Kristoff slo tilbake og knuste alle: – Deilig å få en seier

KOKSIJDE/OSLO (NRK): Alexander Kristoff vant onsdagens massespurt i De Panne, men avviser likevel at han nå er favoritt før Flandern rundt.

Alexander Kristoff

OVERLEGEN: Alexander Kristoff spurtet inn til seier på onsdagens De Panne-etappe.

Foto: Eric Feferberg / AFP

 • Hør søndagens Flandern rundt direkte på NRK Sport DAB fra kl. 13.30!

For etter en skuffende åpning på tredagensrittet tirsdag, var det duket for en etterlenget Kristoff-opptur på onsdagens paddeflate etappe.

Rogalendingen lå godt i front på oppløpet, slapp løs kjempekreftene og knuste samtlige i massespurten i Koksijde. Blant dem var den tyske superstjernen Marcel Kittel, som til slutt ble nummer tre. Belgiske Edward Theuns endte som andremann.

– Det var godt å få en seier, det er alltid deilig. Det var deilig å sette Kittel på plass i dag, sier Kristoff til NRK.

– I dag var jeg raskest på slutten her. Jeg har trent for å bli bedre i spurten i år, og da var det deilig at det gir litt avkastning. Jeg har fått en litt bedre spurt, men så har jeg manglet litt på utholdenheten til å henge med de hardeste, forteller han.

Etter tirsdagens åpningsetappe innrømmet Kristoff at han «ikke var der han bør være» formmessig.

Nå ser 29-åringen litt lysere på den sportslige tilværelsen, kun dager før storrittet Flandern rundt.

– Jeg har selvtillit i spurtene, så jeg håper det skal bli bra. Det er deilig å få en seier, og det letter litt på presset på laget. For laget har kjørt ok, mne ikke fått uttelling. Dette var viktig, sier Kristoff.

Men overfor Eurosport påpeker likevel Kristoff:

– Jeg er ikke blant favorittene. Formen er ikke god nok til å vinne der.

Seieren er Kristoffs femte triumf denne sesongen. Katusha-Alpecin-rytteren har tidligere vunnet tre etapper i Tour of Oman og én etappe i Étoile de Bessèges.

Siste nytt

 • Frankrike banka Island

  Frankrike slo Island 4-0 heime i Paris i kveld. Samuel Umtiti scora i første omgang, og Olivier Giroud, Kylian Mbappé og Antoine Griezmann etter pause.

  Girezmanns scoring var Frankrikes landslagsmål nummer 1500 i historia.

  Antoine Griezmann
  Foto: Michel Euler / AP
 • England snudde og vann stort

  Etter å ha kome under tidleg, slo England Makedonia 5-1 borte, og har dermed scora ti mål på sine to første EM-kvalik-kampar.

  Ross Barkley assisterte eitt og scora to mål. Michael Keane scora det første, Harry Kane og Raheem Sterling dei to siste.

  Ross Barkley
  Foto: Darko Vojinovic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal