NRK Meny
Normal

Kristoff vil bli i Katjusja: – Ser ingen grunn til å dra

Etter en solid start på sykkelsesongen, har Katjusja-rytter Alexander Kristoff blitt en ettertraktet mann for profflagene. Likevel vil han aller helst forlenge kontrakten med det russiske laget.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff har flere tilbud å velge blant når han skal planlegge neste sesong.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff vant onsdag den femte etappen av Sveits Rundt.

Foto: PETER KLAUNZER / Ap

– Jeg tror jeg kommer til å signere ny kontrakt. Det er ikke alt som er på plass ennå, blant annet er vi ikke helt enige om den økonomiske biten, men jeg regner med at vi blir enige, sier Kristoff til NRK.no.

Onsdag viste bronsevinnere fra London-OL nok en gang hva som bor i ham, da han vant vant den femte etappen av Sveits Rundt.

På oppløpet slo han flere av verdens aller beste spurtere. Blant rytterne som bare så ryggen til nordmannen var Peter Sagan, som vant tre etappeseirer og den grønne trøya i fjorårets Tour de France.

– Ser ingen grunn til å dra

Etter det NRK.no erfarer har nordmannen blitt tilbudt en lønn på minimum fem millioner kroner. Den ferske suksessen gir Kristoff gode kort i forhandlingene med Katjusja.

– Jeg har gode forhandlingskort, ja. Det er nok av andre lag som er interesserte, så at jeg har en jobb neste år, er det ikke tvil om, sier Kristoff.

Han ønsker imidlertid ikke å bytte beite.

– Jeg trives godt, og ser ingen grunn til å dra herfra. De (Katjusja) lar meg få frie tøyler. Jeg kan ha min egen trener og bo hvor jeg vil, og de kjører for meg på de løpene som passer for meg, forklarer Kristoff.

– Glad for å gi noe tilbake

Nordmannen forteller at da Katjusja hentet ham før 2012-sesongen, var det ingen andre reelle tilbud på bordet.

– De tok meg imot med åpne armer, og satset på meg fra første sesong. Selv om det ikke alltid har gått like bra, har de gitt meg nye sjanser. De har troa på meg, og jeg er glad for at jeg nå kan gi noe tilbake, i form av gode resultater, sier Kristoff.

– Så du ønsker å bli både på grunn av posisjonen i laget, og at du vil gi noe tilbake til laget som satset på deg?

– Det stemmer. Nå har jeg fått en god posisjon her, og da skjønner jeg ikke hvorfor jeg skal gå til et annet lag for å kjempe meg til en tilsvarende plass.

Vil vinne etappe i touren

25-åringen er nemlig ikke spesielt interessert i å være hjelperytter.

– Det er ikke like morsomt å kjøre for andre som å kjøre for egne resultater, sier han.

Alexander Kristoff deltar i sitt første Tour de France denne sommeren. Målet er krystallklart.

– Jeg vil vinne en etappe. Jeg vet det blir vanskelig, for jeg får ikke så mye hjelp. Jeg håper noen etapper er litt harde, slik at spurttogene ikke får for store fordeler, sier han.

Siste nytt

 • Ny verdensrekord og ny norsk rekord

  Ted-Jan Bloemen gikk inn til ny verdensrekord med tiden 6:01.86 på 5000 meteren i Salt Lake City.

  – Et helt sinnssykt skøyteløp, sier NRK-ekspert Even Wetten.

  Blomen gikk i par med Sverre Lunde Pedersen, som hang godt på rekordfarten og suste inn til ny norsk rekord med tiden 6.07.61. Det holdt til en sjetteplass.

  Canada WCup Speedskating Ted-Jan Bloemen
  Foto: Mike Ridewood / AP
 • SK snudde til seier i finalen

  FaZe, med norske Håvard «Rain» Nygaard på laget, tok ledelsen 1-0, men brasilianske SK slo tilbake og vant 3-1 i finalen i CS:GO-turneringen ESL Pro League i Odense søndag kveld.

  Håvard Nygaard
  Foto: NRK
 • Seier til Røiseland

  Snowboardkjøreren Mons Røisland vant søndagens verdenscupkonkurranse i Big Air i Colorado. I kvinneklassen tok Silje Norendal tredjeplassen.

  Det var Røislands andre seier i verdenscupsammenheng.

  Silje Norendal ble treer med poengsummen 156,75.

  Røisland
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal