Kristoff vant overlegent

Stjal luke på slutten av tysk verdenstourritt og avsluttet med stil.

Germany Cycling UCI WorldTour

VANT LETT: Nordmannen Alexander Kristoff dro med seg hjelperytter Rick Zabel og fikk en luke 200 meter før slutt.

Foto: Arne Dedert / AP

Alexander Kristoff spurtet inn til seier i det 215 kilometer lange verdenstourrittet Eschborn-Frankfurt - også kjent som Rund um den Finanzplatz - mandag.

Katjusja-rytteren fikk en luke på oppløpet og vant klart sammen med sin hjelperytter Rick Zabel.

Det er tredje gang på rad at han vinner rittet, og han tangerer med det Erik Zabel, hjelperytterens far. 2015-utgaven ble avlyst på grunn av terrorfrykt.

– Vi gjorde det perfekt på slutten, mumlet en medgått og våt Kristoff på kamera etter målgang.

– Rick geleidet meg i finalen og ga meg en perfekt posisjon. Laget jobbet hardt for å hente inn bruddet. Bora (konkurrerende lag) hjalp også til. Det var en sterk laginnsats, sa Kristoff i et intervju med arrangøren litt seinere.

LES OGSÅ: Kristoffs nye superhjelper: – Han er som en motorsykkel

Rivalene brøt

Kristoff fikk drahjelp i løpet av de 215 kilometrene, for underveis brøt flere av Kristoffs farligste rivaler. Først ut var Peter Sagan, som gikk av sykkelsetet og satte seg i Boras lagbil 58 kilometer fra mål. Den slovakiske verdensmesteren hadde mer eller mindre hele tiden holdt seg bakerst i feltet.

Senere valgte også spurtstjernene Marcel Kittel (Quick-Step) og André Greipel (Lotto Soudal) å bryte i det sure regnværet.

Det var Kristoffs sjette etappeseier hittil i år. Hans forrige triumf kom da han vant 2. etappe i tredagersrittet De Panne i slutten av mars.

Kristoffs neste konkurranse er Tour of California. Det amerikanske verdenstourrittet sykles mellom 14 og 21. mai.

LES OGSÅ: Kristoff måtte bryte - Van Avermaet vant "Helvete i nord"

Siste nytt

 • Syk Skarstein dropper stafetten

  Birgit Skarstein har pådratt seg vond hoste, og Norge har trukket laget fra mixed stafetten i para-VM. Norge stiller lag i åpen klasse, og stiller med Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Vilde Nilsen og Eirik Bye. Stafetten starter klokken 20.

  Birgit Skarstein
  Foto: Kathrine Baldishol / Norges Skiforbund
 • Ustjugov vraket til lagsprinten

  Russland stiller med Gleb Retivykh og Alexandr Bolsjunov i søndagens VM-lagsprint. Dermed er Sergej Ustjugov vraket. Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo er som ventet tatt ut på det norske laget.

  NORDIC-SKI-WORLD-MEN-CROSS-COUNTRY
  Foto: BARBARA GINDL / AFP
 • Jarstein-bom då Hertha tapte

  Javi Martinez og ei feilvurdering i feltet av Rune Almenning Jarstein etter ein corner gav Bayern München 1-0 over Hertha Berlin i Bundesliga. Bayern har dermed vunne 10 av dei 11 siste kampane og er på sida av Dortmund i tabelltoppen.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: ANDREAS GEBERT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal