NRK Meny
Normal

Nå kan ikke lagkompisene mobbe Kristoff lenger

Alexander Kristoff spurtslo selveste Peter Sagan og vant den femte etappen av Sveits Rundt onsdag. Dette var nordmannens første etappeseier på verdenstournivå.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff spurtslo Peter Sagan og vant femte etappe av Sveits Rundt. Å slå de nå, rett før Tour de France, gir bra med selvtillit, sier Kristoff.

Foto: PETER KLAUNZER / Ap

– Det er godt å vinne. Jeg har vunnet løp før, men ikke i verdenstouren. Det har jeg blitt mobbet litt for i laget, men nå slipper jeg i alle fall å høre det mer, sier Alexander Kristoff lattermildt til NRK.no.

Den femte etappe av Sveits Rundt endte i et spurtoppgjør. Spurtkanoner som Peter Sagan og Arnaund Demar kjempet også om etappeseieren, men sterkest av dem alle var Alexander Kristoff.

– Jeg sliter litt i bakkene i dag, men i bakkespurt er jeg ganske bra. Så i spurten følte jeg at jeg hadde bra kontroll. Jeg måtte spurte helt til mål, og tok ingen sjanser på en tidlig feiring, sier nordmannen.

Sterkt felt

Peter Sagan

Peter Sagan debuterte i fjorårets Tour de France med tre etappeseire og nok poeng til å sikre den grønne trøya. Onsdag ble han slått av Alexander Kristoff.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Kristoff kan slå seg brystet etter å ha slått en spurter av Sagans kaliber. Da den 23 år gamle slovaken debuterte i Tour de France i fjor, vant han tre etapper og sikret seg også den grønne poengtrøya.

– Det et er bra spurtfelt. Det er vel bare Mark Cavendish og Greipel som mangler, så det er mange av de beste som er her. Å slå de nå, rett før Tour de France, gir bra med selvtillit, sier Kristoff.

Og målet for sommerens sykkelhøydepunkt er klart.

– Det blir å prøve å vinne en etappe, men jeg vet det blir tøft, sier han.

– Min største seier

Kristoff sikret seg OL-bronse under lekene i London i fjor sommer, men nordmannen har aldri tidligere vunnet en etappe i et verdenstourritt. Og onsdagens etappeseier setter han høyt.

– Dette er min største seier og min første i verdenstouren, sa Kristoff.

Sveitseren Mathias Frank leder fortsatt Sveits Rundt sammenlagt. Han er 23 sekunder foran tsjekkeren Roman Kreuzige. Rittet avsluttes søndag.

Siste nytt

 • 15 strake gevinster for City

  Pep Guardiolas Manchester City tok sin 15. strake seier i Premier League da de banket Swansea 4–0 i Wales onsdag kveld.

  Dermed slo de Arsenals rekord på 14 strake seirer, melder NTB.

  David Silva (2), Sergio Agüero og Kevin De Bruyne nettet for City.

  Pep Guardiola
  Foto: Geoff Caddick / AFP
 • Lukaku reddet United

  Romelu Lukaku scoret kampens eneste mål da Manchester United vant 1-0 over Bournemouth onsdag kveld.

  Scoringen kom etter 25 minutter, da Lukaku stanget ballen i garnet etter et innlegg fra Juan Mata.

  Premier League - Manchester United vs AFC Bournemouth
  Foto: Darren Staples / Reuters
 • Kusk testet positivt for kokain

  Adrian Kolgjini, en av Sveriges mest kjente travkusker, er suspendert etter at det ble funnet spor etter kokain i hans dopingprøve, melder NTB.

  – Nå vil jeg bare renvaske meg, sier han til Sulkysport.se.

  Adrian Kolgjini
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal