NRK Meny
Normal

Bekymret Kristoff-trener etter VM-krisen: – Ikke det eneste tilfellet

Stein Ørn frykter det enorme underskuddet etter sykkel-VM i Bergen kan gå ut over satsingen til både topp og bredde i norsk sykkelsport.

Alexander Kristoff og Stein Ørn

KRITISK: Alexander Kristoff-trener Stein Ørn (t.h.) er bekymret for fremtiden til norsk sykkelsport.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg er bekymret for norsk sykkelsports fremtid, sier Ørn til NRK.

Alexander Kristoffs mangeårige trener reagerer sterkt på de røde tallene etter VM-festen i Bergen tidligere i høst.

Torsdag ble det kjent at arrangøren håper kronerulling og Vipps-aksjon skal rette opp noe av underskuddet på 55 millioner.

– Og dette er ikke det eneste tilfellet med negativ drift av et arrangement. Vi hadde jo det samme i forbindelse med VM på Hafjell, påpeker Ørn.

Topp og bredde

Sykkeltreneren frykter underskuddene nå skal føre til begrensede midler til satsingen på både topp og bredde i Norges Cykleforbund.

– Jeg er bekymret for driften av forbundet sentralt og forutsetningene for å drive sportslig. Det kan bli en utfordring. Det er nødvendig å ha ressurser tilgjengelig for både bredde og toppen i sykkelsporten.

Se alle våre beste høydepunkt fra sykkel-VM i Bergen

– Med manglende midler vil man ikke kunne gjennomføre det som var bakgrunnen for at vi tidligere har hatt suksess. Det er viktig å ha midler til disposisjon for å utvikle seg videre fra det nivået vi er på i dag, fortsetter han.

– Hva mener du må gjøres nå?

– Det er viktig at man så fort som mulig får oversikt over hva som har skjedd i forbindelse med VM i Bergen, men også den generelle driften av sykkelforbundet. Man må se gjennom tidligere regnskaper og få oversikt over hva som har skjedd.

Styremøte

Norges Cykleforbund er fredag samlet til et ordinært styremøte på Gardermoen. Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med generalsekretær Rune Midthaug eller kommunikasjonssjef Per Erik R. Mæhlum i formiddag.

– Det er viktig for sporten, styret og medlemmene at vi får gjennomgått situasjonen så fort som mulig, sier Stein Ørn.

– Har du tillit til medlemmene i styret?

– Det er viktig at styret nå lytter til medlemmene og gjennomfører det ekstraordinære forbundstinget så fort som mulig. Der må de legge frem en ryddig presentasjon av hva som har skjedd og faktorene som har ført til at situasjonen er som den er nå.

Siste nytt

 • OL: Fleire øvingar - færre utøvarar

  Beijing-OL 2022 skal ha 109 øvingar, mot 102 i Pyeongchang i år. Men talet på utøvarar skal ned frå 2933 til 2892. Det betyr 41 færre i skidisiplinane, 26 færre i skøyter og 20 færre i skiskyting.

  Med det nye OL-programmet blir 45,4 prosent av deltakarane i 2022 kvinner, mot 41,1 i år.

  China Beijing Winter Olympics
  Foto: Ng Han Guan / AP
 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale