NRK Meny
Normal

Kristoff overlegen i Frankfurt - hyller opptrekkeren

Alexander Kristoff var overlegen og vant med flere sykkellengder i Frankfurt.

CYCLING-BEL-DE PANNE

OVERLEGEN: Kristoff hadde god kontroll i innspurten.

Foto: KRISTOF VAN ACCOM / Afp

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Men nordmannen innrømmer at han slet underveis og hadde krampetendenser.

– Jeg hadde nok krefter på slutten, men jeg slet på de lokale rundene. Jeg var redd for at krampa skulle ta meg. Heldigvis gikk det bra, sier Kristoff til tysk TV.

I spurten var Kristoff suveren og gikk over målstreken med Maxi Richeze og Sam Bennett et lite stykke bak, men det var ingen selvfølge at han holdt følge med gruppen i front.

Gir mye av æren til opptrekkeren

– Det var tøft. Lagkameraten min Viatsjeslav Kuznetsov hjalp meg frem. Uten han ville jeg ikke klart å være i front før spurten, sier en fornøyd Kristoff om en av sine viktige opptrekkere.

Det er godt nytt for Kristoff for det er ikke mer enn en måned siden han var forbannet på lagkamaeratene sine i Milan-Sanremo.

– Dessverre ble jeg felt av mitt eget lag, sa Kristoff den gangen.

Hendelsen Kristoff snakker om er da Jacobo Guarnieri kom på venstre side for Kristoff og ropte på han. Nordmannen slang seg på, men fikk ikke beskjed om at han var helt på grensen og ikke hadde mer å kjøre for.

– Han burde ha gitt signal om at han var helt på «limit», sa Kristoff.

Dette var Kristoff første ritt siden han kjørte Paris-Robaox.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Ny generalsekretær i NIF