Kristoff: – Jeg forventet en unnskyldning, den kom ikke

Alexander Kristoff har studert TV-bildene fra VM-oppløpet i Doha, og føler seg fortsatt sveket og «dolket i ryggen» av Edvald Boasson Hagen.

Alexander Kristoff

OPPGITT: Alexander Kristoff føler seg dolket i ryggen av lagkamerat Edvald Boasson Hagen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Kristoff uttrykte sterk misnøye med landslagskollega Edvald Boasson Hagen etter oppløpet under VM i Doha, som endte med en sjuendeplass til Norges håp. Boasson Hagen mente derimot han gjorde alt han kunne.

Søndag ble det varslet oppvaskmøte, slik at landslagskollegaene kunne skvære opp. Det klarte de ikke.

Kristoff

HJEMME IGJEN: Alexander Kristoff har ikke endret mening om VM-oppløpet i Doha.

Foto: Kai Rune Kvitstein, NRK

– Vi ble vel ikke enige. Jeg hadde forventet en unnskyldning, kanskje, men den kom ikke. Jeg følte meg sveket, og han følte han prøvde. Jo mer jeg ser bildene, jo mer sveket føler jeg meg, sier Kristoff da NRK møter han på Gardermoen mandag.

Har studert TV-bildene

Han skjønner fortsatt ikke hva som egentlig gikk galt.

– Vi hadde en klar plan, så du må høre med han (Boasson Hagen) hva han tenker. Jeg har ikke forstått hans intensjon der, sier Kristoff.

– Jeg var usikker da jeg kom i mål, på om vi ble sperret eller noe, men når man ser bildene, så har vi klar bane hele veien. Planen var helt klar. Vi fikk beskjeder både i forkant og de siste 500 meterne, og de ble ikke fulgt. Sånn er det. Vi får ikke gjort noe med det nå, fortsetter han.

Han føler ikke landslagsledelsen kunne gjort noe bedre i forkant.

– Det er en misforståelse. En uenighet fra Alex og Edvald sin side. Alex roper på Edvald, men han hører ikke, og reagerer da for sent, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

– Følte han dolket meg i ryggen

– Det var ingen misforståelse. Det var en såpass enkel taktikk, mener Kristoff.

– Så her tok noe saken i egne hender?

– Jeg føler det. Så kan det hende han føler noe annet. Det er alltid to sider av en sak. Jeg følte han gikk for eget resultat og egentlig dolket meg i ryggen.

Kristiansen forteller at oppvaskmøtet varte i 45 minutter. Han forstår Kristoffs reaksjon.

– Det er ikke min oppgave å dele ut skyld. Edvald sitter der med laget og bedyrer sin uskyld og sier han prøver å løse det etter beste vilje. Men han ser også på TV-bildene at det ikke gikk som planlagt.

Vil finne VM-løsning

Konflikten kan føre til at enten Kristoff eller Boasson Hagen i verste fall vrakes til sykkel-VM i Bergen neste år. Det mener Kristoff er unødvendig.

– Det er Stig som er sjefen og som tar ut laget. Han må ta ut de som fungerer best mulig. Jeg tror det er plass til både meg og Edvald på et norsk landslag, så hvis vi har seks eller ni plasser, bør de to beste norske kjøre VM.

– Så vi må finne en løsning som fungerer, legger Kristoff til.

 • Boasson Hagen har ikke besvart NRKs henvendelse mandag.
Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen

SENT OPPTREKK: Edvald Boasson Hagen leder Alexander Kristoff mot mål under VM i Doha.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

 • Pinot sterkest opp Tourmalet

  Julian Alaphilippe økte ledelsen i sammendraget etter at Geraint Thomas måtte gi tid til franskmannen som nå er 2.02 foran briten. Thibaut Pinot var sterkest opp Col du Tourmalet og vant den 13. etappen foran Alaphilippe og Steven Kruijswijk.

  Pinot
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Greenwood sikret United-seier

  Mason Greenwood (17) ble kampens eneste målscorer da Manchester United slo Inter 1–0 i en treningskamp i Singapore lørdag.

  Greenwood scoret i sin andre kamp på rad, han satte 1–0-målet mot Leeds tidligere denne uken.

  Mason greenwood
  Foto: Roslan Rahman / AFP
 • Tap for Liverpool

  Liverpool gikk på et 2-3-tap for Borussia Dortmund i en treningskamp i USA natt til lørdag. Det tyske laget tok ledelsen etter bare tre minutter, og ledet 3-1 før det var spilt en time. Rhian Brewster pyntet så på resultatet fra straffemerket.

  X02835
  Foto: Trevor Ruszkowski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal