NRK Meny
Normal

Kristoff: – Håper jeg har tunge bein

Man skulle tro sykkelryttere håper på lette og fine bein når de starter på et 264 kilometer langt ritt. Men for Alexander Kristoff (27) er det annerledes.

CYCLING-BEL-KOKSIJDE

KAN BLI JUBEL: Alexander Kristoff er en av storfavorittene til å vinne Flandern rundt på søndag.

Foto: YORICK JANSENS / Afp
Erlend Kjernli
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Med ni seire totalt denne sesongen troner Kristoff klart på toppen av sykkelsirkuset denne sesongen. Men det er nå det virkelig begynner. Søndag er det monumentrittet Flandern rundt som står for tur.

Kristoff sier selv at han føler seg bra før et av sesongens store høydepunkt, men har for mange et kanskje merkelig ønske.

– Jeg håper at jeg har litt tunge bein i starten, og at det løsner utøver. Det er da jeg kjører best, sier 27-åringen.

– Negativt at Boonen er borte

Selvtilliten bør være på plass før rittet der flere naturlige favoritter ikke stiller på grunn av skade. Tom Boonen og Fabian Cancellara er to av dem. Men Kristoff mener ikke det nødvendigvis er en fordel.

– Det gjør rittet mer åpent. Boonen ville hatt samme taktikk som meg og ønsket å ha et samlet felt. Nå kommer nok laget hans til å angripe i stedet, så det er egentlig negativt at han er borte, forklarer Kristoff.

– Cancellara pleier også å prøve å holde feltet samlet, men han stikker jo på slutten. Da vet jeg ikke om jeg hadde vært sterk nok til å følge.

Alexander Kristoff snakker om forventninger til seg selv og lagkameratene før Flandern rundt som starter på søndag. Redigerer: Hilda Klaveness

ÅPENT: Alexander Kristoff snakker om rittet på søndag.

– Uforutsigbart

– Det blir kjempevanskelig, sier Kristoffs trener Stein Ørn.

– Han kommer til å bli voktet av de andre lagene. Og med Boonen og Cancellara borte vil vi få et mer uforutsigbart ritt.

Ørn nevner Quick-Step, Sky og Lotto som sterke lag som vil vise seg fram.

Kristoff forteller at han både gleder og gruer seg til søndagen, men Katjusja-rytteren skryter av laget sitt som har blitt bedre og bedre etter hvert som sesongen har kommet ordentlig i gang.

– Jeg stoler på at laget er klare for oppgaven. Vi har et sterkt mannskap og hvis jeg sitter med hele veien, tror jeg det blir vanskelig å slå meg.

Landsmann Sven Erik Bystrøm er en lagkameratene som skal hjelpe Kristoff. Han imponerte gjennom hele De Panne-rittet.

– Jeg skal hjelpe så godt jeg kan, lengst mulig. Jeg skal ta litt vind for Alex når det nærmer seg slutten og bistå hvis han skulle få teknisk trøbbel, sier Bystrøm.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Ny generalsekretær i NIF