NRK Meny
Normal

Kristoff slo tilbake og knuste alle: – Deilig å få en seier

KOKSIJDE/OSLO (NRK): Alexander Kristoff vant onsdagens massespurt i De Panne, men avviser likevel at han nå er favoritt før Flandern rundt.

Alexander Kristoff

OVERLEGEN: Alexander Kristoff spurtet inn til seier på onsdagens De Panne-etappe.

Foto: Eric Feferberg / AFP

 • Hør søndagens Flandern rundt direkte på NRK Sport DAB fra kl. 13.30!

For etter en skuffende åpning på tredagensrittet tirsdag, var det duket for en etterlenget Kristoff-opptur på onsdagens paddeflate etappe.

Rogalendingen lå godt i front på oppløpet, slapp løs kjempekreftene og knuste samtlige i massespurten i Koksijde. Blant dem var den tyske superstjernen Marcel Kittel, som til slutt ble nummer tre. Belgiske Edward Theuns endte som andremann.

– Det var godt å få en seier, det er alltid deilig. Det var deilig å sette Kittel på plass i dag, sier Kristoff til NRK.

– I dag var jeg raskest på slutten her. Jeg har trent for å bli bedre i spurten i år, og da var det deilig at det gir litt avkastning. Jeg har fått en litt bedre spurt, men så har jeg manglet litt på utholdenheten til å henge med de hardeste, forteller han.

Etter tirsdagens åpningsetappe innrømmet Kristoff at han «ikke var der han bør være» formmessig.

Nå ser 29-åringen litt lysere på den sportslige tilværelsen, kun dager før storrittet Flandern rundt.

– Jeg har selvtillit i spurtene, så jeg håper det skal bli bra. Det er deilig å få en seier, og det letter litt på presset på laget. For laget har kjørt ok, mne ikke fått uttelling. Dette var viktig, sier Kristoff.

Men overfor Eurosport påpeker likevel Kristoff:

– Jeg er ikke blant favorittene. Formen er ikke god nok til å vinne der.

Seieren er Kristoffs femte triumf denne sesongen. Katusha-Alpecin-rytteren har tidligere vunnet tre etapper i Tour of Oman og én etappe i Étoile de Bessèges.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn