Hopp til innhold

Kristoffer Ajer skrev ny langtidskontrakt med Brentford

Kristoffer Ajer har signert ny avtale med Premier League-klubben Brentford som strekker seg fram til 2028.

Det bekrefter klubben selv i sosiale medier tirsdag.

Ajer ble hentet til Brentford fra Celtic i 2021. Siden har han blitt en viktig brikke i Thomas Franks mannskap.

– Det er fantastisk. Brentford er en familieklubb som jeg er veldig knyttet til – trenerne, støtteapparatet og spillerne. Jeg elsker å være her, så dette var en veldig enkel beslutning for meg, sier Ajer.

I den nye kontrakten har den norske landslagsspilleren opsjon på å forlenge med ytterligere 12 måneder.

Ajer gjorde sin 50. opptreden for Brentford før landskamppausen.

Han har spilt 12 kamper i alle konkurranser denne sesongen.

– Jeg er veldig glad for at Kristoffer har forlenget kontrakten, sier manager Thomas Frank.

– I løpet av de to første sesongene hos oss, var han veldig uheldig med skader. Han fikk aldri den riktige rytmen, legger han til.

Frank er fornøyd med nordmannens bidrag.

– Kristoffer har vist stabilitet og kvalitet den siste perioden. Det er jeg fornøyd med, sier han.

– Kristoffer blir bedre og bedre. Han jobber hardt for å realisere potensialet sitt, og vi er glade for at han vil ta de neste stegene sammen med oss, legger dansken til.

Ajer startet seniorkarrieren i Start i 2014. Deretter gikk turen til Celtic i 2016, før han ble utlånt til Kilmarnock i 2017. (NTB)

Fotball, EM-kvalifisering: Skottland - Norge
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Siste nytt

 • Carlsen åpnet med seiersdobbel i Champions Chess-finalen

  Magnus Carlsen vant sine to første dueller og fikk en solid start på tittelforsvaret i årets Champions Chess Tour-finale i Toronto.

  Størst dramatikk var det da kampen mot den usbekiske tenåringen Nodirbek Abdusattorov måtte avgjøres i armageddon etter to strake remis. Der spilte Carlsen med hvite brikker og hadde ikke tålt å spille uavgjort en gang til.

  Han var aldri i trøbbel og vant duellen klart.

  Tidligere på dagen var det nok for Carlsen å slå belaruseren Denis Lazavik med hvite brikker og spille remis med svarte.

  De åtte beste poengplukkerne fra årets seks Champions Chess Tour-turneringer er samlet fysisk i Canada. Carlsen vant tre av dem og topper poenglista suverent.

  Alle skal møte hverandre i hurtigsjakk, og etter sju runder blir det klart hvem som får sjansen til å spille om finaleseieren i årets tour. De to beste går direkte til semifinalene, mens de fire neste skal kjempe om de to siste plassene. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Danmark til VM-kvartfinale

  Danmarks håndballkvinner ristet av seg sjokktapet for Japan med å knuse Polen 32-22 i håndball-VM. Seieren sendte laget videre.

  Til pause ledet danskene med bare tre mål, men etter hvilen var det ingen tvil. Danmark skal spille kvartfinale foran eget publikum i Herning til uken.

  Mandag blir en ren finale mellom det danske laget og Tyskland om gruppeseieren i hovedrunden.

  Sverige er også videre etter 26-22 over Ungarn. De blågule lå under 10-11 til pause, men koblet grepet den siste halvtimen.

  Dermed er alle VMs tre arrangørland med i racet om medaljer og de fremste plasseringene. Norge har vunnet sine fem første kamper med store sifre, og avslutter hovedrunden med gruppefinale mot Frankrike søndag. (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022, semifinale: Danmark - Montenegro (27-23)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Rekordovergang i baseball

  Shohei Ohtani (29) har signert tidenes største baseballavtale. Japaneren knytter seg til Los Angeles Dodgers for de neste ti årene.

  Det offentliggjorde han selv på sin Instagram-konto.

  Det er også blitt rapportert at japanerens kontrakt er verdt 700 millioner dollar, tilsvarende over 7,6 milliarder kroner.

  Den gamle rekorden tilhørte Los Angeles Angels-spilleren Mike Trout, som signerte en 12-årskontrakt med en verdi på 426,5 millioner dollar (4,6 milliarder kroner) i 2019.

  – Dette er en unik og historisk kontrakt for en unik og historisk spiller, sa Ohtanis agent Nez Balelo fra CAA Sports i en uttalelse.

  Gjennomsnittslønnen til Ohtani på 70 millioner dollar i året ligger 62 prosent over den gamle gjennomsnittsrekorden på 43,33 millioner dollar, delt av New York Mets-pitcherne Max Scherzer og Justin Verlander.

  Ohtanis gjennomsnittslønn dobler nesten de rundt 42,3 millioner dollarene han tjente hos Los Angeles Angels årlig. (NTB)

  Shohei Ohtani
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal