Hopp til innhold

Kristoffersen har skrevet under landslagsavtalen: – Et vanskelig valg

Henrik Kristoffersen (22) måtte gi opp kampen om å få samme avtale som Aksel Lund Svindal (33).

Henrik Kristoffersen

REKLAMEKRANGEL: Hva skal pryde fremsiden av denne hjelmen? Det er kjernen i saken, som nå har fått en ettårig løsning.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Det bekrefter både Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, og Lars Kristoffersen, 22-åringens far og manager.

– Henrik har skrevet under en landslagsavtale. Det innebærer at han er en del av landslaget som alle de andre utøverne, og at han profilerer landslagets samarberbeidspartnere på lik linje som de andre utøverne, sier Graff.

– På lik linje med Aksel Lund Svindal, eller på lik linje med resten?

– Han skal ha Telenor på hjelmen og lueplagg, oppklarer Graff, og legger til at Skiforbundet er veldig glade for at slalåmesset har skrevet under.

Ønsket Svindal-løsning

I midten av juni ble det klart at Kristoffersen og Skiforbundet var i sponsorkonflikt, fordi stortalentet ikke får tillatelse til å kjøre med Red Bull-logo på hjelmen. 22-åringen har en samarbeidsavtale med energidrikkprodusenten, men må likevel ha Telenor-reklame på hjelm og lue, på grunn av en kontrakt mellom telefonselskapet og Skiforbundet.

Lars Kristoffersen

FAR OG MANAGER: Lars Kristoffersen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Til sammenligning får Svindal kjøre med Red Bull på hjelmen. Ifølge Skiforbundet er årsaken at avtalen med Telenor, ble signert etter at Svindal fikk godkjent Red Bull-reklame på hjelmen i konkurranse.

Kristoffersen ønsket samme løsning og skrev derfor ikke under på landslagskontrakten for kommende sesong – helt til i går.

– Det var et vanskelig valg. Ellers hadde han gjort det for lenge siden, fastslår far og manager Lars Kristoffersen.

– Ikke ideelt

Han legger til at sønnen har signert for ett år, og at det er samme kontrakt som i fjor.

– Opplever dere dette som urettferdig?

– Det er i alle fall ikke ideelt, men nå forholder vi oss til kontrakten. Det er ingen som vet hva fremtiden bringer, påpeker Kristoffersen.

– Nå har vi i alle fall ro rundt det, fortsetter han.

Skriveriene i juni gikk på at det var aktuelt for 22-åringen å stå utenfor verdenscupen kommende sesongen, men det avviser faren.

– Det har aldri vært noen tvil om at Henrik ønsker å være en del av det norske landslaget. Det er viktig å understreke, avslutter Kristoffersen.

Siste nytt

 • Magnus Carlsen «sesongåpnet» med forrykende spill og seier

  Magnus Carlsen spilte periodevis formidabel angrepssjakk og beseiret enkelt Aleksej Sarana da den nye Champions Chess Tour-sesongen ble innledet mandag.

  Carlsen vant to strake partier og fulgte opp med remis i det tredje. Dermed var det ikke nødvendig å spille det fjerde og siste partiet i duellen.

  Den norske sjakkstjernen brukte kun 32 trekk på å slå Sarana i første parti. Russeren fikk raskt kjempeproblemer i stillingen etter åpningen, mens Carlsen spilte raskt og presist.

  Dermed fikk nordmannen en kanonstart på årets første turnering i Champions Chess Tour.

  Parti nummer to endte også med seier, men der kom Carlsen svært skjevt ut, før han hentet seg inn og vant etter en svært overbevisende avslutning.

  – Veldig, veldig bra. I parti én valset han over sin motstander. I parti to var åpningen en liten skandale, spør du meg. Han havnet virkelig på tynn is, men kom tilbake og skapte problemer for sin motstander, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer på kanalens sending. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Mushaga Bakenga klar for Stabæk

  Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

  Bakenga kommer fra den japanske klubben Tokushima Vortis.

  Spissen har tidligere spilt for både Rosenborg, Odd, Tromsø og Molde i Eliteserien, og har vært i flere utenlandske klubber.

  Bakenga har signert en avtale som varer ut året, og slutter seg til laget som befinner seg på treningsleir på Marbella i morgen.

  Mushaga Bakenga i Odd
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Queiroz ansatt som ny landslagssjef i Qatar

  Trenernomaden Carlos Queiroz blir trener for fotballandslaget i Qatar.

  Portugiseren, som blir 70 år i mars, har ledet lag i VM-sluttspill fire ganger. Tre ganger har han stått i spissen fro Iran, som han har trent tilsammen i nesten et tiår.

  Queiroz tar over Qatar-jobben etter spanjolen Felix Sanchez, som ikke fikk fornyet kontrakten etter at det qatarske laget tapte alle tre gruppekampene under VM på hjemmebane i fjor.

  Queiroz sluttet som Iran-sjef etter at hans lag heller ikke klarte å spille seg fram til utslagsrundene.

  Portugiseren ledet Iran under verdensmesterskapene i 2014, 2018 og 2022. Han hadde ansvaret for Portugal i 2010, mens han ledet Sør-Afrika til VM i 2002. Da trakk han seg imidlertid før sluttspillet startet.

  Queiroz har vært landslagssjef i Colombia, Egypt og for De forente arabiske emirater. Han var også Sir Alex Fergusons assistent i Manchester United.

  Carlos Quieroz
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste