NRK Meny
Normal

Kristoff slo tilbake og knuste alle: – Deilig å få en seier

KOKSIJDE/OSLO (NRK): Alexander Kristoff vant onsdagens massespurt i De Panne, men avviser likevel at han nå er favoritt før Flandern rundt.

Alexander Kristoff

OVERLEGEN: Alexander Kristoff spurtet inn til seier på onsdagens De Panne-etappe.

Foto: Eric Feferberg / AFP

 • Hør søndagens Flandern rundt direkte på NRK Sport DAB fra kl. 13.30!

For etter en skuffende åpning på tredagensrittet tirsdag, var det duket for en etterlenget Kristoff-opptur på onsdagens paddeflate etappe.

Rogalendingen lå godt i front på oppløpet, slapp løs kjempekreftene og knuste samtlige i massespurten i Koksijde. Blant dem var den tyske superstjernen Marcel Kittel, som til slutt ble nummer tre. Belgiske Edward Theuns endte som andremann.

– Det var godt å få en seier, det er alltid deilig. Det var deilig å sette Kittel på plass i dag, sier Kristoff til NRK.

– I dag var jeg raskest på slutten her. Jeg har trent for å bli bedre i spurten i år, og da var det deilig at det gir litt avkastning. Jeg har fått en litt bedre spurt, men så har jeg manglet litt på utholdenheten til å henge med de hardeste, forteller han.

Etter tirsdagens åpningsetappe innrømmet Kristoff at han «ikke var der han bør være» formmessig.

Nå ser 29-åringen litt lysere på den sportslige tilværelsen, kun dager før storrittet Flandern rundt.

– Jeg har selvtillit i spurtene, så jeg håper det skal bli bra. Det er deilig å få en seier, og det letter litt på presset på laget. For laget har kjørt ok, mne ikke fått uttelling. Dette var viktig, sier Kristoff.

Men overfor Eurosport påpeker likevel Kristoff:

– Jeg er ikke blant favorittene. Formen er ikke god nok til å vinne der.

Seieren er Kristoffs femte triumf denne sesongen. Katusha-Alpecin-rytteren har tidligere vunnet tre etapper i Tour of Oman og én etappe i Étoile de Bessèges.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Presentasjon av elitelagene i langrenn
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08