NRK Meny
Normal

Kristoff levde opp til forventningene

Alexander Kristoff var iskald, spurtet best og vant 1. etappe av sykkelrittet Tour of Norway etter en åpen avslutning onsdag.

Kristoff

VANT: Alexander Kristoff puster lettet ut etter målgangen av den første etappen av Tour of Norway.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg kom kanskje litt langt bak i spurten, men heldigvis var jeg sterk nok på slutten. Det er alltid godt å vinne, sier en tydelig fornøyd og sliten Alexander Kristoff til NRK rett etter målgang.

Da det gjensto sju kilometer hadde et brudd bestående av blant andre Oscar Landa og Vegard Stake Laengen over ett minutt på hovedfeltet. Så bestemte feltet seg for å sette på høygiret med Sven Erik Bystrøm og Katjusja i spissen.

– Bruddet var veldig sterkt. Det kom to fra Lotto opp på slutten og da hadde vi ikke kontroll på det i det hele tatt. Jeg måtte sende alle mann til å kjøre, sier Kristoff.

Skryter av Bystrøm

En kilometer senere var forspranget halvert. Alexander Kristoff er full av lovord om lagkamerat Sven Erik Bystrøm.

– Det var en veldig viktig jobb Bystrøm gjorde. Uten han hadde vi ikke kjørt inn bruddet, sier Kristoff.

– Er han en bra mann for deg?

– Så klart, smiler Kristoff.

På de siste 1000 meterne kjempet de to nordmennene svært godt, og et hovedfelt med slitne hjelperyttere klarte ikke å spise inn de siste sekundene. Kristoff lå iskaldt i pen posisjon i feltet.

Med 400 meter igjen så det ut som at seieren skulle stå mellom Landa og Stake Laengen, men Edvald Boasson Hagen gjorde et forsøk på hente duoen.

28-åringen dro med seg Kristoff og Caleb Ewan på hjul. Rudsbygdingen stivnet, og Kristoff vant etappen greit for australske Ewan og Hagen.

Startet spurten for tidlig

Edvald Boasson Hagen endte på en sterk tredjeplass.

– Jeg var godt foran, men jeg begynte spurten litt for tidlig. Jeg trodde vi var litt nærmere mål enn vi var, sier Boasson Hagen til NRK.

– Fikk du litt lite hjelp?

– De satt godt foran og passet på meg hele tiden, men på slutten så ble det litt for tøft. Vi brukte opp flere mann til å tette luken på slutten, avslutter Boasson Hagen.

Siste nytt

 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG
 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid