Normal

Kristoff tror på VM-suksess etter Tour de France-nedtur

CHAMPS-ÉLYSÉES/OSLO (NRK): Alexander Kristoff (28) vant ikke én eneste etappe og avsluttet Tour de France småsyk. Motgangen tenner Katjusja-rytteren til å slå tilbake i toppform i VM om to måneder.

Alexander Kristoff

SER FREMOVER: Alexander Kristoffs største mål denne sesongen er VM i september. Det gjør det lettere å glemme den noe skuffende innsatsen i Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Det er vanskelig å si om det er mulig å nå en ny formtopp, men jeg følte meg i bedre form under Tour de France i fjor enn i år. Så kanskje formtoppen kommer senere i år, sier Kristoff til NRK.

28-åringen har akkurat fullført Tour de France for tredje gang og står i målområdet med sønnen Leo (4) på armen.

Nå skal pappa Kristoff sette av tid til familien, men om nøyaktig to måneder venter den ultimate muligheten til å revansjere sommerens skuffende innsats i Frankrike.

27. september venter fellesstarten i VM i Richmond i USA. Forhåpentligvis med Kristoff på sitt aller beste.

– VM er det største målet, så nå gjelder det å komme seg i form til det. Det er mulig å prestere der. Tour de France var litt stang ut, men det kommer flere løp, sier Katjusja-spurteren.

– Brutt ned fysisk

28-åringen er tydelig sår i halsen etter tre uker på sykkelen. Glovarme fjelletapper i Alpene ble for mye for en sliten kropp.

– Alexander er fysisk ganske brutt ned. Jeg er imponert over hvordan han har kommet seg igjennom det, men han er nok ganske sliten nå, sier trener Stein Ørn til NTB.

Nå er førsteprioritet å sørge for at halsproblemene og feberen Kristoff har slitt med ikke forverrer seg i dagene som kommer.

LES SAKEN: Nekter for at Kristoff prikket toppformen for tidlig

– Ikke langt unna

Så er planen å hvile godt og deretter bygge seg opp mot VM-fellesstarten.

– Mot VM er det viktig med hvile, for ellers kan sykdommen gå utover restitusjonen fremover. Den blir ikke like bra om han er syk, så vi får håpe sykdommen bare er forbigående, sier Ørn.

Selv er Kristoff optimistisk og velger å se positivt på at han under søndagens avsluttende etappe til Champs-Élysées kun ble slått av to mann: André Greipel og Bryan Coquard.

– Det ble vanskelig da jeg ble syk inn mot etappen, men jeg følte ikke at jeg var altfor langt unna. Greipel var i slag og da var han litt bedre enn oss andre, føler jeg, sier Kristoff.

Alexander Kristoff

Siste nytt

 • Storhamar-seier i toppkampen

  Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4. Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart.

  Eliteserien ishockey, menn: Storhamar - Stavanger Oilers 1 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal