NRK Meny
Normal

Kristoffs trussel: Kan droppe Tour de France

Stadig færre spurtetapper gjør at den norske sykkelstjernen Alexander Kristoff (28) vurderer å ikke delta i Tour de France neste år.

Kristoff

SKUFFET: Alexander Kristoff synes det er altfor langt mellom spurtetappene i årets Tour de France. Søndag er nest siste seierssjanse for hans del.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det sier Katjusja-rytteren til VG.

– Hadde jeg visst at det ble så få spurter, så hadde jeg kanskje ikke kjørt Tour de France i år. Men det er lett å si etterpå, sier han til avisen.

I år er sju av etappene flate, men flere av dem har vært for tøffe til å bli rene spurtetapper. Av de på papiret beste spurterne, er det bare Mark Cavendish og Andre Greipel som har vunnet etapper i årets ritt.

I likhet med Kristoff står Peter Sagan uten spurtseier, til tross for at han har vist imponerende form og langt på vei sikret seg den grønne poengtrøya.

Nest siste sjanse

Søndag venter det som kanskje er nest siste mulighet for spurterne. Det er ventet at det kan bli samlet felt og massespurt på den 183 kilometer lange etappen fra Mende til Valence. Denne etappen er også den sjette av sju seiersmuligheter Kristoff-trener Stein Ørn pekte ut overfor NRK før årets Tour de France.

Blir det ikke seier søndag, er det bare en sjanse igjen – i selve finalen på Champs-Élysées om en uke.

Årets utgave av Tour de France har hatt flere tunge klatreetapper i fjellene, noe som passer spurterne dårlig dårlig.

– Det gjør at vi må se på hvilket innhold touren har, og diskutere gevinsten av å bruke så lang tid på et løp som gir så få muligheter til seier, sier trener og stefar Stein Ørn.

Vant Flandern rundt

Skulle Kristoff bestemme seg for å ikke delta i det prestisjefylte etapperittet neste år er trolig Spania rundt i august og september et alternativ for ham.

Som kjent satser også Kristoff tungt på vårklassikerne. Denne våren vant han prestisjerittet Flandern rundt.

Siste nytt

  • Dan Martin til UAE Team Emirates

    Dan Martin har signert for Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengens lag UAE Team Emirates.

    Iren som endte på sjetteplass i årets Tour de France kommer fra Quick-Step Floors og har ifølge lagets egne hjemmesider knyttet seg til laget de to neste årene.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart