NRK Meny
Normal

Kristoffersen anker ikke Red Bull-avslaget: – Henrik er skuffet

Lars Kristoffersen tror sesongen vil være over før en anke i Red Bull-saken blir behandlet, men er forberedt til å ta saken til EFTA-domstolen om det er nødvendig.

Lars Kristoffersen

INGEN ANKE: Lars Kristoffersen opplyser til NRK at de ikke anker Oslo tingretts avgjørelse om at Henrik Kristoffersen ikke får kjøre med Red Bull-logoen på hjelmen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen kommer ikke til å anke avslaget fra Oslo tingrett om å kjøre midlertidig med Red Bull-hjelm.

– Sesongen vil være over innen anken kan behandles, så der har ingen hensikt, sier faren Lars Kristoffersen.

Avtalen kan ryke

Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund fordi han ikke får inngå en privat avtale om hjelmreklame med energidrikkprodusenten.

Han ba om å få kjøre med Red Bull-hjelm fram til retten har behandlet søksmålet, fordi Red Bull ellers kunne trekke seg fra hele avtalen.

– Signalene vi har fått fra Red Bull er at det er nå eller aldri, så jeg er redd avtalen nå henger i en tynn tråd, sier Lars Kristoffersen.

– Skuffet over avslaget

De vil nå lese gjennom kjennelse fra Oslo tingrett, og Kristoffersen understreker at de er uenige i beslutningen.

– Henrik er skuffet over avslaget, men vi har ikke mistet troen på at vi kan få medhold i rettssaken. Kanskje må denne saken helt til EFTA-domstolen for en avgjørelse, sier Lars Kristoffersen.

Henrik og faren er nå i Paganella i Italia og trener foran verdenscuprennet i storslalåm i Alta Badia søndag.

– Henrik prøver å skyve denne striden i bakgrunnen og fokusere på det sportslige nå. Seieren i Val D'Isere viser hvor sterk han er i hodet, sier Lars Kristoffersen til NRK.

– Fornøyde

Den endelige rettssaken i Oslo tingrett er ennå ikke berammet.

– Vi er fornøyd med at Oslo tingrett har gitt oss medhold i vårt rettslige syn på saken, sa generalsekretær i Norges Skiforbund Stein Opsal i en pressemelding.

– Henrik har anledning til å inngå en personlig avtale med Red Bull, slik han har hatt tidligere, selv om det ikke gis anledning til profilering på hjelm og hodeplagg, fortsatte Opsal.

– Løsninger som er levelig for alle

Aksel Lund Svindal påpeker at en løsning må være må være bra nok for de beste utøverne, de nest beste utøverne og skiforbundet som skal drifte yngre lag og få opp nye talenter.

– I utgangspunktet mener jeg at man må ha løsninger som er levelig for alle, sa Svindal til NRK før Red Bull-avslaget kom.

Kjetil Jansrud mener utøverne må forholde seg til avtalene som er og mener skiforbundet har skapt trygge rammer med Telenor-avtalen. Likevel påpeker han at Aksels Red Bull-avtale har bidratt.

– Det har vært bred akspet i løpegruppa, inkludert meg, på den avtalen som Aksel har hatt i mange år, som har bidratt mye til Skiforbundet på et sted hvor det var virkelig behov for det, fortalte Jansrud til NRK før Red Bull-avslaget.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko