Ny landslagsavtale for Kristoffersen: – Optimalt for meg

Henrik Kristoffersen (24) anker ikke dommen som nekter ham en individuell avtale med Red Bull. Han er i stedet enig med Norges Skiforbund om ny landslagsavtale.

Henrik Kristoffersen

TAPTE: Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett i mars. Det ble satt av seks dager til rettssaken, og dommen kom 6. mai.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norges Skiforbund opplyser i en pressemelding at den årelange sponsorkonflikten nå er over.

– Det er en tid for alt, og nå starter vi med blanke ark. Det tærer på å kjempe prinsippkamper helt alene. Nå er det på tide at jeg fjerner de energityvene jeg selv kan påvirke, uttaler Henrik Kristoffersen.

Han tapte rettssaken mot Norges Skiforbund i Oslo tingrett i starten av mai, etter å ha gått til sak for å få reklamere for Red Bull på hjelmen.

Kristoffersen og hans advokater sa at de ville vurdere å anke dommen, men da ankefristen gikk ut torsdag kom i stedet beskjeden om at han har inngått forlik med skiforbundet.

– Svært fornøyd

Alpinisten har signert en ny landslagsavtale, som strekker seg til OL-sesongen 2021/22. Skiforbundet vil legge økonomisk og praktisk til rette for et sportslig tilpasset, individuelt opplegg utenom konkurranser.

Kristoffersen rettssak

I RETTEN: Henrik (t.v.) og Lars Kristoffersen.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Jeg er svært fornøyd med at forbundet har imøtekommet mitt ønske om et individuelt tilpasset sportslig regime utenfor rennsesongen, og at Red Bull-avtalen kan videreføres i tre nye år. Dette er optimalt for meg, og langsiktigheten i avtalen er også viktig, sier Kristoffersen i pressemeldingen.

– Skiforbundets tilrettelegging er avgjørende for at jeg skal kunne prestere helt i verdenstoppen i årene som kommer, legger han til.

Han skal fortsatt være en del av alpinlandslaget, men i den nye avtalen aksepteres det at 24-åringen får et eget helse- og treningsopplegg utenfor renn. Det skal styres av far og trener Lars Kristoffersen. Han får også beholde flaskeavtalen med energidrikkprodusenten.

NRK har vært i kontakt med Lars Kristoffersen. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det som står i pressemeldingen på nåværende tidspunkt.

Skiforbundet betaler for egen trener

AFP_1EF9MW

GOD SESONG: Henrik Kristoffersen vant slalåmcupen forrige sesong.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Norges Skiforbund vil også dekke utgiftene til trener Einar Witterveen, som vil følge Kristoffersen gjennom hele sesongen. De vil også betale for en ekstra person i seks måneder fra 1. september.

Witterveen kjenner familien godt etter å ha trent Kristoffersen i fem år tidligere, og treneren var også delvis involvert forrige sesong.

– Det er en individuell tilpasning, og i alle fall et forsøk på å optimalisere for Henrik og rundt Henrik, sier Witterveen til NRK.

Pappa Kristoffersen og Witterveen vil være faglig likestilte, men faren vil fortsatt være hovedtrener og ta de endelige avgjørelsene, ifølge Witterveen. Treneren vil også ha et særlig ansvar for barmarkstreningen.

– Jeg følger ham hele året gjennom trening og renn. Vi får finne gode løsninger på alle sammenhenger, men vi har mulighet til å være kompromissløse for Henrik, og det er det vi søker her, sier Witterveen.

Skal samarbeide

Hvordan blir samarbeidet med landslaget?

– Vi samarbeider der det er hensiktsmessig, så vi møtes jo og søker samarbeid på en konstruktiv måte. Vi lager en plan individuelt, og så ser vi hvor vi kan ha treffpunkter og finne gode løsninger for det.

Kristoffersen understreker i pressemeldingen at han gleder seg til å samarbeide med dne nye landslagssjefen, Steve Skavik og hans team.

– Jeg kjenner nå en enorm motivasjon når jeg kun kan fokusere på sportslig fremgang denne sesongen, sier teknikkspesialisten.

– Det er ikke uvanlig at man har det sånn, og hele alpinlandslaget ser på dette som en god løsning. Vi har hatt fokus på sport, utvikling og langsiktighet. Jeg tror alle parter er fornøyd nå slik at vi kan fokusere på fremtiden, sier sportssjef i alpint, Claus Johan Ryste Til NRK.

Siste nytt

 • Christiansen tredje best

  Henrik Christiansen tok seg vidare til finalen på 1500 meter fri i EM med tida 14.24,19. Dette var tredje beste tid i semifinalen. Etter tidleg å ha tapt mykje til Mykhailo Romantsjuk frå Ukraina, så klorte nordmannen seg fast, men Christiansen klarte ikkje å halde avstanden til under tre sekund mot slutten. Ukrainaren fekk 14.21,58 og Christiansen var dryge fem sekund unna sin norske rekord.

  Christiansen til finale
  Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix
 • Svenske løpere står over v-cup

  De svenske langrennsløperne Calle Halfvarsson og Frida Karlsson står begge over helgas verdenscupkonkurranser i Lillehammer. Begge sliter med forkjølelse.

  Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Krog må stå over Lillehammer

  Kombinertutøveren Magnus Krog er fortsatt ute etter fallet i Falun. Til helgens verdenscuprenn i Lillehammer erstattes han av Simen Tiller fra Moelven.

  Magnus Krog mistet kontrollen like etter landing og falt under hoppkonkurransen i NM i kombinert 17. november i Falun, men slapp unna med skrekken. Han fikk en smell i nakken, men er tilbake i trening.

  VM ski 2019. Pressetreff
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal