NRK Meny
Normal

Nå kan ikke lagkompisene mobbe Kristoff lenger

Alexander Kristoff spurtslo selveste Peter Sagan og vant den femte etappen av Sveits Rundt onsdag. Dette var nordmannens første etappeseier på verdenstournivå.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff spurtslo Peter Sagan og vant femte etappe av Sveits Rundt. Å slå de nå, rett før Tour de France, gir bra med selvtillit, sier Kristoff.

Foto: PETER KLAUNZER / Ap

– Det er godt å vinne. Jeg har vunnet løp før, men ikke i verdenstouren. Det har jeg blitt mobbet litt for i laget, men nå slipper jeg i alle fall å høre det mer, sier Alexander Kristoff lattermildt til NRK.no.

Den femte etappe av Sveits Rundt endte i et spurtoppgjør. Spurtkanoner som Peter Sagan og Arnaund Demar kjempet også om etappeseieren, men sterkest av dem alle var Alexander Kristoff.

– Jeg sliter litt i bakkene i dag, men i bakkespurt er jeg ganske bra. Så i spurten følte jeg at jeg hadde bra kontroll. Jeg måtte spurte helt til mål, og tok ingen sjanser på en tidlig feiring, sier nordmannen.

Sterkt felt

Peter Sagan

Peter Sagan debuterte i fjorårets Tour de France med tre etappeseire og nok poeng til å sikre den grønne trøya. Onsdag ble han slått av Alexander Kristoff.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Kristoff kan slå seg brystet etter å ha slått en spurter av Sagans kaliber. Da den 23 år gamle slovaken debuterte i Tour de France i fjor, vant han tre etapper og sikret seg også den grønne poengtrøya.

– Det et er bra spurtfelt. Det er vel bare Mark Cavendish og Greipel som mangler, så det er mange av de beste som er her. Å slå de nå, rett før Tour de France, gir bra med selvtillit, sier Kristoff.

Og målet for sommerens sykkelhøydepunkt er klart.

– Det blir å prøve å vinne en etappe, men jeg vet det blir tøft, sier han.

– Min største seier

Kristoff sikret seg OL-bronse under lekene i London i fjor sommer, men nordmannen har aldri tidligere vunnet en etappe i et verdenstourritt. Og onsdagens etappeseier setter han høyt.

– Dette er min største seier og min første i verdenstouren, sa Kristoff.

Sveitseren Mathias Frank leder fortsatt Sveits Rundt sammenlagt. Han er 23 sekunder foran tsjekkeren Roman Kreuzige. Rittet avsluttes søndag.

Siste nytt

 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag