Kristoff vil ikke hevne seg på Boasson Hagen

Alexander Kristoff følte seg sveket etter fiaskoen i sykkel-VM i Qatar, men nordmannen har ikke hevntanker ovenfor Edvald Boasson Hagen før VM i Bergen 2017.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson hagen

INGEN HEVN: Alexander Kristoff vil ikke hevne seg på lagkamerat Edvald Boasson Hagen under sykkel-VM i Bergen. Her er de to avbildet under mesterskapet i Qatar.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg føler jeg har fått mye tyn, sier Alexander Kristoff til NRK.

Etter fiaskoen på oppløpet under sykkel-VM i Qatar har Alexander Kristoff fått mye pepper for den verbale skyllebøtten han serverte lagkompis Edvald Boasson Hagen. Sistnevnte ble uthengt som syndebukk og fikk skylden for manglende samarbeid i spurten av Kristoff, men nå er tonen mer forsonende.

– Ting har roet seg litt nå. Vi er nok ikke like irriterte nå. Man får satt det litt mer i perspektiv, sier Kristoff.

Boasson Hagen: – Veldig leit å bli kalt for sviker

Landslagssjef Stig Kristiansen har innkalt de to profilene til et nytt oppvaskmøte. Det er ikke klart når møtet vil finne sted, men Kristoff opplyser til NRK at det trolig vil skje før sesongstart.

– Jeg har ikke forandret mening siden sist. Det virker som han ikke har gjort det heller. Da er det like låst som før sånn sett, oppsummerer den norske sykkelstjernen.

Selv om han følte seg sveket i VM, garanterer Alexander Kristoff at han ikke er ute etter å hevne seg på Edvald Boasson Hagen. Nå skal det gjøres et nytt forsøk på forsoning.

Se NRKs reportasje

Kristoff har ikke hevntanker

At de to største profilene krangler om skylden for Qatar-fiaskoen lover ikke godt før neste års sykkel-VM i Bergen. Om det er Boasson Hagen som får kapteinsrollen for Norge garanterer Kristoff at han ikke vil ta hevn og han mener at de to må finne en løsning før VM i Bergen.

Trur ikkje Kristoff vil hjelpe Boasson Hagen i neste års VM

– Hvis jeg skal prestere dårlig og gjøre en dårlig jobb tilbake, viser det at jeg har hevntanker og slikt. Det føler jeg egentlig ikke at jeg har og det gir meg ikke noe godt. Jeg føler at jeg begynner å komme over det nå, forklarer Kristoff til NRK.

– Hvis ting går den veien, at han er i bedre form og løpsutviklingen er i hans favør vil jeg gjøre hva som helst for Norge.

– Og det er å hjelpe Edvald?

hagen

HJELP: Neste års VM-løype i Bergen favoriserer Edvald Boasson Hagen. Alexander Kristoff forklarer at han ikke vil hevne seg på Boasson Hagen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det kan hende. Vi får se, forklarer Kristoff.

Om Boasson Hagen får kapteinsrollen under mesterskapet i Bergen vil den norske syklisten Sven Erik Bystrøm gi full støtte og gi alt for kapteinen.

– Hvis ordren er å jobbe for Edvald gjør jeg det uansett. Det blir feil hvis alle skal stride mot det de får beskjed fra nå av, forklarer Bystrøm til NRK.

Trur Kristoff og Boasson Hagen kan ha eit samarbeidsproblem

Får støtte av lagkamerat

Kristoff er fortsatt forbanna etter fiaskoen i Qatar og begrunner det slik:

– Jeg er fortsatt like irritert på mine lagkameraters vegne. Det ble gjort mange store forberedelser, ikke bare for meg, men også for hele laget. Da er det surt for alle på laget at vi ikke klarer å utføre den taktikken vi legger opp, påpeker Katusja-rytteren.

Kristoff: – Jeg forventet en unnskyldning, den kom ikke

Kristoff får også støtte etter opptrekksnedturen av lagkamerat Bystrøm.

– Han har støtten min og de fleste andres også, forteller Bystrøm til NRK.

Siste nytt

 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP
 • Ødegaards Vitesse fikk bank av Ajax

  Serieleder Ajax ble et nummer for store for Martin Ødegaard og Vitesse i ligaen tirsdag. Kampen endte 4-2.

  Ajax topper æresdivisjonstabellen, men har kun tre poengs luke til PSV. Sistnevnte har i tillegg én kamp tilgode. Ødegaard og Vitesse er nummer seks.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal