NRK Meny
Normal

Kristoff tror på VM-suksess etter Tour de France-nedtur

CHAMPS-ÉLYSÉES/OSLO (NRK): Alexander Kristoff (28) vant ikke én eneste etappe og avsluttet Tour de France småsyk. Motgangen tenner Katjusja-rytteren til å slå tilbake i toppform i VM om to måneder.

Alexander Kristoff

SER FREMOVER: Alexander Kristoffs største mål denne sesongen er VM i september. Det gjør det lettere å glemme den noe skuffende innsatsen i Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Det er vanskelig å si om det er mulig å nå en ny formtopp, men jeg følte meg i bedre form under Tour de France i fjor enn i år. Så kanskje formtoppen kommer senere i år, sier Kristoff til NRK.

28-åringen har akkurat fullført Tour de France for tredje gang og står i målområdet med sønnen Leo (4) på armen.

Nå skal pappa Kristoff sette av tid til familien, men om nøyaktig to måneder venter den ultimate muligheten til å revansjere sommerens skuffende innsats i Frankrike.

27. september venter fellesstarten i VM i Richmond i USA. Forhåpentligvis med Kristoff på sitt aller beste.

– VM er det største målet, så nå gjelder det å komme seg i form til det. Det er mulig å prestere der. Tour de France var litt stang ut, men det kommer flere løp, sier Katjusja-spurteren.

– Brutt ned fysisk

28-åringen er tydelig sår i halsen etter tre uker på sykkelen. Glovarme fjelletapper i Alpene ble for mye for en sliten kropp.

– Alexander er fysisk ganske brutt ned. Jeg er imponert over hvordan han har kommet seg igjennom det, men han er nok ganske sliten nå, sier trener Stein Ørn til NTB.

Nå er førsteprioritet å sørge for at halsproblemene og feberen Kristoff har slitt med ikke forverrer seg i dagene som kommer.

LES SAKEN: Nekter for at Kristoff prikket toppformen for tidlig

– Ikke langt unna

Så er planen å hvile godt og deretter bygge seg opp mot VM-fellesstarten.

– Mot VM er det viktig med hvile, for ellers kan sykdommen gå utover restitusjonen fremover. Den blir ikke like bra om han er syk, så vi får håpe sykdommen bare er forbigående, sier Ørn.

Selv er Kristoff optimistisk og velger å se positivt på at han under søndagens avsluttende etappe til Champs-Élysées kun ble slått av to mann: André Greipel og Bryan Coquard.

– Det ble vanskelig da jeg ble syk inn mot etappen, men jeg følte ikke at jeg var altfor langt unna. Greipel var i slag og da var han litt bedre enn oss andre, føler jeg, sier Kristoff.

Alexander Kristoff

Siste nytt

 • Espanyol sparket treneren

  Quique Sánchez Flores har fått sparken som trener for den spanske fotballklubben Espanyol.

  Det meldte klubben fredag. Sportsdirektør Jordi Lardin må også gå.

  Espanyol ligger i øyeblikket på 16. plass i La Liga.

  Espanyol Sanchez Flores
  Foto: Nikolas Giakoumidis / AP
 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal