Skrinlegger drømmen om den gule trøya

Alexander Kristoff innser at håpet om å kjøre i gul trøye er ute etter årets start på Tour de France.

Alexander Kristoff

SKUFFET: Kristoff var litt for langt bak de raskeste i Tour de France-åpningen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er litt langt frem. Jeg tror ikke det går i år, men det hadde jeg ikke trodd på forhånd heller, sier Kristoff til TV 2 etter åpningsetappen av Tour de France.

Edvald Boasson Hagen ble best av de norske syklistene.

Den ferske norske mesteren både i tempo og fellesstart var 59 sekunder bak vinneren Rohan Dennis. Alexander Kristoff var på 1.08 minutter bak Dennis.

– Det gikk ikke så fort som jeg hadde håpet og forventet. Akkurat nå var det ikke mye sprut i beina, men det er tre uker igjen, sier Boasson Hagen til TV 2. Nordmannen endte til slutt på 52. plass.

– Det var tungt

Dermed synes det klart at de norske syklistene har små sjanser til å sykle i den gule ledertrøyen, selv om de skulle vinne på de flate etappene som følger.

– Det var tungt. Det gikk bra i starten, men jeg klarte ikke å holde trykket mot slutten, sier Kristoff, som ble nummer 67.

Se Alexander Kristoffs målgang på tempoetappen. Bilder med tillatelse fra TV2

VIDEO: Her kjører Alexander Kristoff i mål (video med tillatelse fra TV 2).

Overrasket alle

Australske Rohan Dennis ble den store overraskelsen lørdag da han vant åpningsetappen i Tour de France.

BMC-rytteren hadde en snitthastighet på over 55 km/t, noe som er ny fartsrekord på en individuell tempo.

Alt ble perfekt. Jeg valgte å starte tidlig slik at de andre måtte jakte på mine tider. Den taktikken lyktes, sier Dennis.

Seieren kom nok overraskende på svært mange. Dennis var blant annet fem sekunder raskere enn den tyske tempospesialisten Tony Martin på den 13,8 km lange tempoetappen.

Fabian Cancellara kom på tredjeplass - sju sekunder bak.

Nibali med bra start

Av sammenlagtfavorittene var det tittelforsvarer Vincenzo Nibali som kom best fra det. Italieneren rullet inn til 22.-plassen, 43 sekunder bak Dennis.

Chris Froome fra Storbritannia, som vant Touren i 2013, var 50 sekunder bak, mens spanske Alberto Contador, som jakter sin tredje Tour de France-seier, var 58 sekunder bak.

Den store utfordreren Nairo Quintana fra Colombia var 1.01 minutter bak.

Les også: Dette bør du vite om Tour de France

Les også: NRK sender Tour de France på radio

CYCLING-FRA-NED-TDF2015

VIDEO: Her sykler Dennis i mål på rekordtid (video med tillatelse fra TV 2).

Sportsnyheter

Spania med nok ein EM-smell: – Dei skremmer ingen lenger

Spania fekk kritikk for å ikkje setje sjansane sine mot Sverige. Mot Polen haldt dei fram i same spor.

Löw lyttet ikke til legendenes krav – svarte med festfotball

Eksperter og tidligere spillere ba Joachim Löw om å bytte formasjonen etter tapet i åpningskampen mot Frankrike. Men Tyskland-sjefen sto på sitt, stilte med samme lagoppstilling og knuste de regjerende europamesterne.

Frankrike-stjernen tatt på senga av EM-tilskuere: – Klarte ikke høre hverandre

Ungarn hadde lenge Frankrike i kne, men Antoine Griezmann sørget for at de regjerende verdensmesterne slapp unna en kjempefadese. Etterpå innrømte Frankrikes målscorer at fansen gjorde det vanskelig for dem.

Siste nytt

 • Kloster snuste på OL-kravet

  Friidrettsprofilen Line Kloster vant lørdag 400 meter hekk under et internasjonalt stevne i Madrid. Hun var nær OL-kravet.

  Kloster ble klokket inn til tiden 55,61 sekunder. Det er årsbeste for hennes del og bare 22 hundredeler bak OL-kravet.

  Portugisiske Vera Barbosa ble nummer to, men var klart slått. Hun fikk tiden 56,46. Italienske Yadisleidy Pedroso fulgte deretter på 56,75.

  Klosters vinnertid er bare 12 hundredeler bak hennes personlige rekord. Det er også den 11. beste tiden i Europa i år.

  Friidrettsprofilen kan komme seg til Tokyo-OL på ranking, selv om hun ikke skulle klare kravet. Da må hun levere flere sterke prestasjoner i tiden som kommer.

  Line Kloster
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ishockey: Norsk seier i para-VM

  Norge slo Italia 4-3 etter straffeslag på første dag av para-VM i ishockey. Audun Bakke ble tremålsscorer i tsjekkiske Ostrava.

  Det norske laget var best i straffeslagkonkurransen. Der scoret både Bakke og Ola Bye Øiseth, mens det ble bom for italienerne.

  I selve kampen ordnet Bakke to mål med 39 sekunders mellomrom i første periode, men Italia skulle slå hardt tilbake. I tredje periode kom det tre italienske mål på rappen, og med noen få minutter igjen styrte Norge mot tap på første VM-dag.

  Bakke skulle imidlertid komme det norske laget til unnsetning. Med sin 3-3-scoring tvang han fram spilleforlengelse, og på straffer var Norge sterkest.

  De norske spillerne møter Slovakia søndag og Russland tirsdag i de to siste gruppekampene.

 • Myhre og Kvalvåg leverte i lag-EM

  Norge endte på åttendeplass med 134 poeng etter første dag i lag-EM i friidrett i rumenske Cluj-Napoca. Finland har samme poengsum, men holder plassen over.

  Med 175 poeng leder Nederland over Tsjekkia og Hviterussland med henholdsvis 160.5 og 158 poeng.

  Av utøverne som utmerket seg tar vi med oss Magnus Tuv Myhre som vant 5000-meteren foran belgiske Michael Somers som jaget hardt de siste hundre meterne.

  Ferdinand Kvan Edman satte ny personlig rekord på 1500 meter med tiden 3.38,63 og forbedret sin personlige rekord med én hundredel.

  Hedda Kvalvåg leverte sitt beste utendørshopp i tresteg noensinne og endte på 13 blank. Det holdt dessverre ikke til topplassering.

  I lengdekonkurransen for menn endte Ingar Kiplesund på sjetteplass med 7,63 meter, mens Jon Nerdal ble femtemann i slegge med et lengstekast på 67,53 meter.

  I spydkonkurransen for kvinner kastet USA-baserte Marie-Therese Obst 57,07 og ble nummer tre. OL-aktuelle Marcus Thomsen endte på samme plassering i kule for menn med 19,90. I tresteg for kvinner satte Hedda Kvalvåg personlig rekord med 13,00 meter. Det ga sjuendeplass.

  De største norske friidrettsstjernene, med Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm i spissen, deltar ikke i lag-EM i Romania.

  20 av 40 øvelser ble gjennomført lørdag. Søndag gjennomføres de 20 siste.

  Hedda Kvalvåg
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal