Kristoff slått på målstreken: – Hadde vært bedre å tape med mer

Alexander Kristoff var centimetere unna å vinne dagens massespurt i Tour de France. Etterpå skulle han ønske at han tapte med mer.

Kristoff

SÅ NÆRE: Alexander Kristoff tapte for Elia Viviani. Kun et par centimetere skilte nordmannen og italieneren.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

– Elia Viviani satt kanskje litt bedre inn mot avslutningen. Jeg tror det var mindre enn et halvt hjul som skilte oss, sier Kristoff.

Til tross for andreplassen bak Viviani var Kristoff fornøyd. Først og fremst med opptrekker Jasper Philipsen, som leverte Kristoff perfekt inn i spurten.

– Jeg følte at Jasper og Sven Erik Bystrøm gjorde en perfekt jobb, sier Kristoff.

– Du var veldig nære...

– Ja, sånn sett var det litt surt. Det hadde nesten vært bedre å tape med mer, men det viser at jeg kan spurte med de beste.

– Gir selvtillit

21 år gamle Philipsen er feltets yngste rytter, men manøvrerte Kristoff som om han ikke hadde gjort annet i karrieren.

Nesten-seieren gir Kristoff håp om å stå på toppen av podiet i årets Tour de France.

– Jeg er nok et lite hakk under de andre, men i dag var det nærme. Jasper leverte meg perfekt, men jeg mangla det siste lille, sier Kristoff.

– Hvilken selvtillit får du av dette?

– Det gir selvtillit å prestere på andre spurtdag. Jeg er bedre etter magetrøbbelet.

Skal ikke fullføre Touren

Selv om samarbeidet med belgieren fungerte utmerket tirsdag, har UAE-ledelsen allerede bestemt at unggutten ikke skal fullføre treukersrittet.

– Vi er nødt til å følge med på restitusjonen hans. Vi er veldig fornøyde med det han har gjort, men den opprinnelige planen var at han ikke skulle være her mer enn 11 dager, bekrefter sportsdirektør, Neil Stephens, ovenfor sykkelnettstedet Procycling.

– Vi ønsker ikke å kjøre ham i senk. Jeg har han med til og med etappe 11, så etter det blir det Sven (Erik Bystrøm) som må hjelpe meg så godt han kan, sier Kristoff til nettsiden.

Kristoff 2018

SEIER: Alexander Kristoff skal forsøkte å gjenta fjorårets prestasjon, å vinne på Champs-Élysées, men det blir mest sannsynlig uten Jasper Philipsen til å føre an.

Foto: Marco Bertorello / AFP

Det betyr at Philippsen etter alle solemerker, ikke vil trekke opp Kristoff på Champs-Élysées i slutten av juli, hvor han skal forsøke å gjenta fjorårets prestasjon.

Fikk EM-revansj

Nordmannen har tidligere slått Vivani ved flere anledninger, blant annet under EM i Herning i 2017, da Kristoff snappet EM-trøya rett foran nesa på italienske Viviani.

I dag kunne Viviani juble for å ha slått Kristoff og for å endelig ha vunnet en etappe i alle de store treukersrittene, Giro d'Italia, Spania Rundt og Tour de France.

– Nå har jeg vunnet en etappe i alle de tre store treukerstittene. Det betyr mye for meg, sa Viviani etter etappen.

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal