Hopp til innhold

Solevåg med sesongens første pallplass: – Utrolig deilig

ST. MORITZ/OSLO (NRK): Sebastian Foss Solevåg (24) har ikke fått det til å stemme denne sesongen. Men i det siste verdenscuprennet ble det en etterlengtet tredjeplass for ålesunderen.

Solevåg

TREDJEPLASS: Endelig klaffet det for Sebastian Foss Solevåg.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Sebastian Foss Solevåg

FORNØYD: Sebastian Foss Solevåg.

Foto: Emil Gukild / NRK

– Det er så utrolig deilig å få det til i det siste rennet, sier en meget fornøyd Sebastian Foss Solevåg til NRK.

Sebastian Foss Solevåg tok sesongens første pallplass da han ble nummer tre i søndagens slalåmrenn. Han har hatt utur i mange renn denne sesongen, og gjort mange små feil.

– Man mister litt selvtillit når det ikke har gått som planlagt. Det var godt å få vist seg litt fram. Vi sier oss fornøyd med denne sesongavslutningen, smiler Solevåg.

Svenske André Myhrer vant foran Marcel Hirscher fra Østerrike.

V-cupfinale alpint

VIDEO: Se Solevågs andreomgang her.

Kristoffersen langt bak

Henrik Kristoffersen hadde en tung dag på jobben og var tydelig preget av sykdommen som har herjet i kroppen de siste dagene.

– Han er så langt bak. Det er tomt for krefter, sier NRKs kommentator Andreas Toft.

Henrik Kristoffersen lå på en 15.-plass etter den første omgangen, men bare 88 hundredeler bak lederen Daniel Yule fra Sveits.

– Formen er litt bedre enn i går. Jeg er ikke så syk som i går, men jeg har heller ikke så mye krefter. Det går litt sent når jeg er sånn, sa Kristoffersen til NRK i pausen.

I den andre omgangen gikk det litt tråere for 21-åringen.

– Det er absolutt ikke slik vi har sett han tidligere denne sesongen, men for en sesong han har hatt, konkluderer Toft.

Kristoffersen ble nummer 19 og endte uten verdenscuppoeng for første gang denne sesongen.

V-cupfinale alpint

TUNGT FOR KRISTOFFERSEN: Se Henrik Kristoffersens andreomgang her.

Fantastisk sesong

Kristoffersen

SLALÅMCUP-KULA: Henrik Kristoffersen er verdens beste slalåmkjører denne sesongen.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen kan likevel se tilbake på en fantastisk sesong. Han har hele seks seire i slalåm denne sesongen og avgjorde slalåmcupen for to uker siden.

– Hva skal jeg si? Det har vært en fantastisk sesong og dette er veldig stort for meg, sier Henrik Kristoffersen mens han viser frem beviset på at han er verdens beste slalåmkjører denne sesongen.

– Den er litt lettere enn jeg trodde, kanskje jeg har fått tilbake litt krefter, smiler 21-åringen.

Han synes det var litt dumt at de siste rennene ble ødelagt av sykdom.

– Jeg vil ikke tenke så mye på rennet i dag. Men jeg er litt glad for at sesongen er over nå. Neste år skal jeg holde fire dager til, det lover jeg, sier Kristoffersen.

Han ble også nummer to i verdenscupen totalt, bak suverene Marcel Hirscher som har vunnet verdenscupen i alpint sammenlagt hele fem sesonger på rad.

– Det sier litt om den sesongen jeg har hatt. Hirscher er en hard nøtt å knekke. Men jeg hadde aldri trodd jeg skulle gjør det så bra, sier «spjælingen fra Rælingen».

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal