Kristoff tror på VM-suksess etter Tour de France-nedtur

CHAMPS-ÉLYSÉES/OSLO (NRK): Alexander Kristoff (28) vant ikke én eneste etappe og avsluttet Tour de France småsyk. Motgangen tenner Katjusja-rytteren til å slå tilbake i toppform i VM om to måneder.

Alexander Kristoff

SER FREMOVER: Alexander Kristoffs største mål denne sesongen er VM i september. Det gjør det lettere å glemme den noe skuffende innsatsen i Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Det er vanskelig å si om det er mulig å nå en ny formtopp, men jeg følte meg i bedre form under Tour de France i fjor enn i år. Så kanskje formtoppen kommer senere i år, sier Kristoff til NRK.

28-åringen har akkurat fullført Tour de France for tredje gang og står i målområdet med sønnen Leo (4) på armen.

Nå skal pappa Kristoff sette av tid til familien, men om nøyaktig to måneder venter den ultimate muligheten til å revansjere sommerens skuffende innsats i Frankrike.

27. september venter fellesstarten i VM i Richmond i USA. Forhåpentligvis med Kristoff på sitt aller beste.

– VM er det største målet, så nå gjelder det å komme seg i form til det. Det er mulig å prestere der. Tour de France var litt stang ut, men det kommer flere løp, sier Katjusja-spurteren.

– Brutt ned fysisk

28-åringen er tydelig sår i halsen etter tre uker på sykkelen. Glovarme fjelletapper i Alpene ble for mye for en sliten kropp.

– Alexander er fysisk ganske brutt ned. Jeg er imponert over hvordan han har kommet seg igjennom det, men han er nok ganske sliten nå, sier trener Stein Ørn til NTB.

Nå er førsteprioritet å sørge for at halsproblemene og feberen Kristoff har slitt med ikke forverrer seg i dagene som kommer.

LES SAKEN: Nekter for at Kristoff prikket toppformen for tidlig

– Ikke langt unna

Så er planen å hvile godt og deretter bygge seg opp mot VM-fellesstarten.

– Mot VM er det viktig med hvile, for ellers kan sykdommen gå utover restitusjonen fremover. Den blir ikke like bra om han er syk, så vi får håpe sykdommen bare er forbigående, sier Ørn.

Selv er Kristoff optimistisk og velger å se positivt på at han under søndagens avsluttende etappe til Champs-Élysées kun ble slått av to mann: André Greipel og Bryan Coquard.

– Det ble vanskelig da jeg ble syk inn mot etappen, men jeg følte ikke at jeg var altfor langt unna. Greipel var i slag og da var han litt bedre enn oss andre, føler jeg, sier Kristoff.

Alexander Kristoff

Siste nytt

 • Stavanger med sesongens første tap

  Det skulle gå ti kamper før Stavanger Oilers avga poeng i årets eliteserie i ishockey. Etter 1-1 til full tid, og en målløs overtidsperiode, tapte siddisene til slutt 1-2 etter at hjemmelaget Storhamar hadde avgjort på straffer lørdag.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • City tilbake på vinnersporet

  Etter et svært overraskende tap før landslagspausen, slo Manchester City tilbake med 2-0-seier borte mot Crystal Palace i Premier League lørdag.

  Scoringer av Gabriel Jesus og David Silva sørget for 0-2 og tre poeng til gjestene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Rosenborg rotet bort seieren

  Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men rotet bort ledelsen begge gangene.

  Dermed ble det 2-2 i den første kampen i 25. serierunde. Rosenborg ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen, men har én kamp mer spilt enn Odd og Bodø/Glimt på plassene foran.

  Akintola og Maars Johnsen scoret for Rosenborg. Gjertsen og Psyché scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal