NRK Meny
Normal

Kristoffersen nekter å gi opp hjelmkampen

ASPEN/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen angrer ikke på at han gikk til sak mot Norges Skiforbund.

Henrik Kristoffersen

NUMMER TRE: Henrik Kristoffersen ble nummer tre i verdenscupen i år. Han vil bli nummer én, og mener en egen sponsoravtale er veien dit.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Søndag avsluttet Henrik Kristoffersen sesongen da han kjørte ut i siste renn.

Aksel Lund Svindal

VIL FØYE SEG: Aksel Lund Svindals avtale med Redd Bull om hjelmplass går ut i 2018. Da er han i utgangspunktet innstilt på å slippe til Telenor.

Foto: Alberto Pizzoli / AFP

De siste månedene har langt fra gått på skinner for 22-åringen, som har saksøkt sitt eget forbund.

Slalåmkjøreren fikk i høst nei fra Norges Skiforbund (NSF) til å tegne en sponsoravtale med Red Bull, lik den Aksel Lund Svindal har.

Det endte med et søksmål, som ennå ikke er berammet, hvor han krever 15 millioner kroner av forbundet.

– Det har selvfølgelig vært utfordrende, men jeg angrer ikke på det på noen som helst måte. Det gjør jeg ikke, forteller Kristoffersen.

Fortsetter kampen mot forbundet

Forrige uke understreket NSF at de mener de har rettighetene til reklameplassen på utøvernes hjelmer, et av de viktigste stridspunktene mellom dem og Kristoffersen, da de signerte en stor avtale med Telenor.

Lund Svindal åpner for å kjøre med Telenor på hjelmen når avtalen med Red Bull går ut i 2018, men Kristoffersen har ingen planer om å la saken ligge.

– Den er viktig for meg fordi jeg vil utvikle meg som idrettsutøver. Jeg vil bli en best mulig idrettsutøver og gjøre de tingene som kan gjøre meg til en bedre alpinist og idrettsutøver, sier han.

– Det er på en måte en kamp jeg er villig til å ta fordi jeg tenker litt lenger enn bare ett og to år, sier Kristoffersen.

Vil hamle opp med Hirscher

Kjetil Jansrud, Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen

SLÅTT IGJEN: Kjetil Jansrud (v.) og Henrik Kristoffersen (h.) måtte se på at Marcel Hirscher igjen fikk krystallkula.

Foto: Nathan Bilow / AP

Østerrikske Marcel Hirscher vant verdenscupen sammenlagt overlegent denne sesongen, og har nå seks sammenlagttriumfer på rad.

Hirscher har en avtale med energidrikkselskapet, og det mener også Kristoffersen han må ha skal han kunne utfordre østerrikeren.

– Hvis du skal opp på det nivået Marcel er, og det er jeg villig til å gjøre så å si det jeg må for å komme til, da må ting endres litt, sier han.

Konflikten med skiforbundet har kostet sportslig, blant annet da han sto over rennene i Levi. Kristoffersen er usikker på om han ville gjort det bedre uten konflikten.

– Jeg kunne sikkert ha gjort det bedre, men da kan hende jeg hadde gjort det dårligere og. Det vet man aldri, sier han.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial