Hopp til innhold

Her er det faktisk en slalåmkjører

Henrik Kristoffersen tok ledelsen i Adelboden. Så kom tåka og gjorde omgangen til en parodi for både løpere og tilskuere.

Rennet ble en parodi

SIKT-TRØBBEL: Her kjører Daniel Yule slalåm - uten at noen kan se det i tåka. Bildet med tillatelse fra TV 2.

Foto: TV 2

Henrik Kristoffersen leverte en briljant første omgang i slalåmrennet i Adelboden. Dét fikk publikum se.

Så kom tåka i Sveits.

Rasende Hirscher

Utøverne var plutselig sjanseløse i alt det hvite. Stjernekjøreren Marcel Hirscher kastet armene oppgitt i været da han kjørte i mål hele 1,60 bak nordmannen.

Østerrikeren stod lenge og ristet på hodet i målområdet. Flere andre slo seg rasende i hjelmen eller ropte frustrert ut i lufta.

– Jeg tror Hirscher er forbannet, jeg regner med at han klager på sikten. Jeg skjønner ham på en måte. Det er ikke 100 prosent rettferdig. Men vi driver med en utendørsidrett, sa Kristoffersen til TV 2.

Mener rennet burde vært stoppet

– Det ble en parodi av en omgang. Det burde vært stoppet opp, i hvert fall etter løper nummer ti eller tolv, sier NRKs alpinekspert Paul Arne Skajem.

Men rennet ble ikke stoppet, og én etter én kom verdens beste alpinister i mål over tre sekunder bak Henrik Kristoffersen.

– Det blir umulig. Problemet er ikke bare tåka, men at brilleglassene blir tåkelagt. Det blir is på brillene på grunn av underkjølt rim. Da er det ikke lett å kjøre, sier Skajem.

Sebastian Foss-Solevåg var et av ofrene for tåka. Han hektet i en port i tåka og kjørte ut. Leif Kristian Haugen endte 3,65 sekunder bak.

– De første tre-fire løperne fikk sol, og så kom tåka. Det ble en dårlig opplevelse. Det er vanskelig når man ikke ser portene før man treffer dem omtrent, sier Leif Kristian Haugen, som måtte le da han knapt så seg selv på reprisen, til TV 2.

Sprøytet svingene - til slutt

For publikum var det umulig å se noe som helst. For løperne ble det litt bedre da arrangøren sprøytet løypa med blå streker, men da hadde flere av de beste allerede kjørt seg bort.

Tåke

Her prøver arrangøren å redde rennet.

Foto: TV 2

Men selv etter fargeleggingen av svingene greide løperne å nærme seg Kristoffersen.

– Henrik hadde megaflaks, men samtidig er det ingen tvil om at han kjører veldig bra, sier NRK-ekspert Skajem.

Kristoffersen leder med 0,38 sekunder på Manfred Moelgg før andre omgang. Felix Neureuther er nummer tre, hele 1,27 bak. Rennet sendes på TV 2.

Saken oppdateres.

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal