NRK Meny
Normal

Kristoffs trussel: Kan droppe Tour de France

Stadig færre spurtetapper gjør at den norske sykkelstjernen Alexander Kristoff (28) vurderer å ikke delta i Tour de France neste år.

Kristoff

SKUFFET: Alexander Kristoff synes det er altfor langt mellom spurtetappene i årets Tour de France. Søndag er nest siste seierssjanse for hans del.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det sier Katjusja-rytteren til VG.

– Hadde jeg visst at det ble så få spurter, så hadde jeg kanskje ikke kjørt Tour de France i år. Men det er lett å si etterpå, sier han til avisen.

I år er sju av etappene flate, men flere av dem har vært for tøffe til å bli rene spurtetapper. Av de på papiret beste spurterne, er det bare Mark Cavendish og Andre Greipel som har vunnet etapper i årets ritt.

I likhet med Kristoff står Peter Sagan uten spurtseier, til tross for at han har vist imponerende form og langt på vei sikret seg den grønne poengtrøya.

Nest siste sjanse

Søndag venter det som kanskje er nest siste mulighet for spurterne. Det er ventet at det kan bli samlet felt og massespurt på den 183 kilometer lange etappen fra Mende til Valence. Denne etappen er også den sjette av sju seiersmuligheter Kristoff-trener Stein Ørn pekte ut overfor NRK før årets Tour de France.

Blir det ikke seier søndag, er det bare en sjanse igjen – i selve finalen på Champs-Élysées om en uke.

Årets utgave av Tour de France har hatt flere tunge klatreetapper i fjellene, noe som passer spurterne dårlig dårlig.

– Det gjør at vi må se på hvilket innhold touren har, og diskutere gevinsten av å bruke så lang tid på et løp som gir så få muligheter til seier, sier trener og stefar Stein Ørn.

Vant Flandern rundt

Skulle Kristoff bestemme seg for å ikke delta i det prestisjefylte etapperittet neste år er trolig Spania rundt i august og september et alternativ for ham.

Som kjent satser også Kristoff tungt på vårklassikerne. Denne våren vant han prestisjerittet Flandern rundt.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial