NRK Meny
Normal

Kristoff levde opp til forventningene

Alexander Kristoff var iskald, spurtet best og vant 1. etappe av sykkelrittet Tour of Norway etter en åpen avslutning onsdag.

Kristoff

VANT: Alexander Kristoff puster lettet ut etter målgangen av den første etappen av Tour of Norway.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg kom kanskje litt langt bak i spurten, men heldigvis var jeg sterk nok på slutten. Det er alltid godt å vinne, sier en tydelig fornøyd og sliten Alexander Kristoff til NRK rett etter målgang.

Da det gjensto sju kilometer hadde et brudd bestående av blant andre Oscar Landa og Vegard Stake Laengen over ett minutt på hovedfeltet. Så bestemte feltet seg for å sette på høygiret med Sven Erik Bystrøm og Katjusja i spissen.

– Bruddet var veldig sterkt. Det kom to fra Lotto opp på slutten og da hadde vi ikke kontroll på det i det hele tatt. Jeg måtte sende alle mann til å kjøre, sier Kristoff.

Skryter av Bystrøm

En kilometer senere var forspranget halvert. Alexander Kristoff er full av lovord om lagkamerat Sven Erik Bystrøm.

– Det var en veldig viktig jobb Bystrøm gjorde. Uten han hadde vi ikke kjørt inn bruddet, sier Kristoff.

– Er han en bra mann for deg?

– Så klart, smiler Kristoff.

På de siste 1000 meterne kjempet de to nordmennene svært godt, og et hovedfelt med slitne hjelperyttere klarte ikke å spise inn de siste sekundene. Kristoff lå iskaldt i pen posisjon i feltet.

Med 400 meter igjen så det ut som at seieren skulle stå mellom Landa og Stake Laengen, men Edvald Boasson Hagen gjorde et forsøk på hente duoen.

28-åringen dro med seg Kristoff og Caleb Ewan på hjul. Rudsbygdingen stivnet, og Kristoff vant etappen greit for australske Ewan og Hagen.

Startet spurten for tidlig

Edvald Boasson Hagen endte på en sterk tredjeplass.

– Jeg var godt foran, men jeg begynte spurten litt for tidlig. Jeg trodde vi var litt nærmere mål enn vi var, sier Boasson Hagen til NRK.

– Fikk du litt lite hjelp?

– De satt godt foran og passet på meg hele tiden, men på slutten så ble det litt for tøft. Vi brukte opp flere mann til å tette luken på slutten, avslutter Boasson Hagen.

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner