Hopp til innhold

Ny landslagsavtale for Kristoffersen: – Optimalt for meg

Henrik Kristoffersen (24) anker ikke dommen som nekter ham en individuell avtale med Red Bull. Han er i stedet enig med Norges Skiforbund om ny landslagsavtale.

Henrik Kristoffersen

TAPTE: Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett i mars. Det ble satt av seks dager til rettssaken, og dommen kom 6. mai.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norges Skiforbund opplyser i en pressemelding at den årelange sponsorkonflikten nå er over.

– Det er en tid for alt, og nå starter vi med blanke ark. Det tærer på å kjempe prinsippkamper helt alene. Nå er det på tide at jeg fjerner de energityvene jeg selv kan påvirke, uttaler Henrik Kristoffersen.

Han tapte rettssaken mot Norges Skiforbund i Oslo tingrett i starten av mai, etter å ha gått til sak for å få reklamere for Red Bull på hjelmen.

Kristoffersen og hans advokater sa at de ville vurdere å anke dommen, men da ankefristen gikk ut torsdag kom i stedet beskjeden om at han har inngått forlik med skiforbundet.

– Svært fornøyd

Alpinisten har signert en ny landslagsavtale, som strekker seg til OL-sesongen 2021/22. Skiforbundet vil legge økonomisk og praktisk til rette for et sportslig tilpasset, individuelt opplegg utenom konkurranser.

Kristoffersen rettssak

I RETTEN: Henrik (t.v.) og Lars Kristoffersen.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Jeg er svært fornøyd med at forbundet har imøtekommet mitt ønske om et individuelt tilpasset sportslig regime utenfor rennsesongen, og at Red Bull-avtalen kan videreføres i tre nye år. Dette er optimalt for meg, og langsiktigheten i avtalen er også viktig, sier Kristoffersen i pressemeldingen.

– Skiforbundets tilrettelegging er avgjørende for at jeg skal kunne prestere helt i verdenstoppen i årene som kommer, legger han til.

Han skal fortsatt være en del av alpinlandslaget, men i den nye avtalen aksepteres det at 24-åringen får et eget helse- og treningsopplegg utenfor renn. Det skal styres av far og trener Lars Kristoffersen. Han får også beholde flaskeavtalen med energidrikkprodusenten.

NRK har vært i kontakt med Lars Kristoffersen. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det som står i pressemeldingen på nåværende tidspunkt.

Skiforbundet betaler for egen trener

AFP_1EF9MW

GOD SESONG: Henrik Kristoffersen vant slalåmcupen forrige sesong.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Norges Skiforbund vil også dekke utgiftene til trener Einar Witterveen, som vil følge Kristoffersen gjennom hele sesongen. De vil også betale for en ekstra person i seks måneder fra 1. september.

Witterveen kjenner familien godt etter å ha trent Kristoffersen i fem år tidligere, og treneren var også delvis involvert forrige sesong.

– Det er en individuell tilpasning, og i alle fall et forsøk på å optimalisere for Henrik og rundt Henrik, sier Witterveen til NRK.

Pappa Kristoffersen og Witterveen vil være faglig likestilte, men faren vil fortsatt være hovedtrener og ta de endelige avgjørelsene, ifølge Witterveen. Treneren vil også ha et særlig ansvar for barmarkstreningen.

– Jeg følger ham hele året gjennom trening og renn. Vi får finne gode løsninger på alle sammenhenger, men vi har mulighet til å være kompromissløse for Henrik, og det er det vi søker her, sier Witterveen.

Skal samarbeide

Hvordan blir samarbeidet med landslaget?

– Vi samarbeider der det er hensiktsmessig, så vi møtes jo og søker samarbeid på en konstruktiv måte. Vi lager en plan individuelt, og så ser vi hvor vi kan ha treffpunkter og finne gode løsninger for det.

Kristoffersen understreker i pressemeldingen at han gleder seg til å samarbeide med dne nye landslagssjefen, Steve Skavik og hans team.

– Jeg kjenner nå en enorm motivasjon når jeg kun kan fokusere på sportslig fremgang denne sesongen, sier teknikkspesialisten.

– Det er ikke uvanlig at man har det sånn, og hele alpinlandslaget ser på dette som en god løsning. Vi har hatt fokus på sport, utvikling og langsiktighet. Jeg tror alle parter er fornøyd nå slik at vi kan fokusere på fremtiden, sier sportssjef i alpint, Claus Johan Ryste Til NRK.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal