Kristoff usikker på fremtiden i Katjusja

Alexander Kristoff sier den positive dopingprøven til Eduard Vorganov kan få følger for fremtiden hans i Katjusja. Han vet ikke om laget får sykle sesongstarten i Qatar mandag.

Aelxander Kristoff

KAN ENDRE FREMTIDEN: Dopingsaken til Eduard Vorganov kan få føler for fremtidig lagvalg. Det bekrefter Kristoff selv.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Situasjonen er nå at Kristoffs lag Katjusja har fått sin andre positive dopingprøve i løpet av 12 måneder, etter at det i går ble offentliggjort at Eduard Vorganov har testet positvt på en A-prøve.

- Katastrofe

I fjor testet Luca Paolini positivt på kokain. Det betyr at dersom B-prøven til Eduard Vorganov også er positiv vil det kunne bety utestengelse for hele laget for en periode på 15-45 dager. Det kan bety at hele oppkjøringen til vårklassikerne kan gå fløyten for fjorårets vinner av Flandern Rundt og alle lagkameratene.

– Det er en katastrofe for sesongoppladningen, sier Kristoff til TV 2 på plass i Doha der han ikke vet om laget får sykle rittet.

Han sier de forbereder seg som normalt frem til det kommer en avgjørelse fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI)

– Vi gjør oss i hvert fall klare for å kjøre løp. Så får vi se om vi får straff fra UCI. Det er opp til dem å bestemme hva som skjer, sier han.

Kan endre fremtiden

Kristoff forteller videre til TV 2 at slike dopingdommer kan ha noe å si når han skal bestemme sin fremtid i laget.

– Det kan det gjøre. Når det er mange slike saker, så er det noe man tar med i betraktningen når man skal skrive ny kontrakt, forteller han.

Kristoffs Katjusja risikerer å bli utestengt i alt fra 15 til 45 dager. Kristoff og lagkameratene kan fristilles dersom laget ikke får sykle på øverste nivå.

– Det er dumt. Det ødelegger for hele laget og gir oss et dårlig rykte, sier nordmannen.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bestemmer om laget ilegges en straff, og en avgjørelse kan komme før etapperittet i Qatar, som starter mandag. Rittet har vært Kristoffs sesongåpning flere ganger tidligere, og i fjor vant han tre av seks etapper.

– Jeg er klar for å kjøre løp. Jeg har trent mye mot dette og trenger å få løp i beina. Hvis det ikke blir noe av, så må vi finne på noe annet. Da må vi dra på treningsleir og simulere løp, forteller han.

Siste nytt

 • Ruud til ny semifinale

  Casper Ruud fortsetter storspillet på grus. I European Open i Hamburg er nordmannen klar for sin andre strake semifinale.

  I kvartfinalen fikk nordmannen tøff kamp av jevngamle Ugo Humbert, men skrudde opp tempoet og kjørte over franskmannen i det tredje settet. Dermed endte det 7-5, 3-6, 6-1 til Ruud.

  I semifinalen møter han russiske Andrej Rublev.

  Casper Ruud - Hamburg European Open
  Foto: Cathrin Mueller / Reuters
 • Carlsen feide Giri av brettet

  Magnus Carlsen levnet ikke Anish Giri noen sjanse og avgjorde kvartfinalen i Banter Series i løpet av bare sju partier.

  Carlsen vant de tre første lynsjakkpartiene i best av ti-kampen.

  Dermed møter Carlsen Levon Aronian i semifinalen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Ganna verdensmester i tempo

  Italienske Filippo Ganna var overlegen på hjemmebane og syklet inn til VM-gull i det individuelle temporittet under VM i Romagna-området i Italia.

  Belgiske Wout van Aert tok sølv 26 sekunder bak, mens Stefan Küng fra Sveits tok bronsen.

  21 år gamle Andreas Leknessund imponerte i sitt første VM-ritt for senior og ble nummer 13, den beste plasseringen av en nordmann i en VM-tempo noensinne.

  Foto: Jean-christophe Bott / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal