NRK Meny
Normal

Kristoff vil ha Cavendish sin gamle spurtopptrekker

Michael Mørkøv blei i dag klar som ny hjelperytter for Alexander Kristoff. Men øverst på ønskelista til Kristoff står den sterke østerrikeren Bernhard Eisel.

Tredje etappe Kristoff

Alexander Kristoff får en ny lagkamerat i Michael Mørkøv. Nordmannen betydde mye for danskens valg.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Michael Mørkøv

Michael Mørkøv blir lagkamerat med Kristoff.

Foto: Morten Stenberg / NRK

– Jeg har kjent Alexander i en del år og er veldig glad for å kjøre med han. Forhåpentligvis får vi til et godt samarbeid i flere år. Jeg er tross alt kvart nordmann, sier han til NRK og forteller han lenge har drømt om å kjøre for en ren spurter.

Allsidig

Den danske rytteren vant tidligere i måneden sjette etappe i Danmark rundt. Han har en etappeseier fra de store treukersrittene. Den kom i Vuelta a Espana i 2013. Mørkøv er også verdensmester på bane fra 2009.

Men Katusja-laget er langt fra komplett. Spesielt ettersom Alexander Kristoffs viktigaste spurtopptrekkar Luca Paolini blei tatt for doping under årets Tour de France.

Kristoff har flere ryttere på ønskelista, men er helt klar på hvem som står øverst.

– Bernhard Eisel er en bra mann med mye erfaring. Det hadde vært bra å få han på laget, spesielt i klassikerne. Men det er mange som har lyst på han og vi har flere aktuelle på lista, forteller Kristoff før start til NRK.

Eisel sykler i dag for Team Sky, men har i mange år vært Mark Cavendishs viktigste spurtopptrekker. Da briten hadde sin virkelige storhetstid, var det den østerriske 34-åringen som hjelpte han til de fleste seierne.

Mark Cavendish og Bernhard Eisel

VIKTIGE HJELPER: Bernhard Eisel gratulerer Mark Cavendish etter en av hans mange etappeseiere i Tour de France. Eisel var en svært viktig mann da Cavendish var som aller best.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Tillitserklæring

Ennå kan Kristoff bare håpe. Sportsdirektør i Katjusja, Viacheslav Ekimov, er først og fremst strålende fornøyd med å signere Mørkøv. Russeren mener overgangen er en tillitserklæring fra ledelsen til Kristoff.

– Først av alt vil ankomsten til Mørkøv stryke gruppen med spurtere rundt vår leder Kristoff, både i klassikere og etapperitt. Alexander har bevist i år at han er den riktige mannen å bygge et lag rundt. Vi fortsetter med retningen vi har valgt, sa Ekimov.

Kristoff er også godt fornøyd med signeringen av dansken.

– Han er en god mann både på klassiker og spurt. Enkel å snakke med og samarbeide med. En rask mann som kommer fra bane og veit hvordan en skal spurte, beskriver han.

På dagens siste etappe av Arctic Race of Norway i Narvik er Kristoff mer skeptisk til sine egne sjanser.

– Hvis jeg er heldig og har gode bein så kan det gå. Kan jo håpe at det går litt saktere på de første rundene, sier Kristoff før start.

Edvald Boasson Hagen er beste nordmann i sammendraget før avslutninga. Han tror det blir hardt å kjempe om seieren.

– Det er en spennende etappe, det blir hardt men skal iallfast prøve å bite meg fast. Jeg har ikke så mye å tape så jeg må kanskje prøve meg, sier Boasson Hagen til NRK før start.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal