Kristoff slakter lagets taktikk: – Latterlig

Etter at Alexander Kristoff mistet en viktig hjelperytter på dagens etappe var han ikke nådig mot eget lag, ifølge procycling.no. – Hvorfor skal vi ofre gode sjanser for piss?

Alexander Kristoff (t.v.) takker lagkamerat Aleksandr Porsev

Her er de to lagkameratene sammen i Tour of Norway i fjor. Nå vil det ikke bli flere muligheter for Porsev til å hjelpe Kristoff i årets Tour de France.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Kristoff forbannet

Kristoff var irritert over å ikke vinne fjerde etappe i årets Tour de France. Nå er han irritert på lagledelsen etter at opptrekker Porsev ikke klarte tidsgrensen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Etter dagens etappe var over ble det klart at russiske Aleksandr Porsev ikke klarte tidsgrensen. Dermed er han ute av årets Tour de France.

Porsev har hjulpet Alexander Kristoff til gode posisjoner i spurtene hittil i Tour de France. Nå slakter Kristoff egen lagledelse etter at russeren ikke klarte tidsgrensen på dagens etappe.

– Jeg vet ikke hva taktikken til laget var, men det var tydeligvis å slite ut flest mulig. Jeg var irritert på ledelsen. Vi hadde en mann i bruddet, men han ble dratt ned for at det skulle kjøres i feltet. Jeg vet ikke for hva, forteller Kristoff til procycling.no i målområdet.

Kristoff selv trillet trygt inn på en 128. plass i dag. Han var drøye 38 minutter bak vinneren Vincenzo Nibali.

– Hvorfor skal vi ofre gode sjanser for piss?

Kristoffs russiske lag landet fort etter gårsdagens suksess. Målet på dagens etappe var å plassere Joaquim Rodríguez i en posisjon der han skulle forsvare den prikkete klatretrøya.

Det endte med at hele laget ble satt i front for å hente inn bruddet. Porsev var blant rytterne som tauet feltet mest. Det gjorde at han var så sliten at han ikke klarte tidsgrensen i mål.

– Hva betyr det at Porsev røk?

– Det betyr en del for meg. Hvorfor skal vi ofre gode sjanser for piss? Det er jo helt latterlig, sier en tydelig irritert Kristoff til procycling.no.

Kan miste etappeseire

Med Porsev ute kan Kristoff miste gode seiersmuligheter. Blant annet i søndagens etappe som er en spurtetappe.

Luca Paolini og Porsev har vært de to rytterne som har jobbet mest for Kristoff når innspurtene har nærmet seg. Nå er det bare den rutinerte italieneren Paolini igjen.

Lørdag venter en ny tøff fjelletappe før en lettere etappe venter på søndag. Deretter går rytterne inn i Pyreneene og flere fjelletapper neste uke.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal