NRK Meny
Normal

Kristoffersen nekter å gi opp hjelmkampen

ASPEN/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen angrer ikke på at han gikk til sak mot Norges Skiforbund.

Henrik Kristoffersen

NUMMER TRE: Henrik Kristoffersen ble nummer tre i verdenscupen i år. Han vil bli nummer én, og mener en egen sponsoravtale er veien dit.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Søndag avsluttet Henrik Kristoffersen sesongen da han kjørte ut i siste renn.

Aksel Lund Svindal

VIL FØYE SEG: Aksel Lund Svindals avtale med Redd Bull om hjelmplass går ut i 2018. Da er han i utgangspunktet innstilt på å slippe til Telenor.

Foto: Alberto Pizzoli / AFP

De siste månedene har langt fra gått på skinner for 22-åringen, som har saksøkt sitt eget forbund.

Slalåmkjøreren fikk i høst nei fra Norges Skiforbund (NSF) til å tegne en sponsoravtale med Red Bull, lik den Aksel Lund Svindal har.

Det endte med et søksmål, som ennå ikke er berammet, hvor han krever 15 millioner kroner av forbundet.

– Det har selvfølgelig vært utfordrende, men jeg angrer ikke på det på noen som helst måte. Det gjør jeg ikke, forteller Kristoffersen.

Fortsetter kampen mot forbundet

Forrige uke understreket NSF at de mener de har rettighetene til reklameplassen på utøvernes hjelmer, et av de viktigste stridspunktene mellom dem og Kristoffersen, da de signerte en stor avtale med Telenor.

Lund Svindal åpner for å kjøre med Telenor på hjelmen når avtalen med Red Bull går ut i 2018, men Kristoffersen har ingen planer om å la saken ligge.

– Den er viktig for meg fordi jeg vil utvikle meg som idrettsutøver. Jeg vil bli en best mulig idrettsutøver og gjøre de tingene som kan gjøre meg til en bedre alpinist og idrettsutøver, sier han.

– Det er på en måte en kamp jeg er villig til å ta fordi jeg tenker litt lenger enn bare ett og to år, sier Kristoffersen.

Vil hamle opp med Hirscher

Kjetil Jansrud, Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen

SLÅTT IGJEN: Kjetil Jansrud (v.) og Henrik Kristoffersen (h.) måtte se på at Marcel Hirscher igjen fikk krystallkula.

Foto: Nathan Bilow / AP

Østerrikske Marcel Hirscher vant verdenscupen sammenlagt overlegent denne sesongen, og har nå seks sammenlagttriumfer på rad.

Hirscher har en avtale med energidrikkselskapet, og det mener også Kristoffersen han må ha skal han kunne utfordre østerrikeren.

– Hvis du skal opp på det nivået Marcel er, og det er jeg villig til å gjøre så å si det jeg må for å komme til, da må ting endres litt, sier han.

Konflikten med skiforbundet har kostet sportslig, blant annet da han sto over rennene i Levi. Kristoffersen er usikker på om han ville gjort det bedre uten konflikten.

– Jeg kunne sikkert ha gjort det bedre, men da kan hende jeg hadde gjort det dårligere og. Det vet man aldri, sier han.

Siste nytt

 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg