NRK Meny
Normal

Kristoffersen etter maktdemonstrasjonen: – Wow. Dette var veldig bra!

Ingen kunne gjøre noe med Henrik Kristoffersen da han sikret sin tredje verdenscupseier etter en superomgang i Kranjska Gora.

Kristoffersen med god andre omgang

Nordmannen lå på tredjeplass etter den første omgangen. I mål ledet Markus Larsson med etter en kjempeomgang. Kristoffersen måtte levere.

Og det gjorde han. Kristoffersen droppet ut i den andre omgangen uten respekt. Gjennom hele løypa økte han til Larsson. I mål var han hele 1.02 foran svensken.

– Det var veldig bra. Wow! Jeg føler at jeg traff den riktige linjen hele veien. Det var litt humpete underveis, men planen fungerte perfekt. Skiene var fantastiske. Det var rett og slett et veldig bra løp, sier Kristoffersen etter den overbevisende omgangen som knuste resten.

Kristoffersen etter seieren i Kranjska Gora

– Det var ikke så overraskende

Kristoffersen er ikke ukjent for å hevde seg i slalåm, noe han også ga uttrykk for etter seieren i Kranjska Gora.

– Det var ikke så overraskende. Jeg føler jeg kan konkurrere og matche de beste. Jeg føler at slalåmen har vært bra i det siste, sier han etter den overbevisende seieren i slalåmen.

Selv om det var to mann igjen på toppen jublet Kristoffersen som om han hadde vunnet etter målgang.

Henrik Kristoffersen

FULL JUBEL: Henrik Kristoffersen viste stor glede da han ble ropt opp som vinneren av slalåmen i Kranjska Gora.

Foto: Marco Trovati / Ap

Når jeg var 1.02 foran Larsson visste jeg at det var et godt løp. Jeg var bare veldig glad, sier Kristoffersen om løpet og jubelen i målområdet.

Enda en svenske bak nordmannen

De to siste som sto igjen på toppen skulle også få slite med tiden til nordmannen. Førstemann ut til å prøve seg var Italienske Giuliano Razzoli. Han holdt godt følge, men i mål måtte han se seg slått med 24 hundredeler.

Sistemann ut, og leder etter den første omgangen, Mattias Hargin var ikke like nære. Han tapte tid hele veien og kjørte inn til en tredjeplass, 86 hundredeler bak Kristoffersen.

Tredje verdenscupseieren

Dette var Kristoffersen sin tredje verdenscupseier i karrieren. I fjor ble han nummer tre i den samme bakken.

Nest beste nordmann ble Sebastian Foss-Solevåg på en 8.-plass. Jonathan Nordbotten ble nummer 21, mens Leif Kristian Haugen ble nummer 23.

Siste nytt

 • Zucca sikret seieren på overtid

  Mats Zuccarello tok saken i egne hender på overtid og sørget for en 3-2-seier over Boston Bruins. Zuccarello scoret sitt åttende mål for sesongen da han avgjorde kampen 1.56 minutter inn i overtiden, skriver NTB.

  Zucc
  Foto: Michael Dwyer / AP
 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner