NRK Meny
Normal

Kristoff slo tilbake og knuste alle: – Deilig å få en seier

KOKSIJDE/OSLO (NRK): Alexander Kristoff vant onsdagens massespurt i De Panne, men avviser likevel at han nå er favoritt før Flandern rundt.

Alexander Kristoff

OVERLEGEN: Alexander Kristoff spurtet inn til seier på onsdagens De Panne-etappe.

Foto: Eric Feferberg / AFP

 • Hør søndagens Flandern rundt direkte på NRK Sport DAB fra kl. 13.30!

For etter en skuffende åpning på tredagensrittet tirsdag, var det duket for en etterlenget Kristoff-opptur på onsdagens paddeflate etappe.

Rogalendingen lå godt i front på oppløpet, slapp løs kjempekreftene og knuste samtlige i massespurten i Koksijde. Blant dem var den tyske superstjernen Marcel Kittel, som til slutt ble nummer tre. Belgiske Edward Theuns endte som andremann.

– Det var godt å få en seier, det er alltid deilig. Det var deilig å sette Kittel på plass i dag, sier Kristoff til NRK.

– I dag var jeg raskest på slutten her. Jeg har trent for å bli bedre i spurten i år, og da var det deilig at det gir litt avkastning. Jeg har fått en litt bedre spurt, men så har jeg manglet litt på utholdenheten til å henge med de hardeste, forteller han.

Etter tirsdagens åpningsetappe innrømmet Kristoff at han «ikke var der han bør være» formmessig.

Nå ser 29-åringen litt lysere på den sportslige tilværelsen, kun dager før storrittet Flandern rundt.

– Jeg har selvtillit i spurtene, så jeg håper det skal bli bra. Det er deilig å få en seier, og det letter litt på presset på laget. For laget har kjørt ok, mne ikke fått uttelling. Dette var viktig, sier Kristoff.

Men overfor Eurosport påpeker likevel Kristoff:

– Jeg er ikke blant favorittene. Formen er ikke god nok til å vinne der.

Seieren er Kristoffs femte triumf denne sesongen. Katusha-Alpecin-rytteren har tidligere vunnet tre etapper i Tour of Oman og én etappe i Étoile de Bessèges.

Siste nytt

 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin