NRK Meny
Normal

Kristoffersen anker ikke Red Bull-avslaget: – Henrik er skuffet

Lars Kristoffersen tror sesongen vil være over før en anke i Red Bull-saken blir behandlet, men er forberedt til å ta saken til EFTA-domstolen om det er nødvendig.

Lars Kristoffersen

INGEN ANKE: Lars Kristoffersen opplyser til NRK at de ikke anker Oslo tingretts avgjørelse om at Henrik Kristoffersen ikke får kjøre med Red Bull-logoen på hjelmen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen kommer ikke til å anke avslaget fra Oslo tingrett om å kjøre midlertidig med Red Bull-hjelm.

– Sesongen vil være over innen anken kan behandles, så der har ingen hensikt, sier faren Lars Kristoffersen.

Avtalen kan ryke

Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund fordi han ikke får inngå en privat avtale om hjelmreklame med energidrikkprodusenten.

Han ba om å få kjøre med Red Bull-hjelm fram til retten har behandlet søksmålet, fordi Red Bull ellers kunne trekke seg fra hele avtalen.

– Signalene vi har fått fra Red Bull er at det er nå eller aldri, så jeg er redd avtalen nå henger i en tynn tråd, sier Lars Kristoffersen.

– Skuffet over avslaget

De vil nå lese gjennom kjennelse fra Oslo tingrett, og Kristoffersen understreker at de er uenige i beslutningen.

– Henrik er skuffet over avslaget, men vi har ikke mistet troen på at vi kan få medhold i rettssaken. Kanskje må denne saken helt til EFTA-domstolen for en avgjørelse, sier Lars Kristoffersen.

Henrik og faren er nå i Paganella i Italia og trener foran verdenscuprennet i storslalåm i Alta Badia søndag.

– Henrik prøver å skyve denne striden i bakgrunnen og fokusere på det sportslige nå. Seieren i Val D'Isere viser hvor sterk han er i hodet, sier Lars Kristoffersen til NRK.

– Fornøyde

Den endelige rettssaken i Oslo tingrett er ennå ikke berammet.

– Vi er fornøyd med at Oslo tingrett har gitt oss medhold i vårt rettslige syn på saken, sa generalsekretær i Norges Skiforbund Stein Opsal i en pressemelding.

– Henrik har anledning til å inngå en personlig avtale med Red Bull, slik han har hatt tidligere, selv om det ikke gis anledning til profilering på hjelm og hodeplagg, fortsatte Opsal.

– Løsninger som er levelig for alle

Aksel Lund Svindal påpeker at en løsning må være må være bra nok for de beste utøverne, de nest beste utøverne og skiforbundet som skal drifte yngre lag og få opp nye talenter.

– I utgangspunktet mener jeg at man må ha løsninger som er levelig for alle, sa Svindal til NRK før Red Bull-avslaget kom.

Kjetil Jansrud mener utøverne må forholde seg til avtalene som er og mener skiforbundet har skapt trygge rammer med Telenor-avtalen. Likevel påpeker han at Aksels Red Bull-avtale har bidratt.

– Det har vært bred akspet i løpegruppa, inkludert meg, på den avtalen som Aksel har hatt i mange år, som har bidratt mye til Skiforbundet på et sted hvor det var virkelig behov for det, fortalte Jansrud til NRK før Red Bull-avslaget.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal