Kristoff vant sykkelrittet Gent-Wevelgem: – En av de største seierne mine

Alexander Kristoff slo til i spurten og vant det belgiske sykkelrittet Gent-Wevelgem søndag.

Alexander Kristoff

PÅ SEIERSPALLEN: Alexander Kristoff vant det belgiske sykkelrittet foran John Degenkolb (t.v.) og Oliver Naesen.

Foto: Yorick Jansens / AFP

– Det var et veldig hardt løp, det var full gass fra start, sier Kristoff til NRK.

Han vant spurten foran tyskeren John Degenkolb.

– Jeg fant et godt hjul å følge, og i spurten var jeg den sterkeste, sier nordmannen i et intervju til arrangøren, som ble vist på Eurosport.

Kristoff er nå første syklist som har vunnet rittene Milano - Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem og Scheldeprijs siden den belgiske sykkellegenden Eddy Merckx gjorde det samme i 1972.

– Dette er en av de største seierne mine, sier Kristoff om søndagens seier.

Hadde ikke krefter

Det ble et raskt ritt. Et stort felt med blant andre Kristoff og lagets spurter Fernando Gaviria fra UAE-laget var med helt framme. Det var også flere av de store klassiker-ekspertene som Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet.

Gaviria hadde bakhjulet til Kristoff, men hadde likevel ikke krefter til å følge slik at nordmannen kunne juble over en etterlengtet seier.

– Jeg spurter alltid bra når de andre er trøtte. Jeg følte at jeg hadde full kontroll, det var ingen som kom på siden, kommenterer han overfor NRK.

– Vanligvis skal jeg være spurtopptrekker for Gaviria, men han sa til meg den siste kilometerne at han ikke følte seg bra, slik at jeg kunne gå for seieren.

– Formen er virkelig på gang

Han er tredje nordmann til å vinne rittet.

Thor Hushovd vant det belgiske rittet i 2006, mens Edvald Boasson Hagen vant i 2009. Peter Sagan har vunnet rittet tre ganger, sist gang i fjor.

– Dette ble en stor seier for meg. Morsomt å se hva som skjer med meg denne våren for formen er virkelig på gang, sier Kristoff i intervjuet med arrangøren.

UAE-proffen vant Flandern rundt i 2015. Nå håper han å kunne gjenta den bedriften denne våren.

– Jeg håper å kunne prestere i Flandern Rundt, selv om dette er et løp som passer meg bedre på papiret, så jeg er fornøyd med å vinne her i dag, legger han til overfor NRK.

Alexander Kristoff

JUBLER OVER SEIER: Alexander Kristoff er først i mål.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP

Siste nytt

 • Inter ute av mesterligaen

  Inter tapte 2-1 mot Barcelona i siste runde av mesterligaens gruppespill, et resultat som ikke er godt nok til å ta seg videre til sluttspillet. Barcelona var allerede klare for avasenment før kveldens runde, og får med seg Borussia Dortmund etter at de slo Slavia Praha 2–1.

  nmQa7MwuKWs
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO
 • Chelsea videre i mesterligaen

  Chelsea vant 2–1 mot Lille i sin siste kamp av mesterligaens gruppespill, og kaprer dermed andreplassen i deres gruppe. Den toppes av Valencia, som med 1-0-seier mot Ajax sendte nederlenderne ned på tredjeplass og ut av mesterligaen.

  Mw9sf4uUAYo
  Foto: DYLAN MARTINEZ
 • Napoli videre i mesterligaen

  Napoli slår følge med Liverpool videre fra gruppe E i Mesterligaen. Italienerne slo Genk med 4-0 etter hattrick av Milik før pause. Genks keeper Maarten Vandevoordt ble den yngste målvakten i en Mesterligakamp noensinne ,17 år og 287 dager gammel.

  Champions League - Group E - Napoli v Genk
  Foto: Ciro De Luca / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal