks Storhamar-spillere har testet positivt for koronavirus. Håndballklubben jobber på spreng med å få utsatt kamper, skriver Hamar Arbeiderblad.

  – Det er ikke bra. Vi har to kamper denne uka, og med så mange smittede i laget må vi prøve å få utsatt begge. Vi har dialog med håndballforbundet i Norge og EHF (Det europeiske håndballforbundet), sier daglig leder Kamilla Sundmoen i Storhamar til HA.

  Storhamar skal i utgangspunktet møte Larvik onsdag og Herning-Ikast i europaligaen lørdag.

  Klubben venter på testsvar for flere spillere, og det er dermed ikke utenkelig at antallet smittede spillere kan øke. Regelverket i norsk håndball sier at kamper kan utsettes dersom et lag har åtte eller flere spillere ute på grunn av koronaviruset. (NTB)

  Eliteserien håndball damer mellom Vipers Kristiansand og Storhamar Håndball Elite.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Uno-X invitert til nye storritt

  Sykkellaget Uno-X har fått plass i startfeltet til de prestisjetunge rittene La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège denne sesongen.

  Det ble klart da oversikten over inviterte lag ble presentert tirsdag.

  Mandag ble det klart at Uno-X også sender ryttere til 2022-utgaven av Paris-Roubaix, rittet som i sykkelsporten går under kallenavnet «Helvetet i nord».

  Liege-Bastogne-Liege er i likhet med Paris-Roubaix et av de fem monumentene i internasjonal sykkelsport, mens La Flèche Wallonne er del av Ardenner-klassikerne.

  Rittene arrangeres av Amaury Sports Organisation, selskapet som også står bak Tour de France. Om Uno-X får plass i sommerens utgave av det franske storrittet er ennå ikke klart.

  Årets utgave av La Fleche Wallonne kjøres 20. april, tre dager etter Paris-Roubaix. Liege-Bastogne-Liege følge den 24. april.

  Også kvinnelaget til Uno-X er invitert til de to rittene. (NTB)

  NM sykkel fellestart
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal