NRK Meny
Normal

Kristoffersen kjørte seg opp 16 plasser: – En maktdemonstrasjon

Henrik Kristoffersen gikk fra fiasko til verdensklasse i storslalåmrennet i Kranjska Gora. Han kjørte seg opp fra 22. plass til 6. plass da Alexis Pinturault vant.

Henrik Kristoffersen var uheldig i første omgang av storslalåmen, men andre omgang ga mye bedre resultater. Se løpet her. Kommentatorer: Henrik Kristoffersen.

SE VIDEO: Med dette løpet reddet Henrik Kristoffersen dagen i Kranjska Gora.

Jansrud

LANGT BAK: Kjetil Jansrud ble til slutt nummer 23.

Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / Reuters

– Kristoffersen kjører seg opp 16 plasser! Det er en maktdemonstrasjon, utbrøt NRKs alpinkommentator Thomas Lerdahl etter løpet.

20-åringen var den store «snakkisen» i Kranjska Gora lørdag. Han slo nemlig kraftig tilbake etter en svak førsteomgang og gjorde et voldsomt byks på resultatlisten.

– Formidabelt

Den siste gjennomkjøringen var så bra at han fortsatt var i ledelsen da det var seks løpere igjen på toppen. Men da de virkelig store storslalåm-kanonene satte utfor, ble Kristoffersen dyttet nedover listen.

– Han kjører rett og slett en formidabel andreomgang, konstaterte NRKs alpinekspert Paul Arne Skajem.

Det var franske Alexis Pinturault som vant rennet. Han slo Marcel Hirscher med 68 hundredeler, og tok sesongens første verdenscupseier.

Gjorde flere grove feil

Men selv om man kan glede seg over Kristoffersens forrykende andreomgang, er det ikke til å legge skjul på at han kjørte rett og slett elendig i første omgang.

20-åringen gjorde nemlig en rekke feil øverst i bakken og var nær ved å kjøre ut, noe som førte til at han havnet hele 2,47 bak ledende Alexis Pinturault.

Kristoffersen var tydelig misfornøyd med egen innsats og tok seg til hodet umiddelbart etter at han fikk se tiden sin på storskjermen i Slovenia.

Henrik Kristoffersen tar seg til hodet idet han ser tiden sin på resultattavlen i mål. Det er ikke så rart: Han er hele 2,47 bak ledende Alexis Piturault og går inn på en foreløpig sisteplass som nummer 12. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Paul Arne Skajem

SE VIDEO: Kristoffersen fikk det ikke til å klaffe i det første løpet.

Jansrud langt bak

For Hirscher betydde andreplassen at han er sikret seieren i storslalåmcupen, og østerrikeren tok enda et steg nærmere den største krystallkula for den totale verdenscupen.

Han leder 124 poeng foran Kjetil Jansrud, som i finaleomgangen falt ned fra 14.- til 23.-plass.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset